Τα απόνερα του hacking-μαμούθ στη yahoo

Στοιχεία 1 δισεκατομμυρίου χρηστών εκλάπησαν από χρήστες της εταιρείας στη μεγαλύτερη σε εύρος υπόθεση hacking που έγινε ως σήμερα γνωστή. Ερώτημα οι συνέπειες στην εξαγοράς της εταιρείας από την Verizon.

Στοιχεία από ένα δισεκατομμύριο χρήστες της yahoo κλάπηκαν το 2013 όπως αποκάλυψε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο hacking στην ιστορία, απ’ όσα τουλάχιστον γνωρίζουμε και έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη, προ λίγων μηνών ανακοίνωση από την εταιρεία ότι το 2014 είχαν κλαπεί στοιχεία 500 εκατομμυρίων χρηστών.

Όπως σημειώνει η Madhumita Murgia των FT στα στοιχεία που εκλάπησαν περιλαμβάνονται ονόματα, τηλέφωνα, passwords αλλά και άλλα κρίσιμα στοιχεία, όπως ερωτήσεις ασφαλείας, οι οποίες μπορεί να εξόπλισαν τους hackers με τη δυνατότητα να βρουν passwords που χρησιμοποιούν οι χρήστες σε άλλες υπηρεσίες.

Καθώς η μετοχή της yahoo βούτηξε με την ανακοίνωση της είδησης οι επενδυτές αναρωτιούνται τις συνέπειες που θα έχει η είδηση στην εξαγορά της εταιρείας από την Verizon έναντι 4,8 δισ. δολαρίων.
Θα επιλέξει να αποχωρήσει ή θα ζητήσει μείωση του αντίτιμου; είναι το ερώτημα…

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v