Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Νέες τρικλοποδιές στην ΕΚΤ από τη Γερμανία

Νέες τρικλοποδιές στην ΕΚΤ από τη Γερμανία

Καταγγελία κατά του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης υπέβαλαν Γερμανοί ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες. Υποστηρίζουν ότι υπερβαίνει την εντολή της κεντρικής τράπεζας για την σταθερότητα των τιμών. Ποια είναι η στάση του Γιενς Βάιντμαν.

Πως οι Σύροι πρόσφυγες τονώνουν την τουρκική οικονομία

Πως οι Σύροι πρόσφυγες τονώνουν την τουρκική οικονομία

Πολλοί από τους Σύρους πρόσφυγες ανήκουν στη μεσαία τάξη, με δικές τους οικονομίες ή την ικανότητα να δανειστούν. Από το 2011 και μετά έχουν ανοίξει 4.000 επιχειρήσεις στην Τουρκία. Τόνωση της ανάπτυξης βλέπει από τις αφίξεις Σύρων η S&P. Mεγάλες οι προκλήσεις.

Μπλόκο Κομισιόν στις εκροές κεφαλαίων από προβληματικές τράπεζες

Μπλόκο Κομισιόν στις εκροές κεφαλαίων από προβληματικές τράπεζες

Στοπ στις πληρωμές ομολόγων, πιθανόν και στις αναλήψεις καταθέσεων, περιλαμβάνει το σχέδιο της Επιτροπής για τις προβληματικές τράπεζες. Ποιες χώρες στηρίζουν τον σχεδιασμό. Το παράδειγμα της Κύπρου, τα capital controls και η μοιρασιά της διάσωσης.

«Κόλλησαν» οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία

«Κόλλησαν» οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία

Περίπου το 30% των αιτήσεων ασύλου γίνεται αποδεκτό, ενώ ο αριθμός όσων επέστρεψαν στην Τουρκία είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες των Βρυξελλών. Τα προβλήματα στα νησιά και η φόβοι για νέες προσφυγικές διαδρομές.

Οι «Spice Girls» στην υπηρεσία προπαγάνδας του Kim Jong Un

Οι «Spice Girls» στην υπηρεσία προπαγάνδας του Kim Jong Un

Ένα γυναικείο συγκρότημα έχει αναλάβει με τα τραγούδια του να συνεισφέρει στην στήριξη του ηγέτη της χώρας. Με ήχους ποπ και συναυλίες γεμάτες στρατιωτικές σκηνές.

«Αιμορραγία» $90 δισ. για τα μετοχικά funds το 2016

Στροφή των επενδυτών από τις μετοχές στα ομόλογα, εν μέσω ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη και την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και την Ιαπωνία. Πως επηρεάζουν το κλίμα οι πολιτικές χαμηλών επιτοκίων και ποσοτικής χαλάρωσης. Το βλέμμα σε Brexit και Fed.

Lex: Λάθος η διάγνωση για «δηλητηρίαση» των γερμανικών τραπεζών

Η ασθένεια των γερμανικών τραπεζών δεν είναι τα χαμηλά επιτόκια, αλλά το υψηλό κόστος. Πως τους «έβαλε τα γυαλιά» η ολλανδική ING. Υπερβολική η αντίδραση της γερμανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς για τις πολιτικές της ΕΚΤ.

Ετοιμαστείτε για «χρήματα από το ελικόπτερο»

Οι φραγμοί έναντι της δημοσιονομικής τόνωσης δείχνουν πολύ πιο αδύναμοι. Στην επόμενη οικονομική κάμψη είναι πολύ πιθανό μια κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε ρίψη «χρημάτων από το ελικόπτερο». Τα ρίσκα και οι πιθανότητες επιτυχίας.

Mazower: To Bερολίνο να προσέχει τι εύχεται για την Ελλάδα

Η Ευρώπη χρειάζεται μια Ελλάδα πηγή ανάπτυξης για τα Βαλκάνια, γράφει ο διάσημος καθηγητής. Γιατί η στάση της Γερμανίας μπορεί να καταστρέψει την Ευρώπη. Η ορθή γραμμή του ΔΝΤ και η λάθος επιμονή στη λιτότητα.

Η Γερμανία είναι το πρόβλημα της ευρωζώνης

H νομισματική ένωση θα καταρρεύσει αν λειτουργεί μόνο προς όφελος των Γερμανών. Σύμπτωμα και όχι αιτία τα χαμηλά επιτόκια. Το Βερολίνο υποτιμά τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού. Γιατί η ΕΚΤ πρέπει να κάνει ανεμπόδιστη τη δουλειά της.

Mπλόκο Βρυξελλών στη συγχώνευση της Τhree με την Ο2

Πολιτικά σύννεφα πάνω από τη συμφωνία για Ελλάδα

Ευρώπη και ΔΝΤ πρέπει τώρα να κάνουν το σωστό βήμα

Το Bερολίνο άνοιξε τον δρόμο στη συζήτηση για το χρέος

Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε ήδη τον κόσμο

Σάλλας: Ο Τσίπρας να στείλει ισχυρό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις

Η ευρωζώνη πληρώνει ακριβά τους Γερμανούς ραντιέρηδες

Σε μια κλωστή κρέμεται η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

ΔΝΤ: Εδώ και τώρα γενναία ρύθμιση του χρέους

Γιατί καρατομήθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου

v