Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η ήττα της Μέρκελ βάζει νέα δεδομένα για τις εθνικές εκλογές

Η ήττα της Μέρκελ βάζει νέα δεδομένα για τις εθνικές εκλογές

Το δεξιό αντιμεταναστευτικό AfD ενδέχεται να παγιωθεί ως τρίτο κόμμα στις εθνικές εκλογές. Εντείνονται οι πιέσεις στην καγκελάριο, που μπορεί να μην έχει στήριξη για να κατέβει για τέταρτη θητεία. Ένα κόμμα δεξιότερο του CDU ίσως σημαδέψει τη γερμανική πολιτική.

Σπάνε κοντέρ οι εκδόσεις ομολόγων στις αναδυόμενες αγορές

Σπάνε κοντέρ οι εκδόσεις ομολόγων στις αναδυόμενες αγορές

Το χαμηλό κόστος χρήματος και η αναζήτηση αποδόσεων πυροδοτεί μπαράζ εκδόσεων νέων τίτλων. Σε επίπεδα-ρεκόρ οι εισροές κεφαλαίων αλλά και προειδοποιήσεις ότι τα πάντα μπορεί γρήγορα να ανατραπούν.

Η Κομισιόν βάζει φραγμούς στο γενικευμένο ad blocking

Η Κομισιόν βάζει φραγμούς στο γενικευμένο ad blocking

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα επιτρέπει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις μέσω Διαδικτύου. Η νέα κοινοτική νομοθεσία θα ανακοινωθεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου με τους παρόχους να αντιδρούν.

Εσπασαν όλα τα ρεκόρ στις μεταγραφές της Premier League

Εσπασαν όλα τα ρεκόρ στις μεταγραφές της Premier League

Τα τεράστια έσοδα των αγγλικών ομάδων χρηματοδότησαν το πρωτοφανές μεταγραφικό «πάρτι» του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα την μετακίνηση του Pogba. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο ρόλος των νέων προπονητών και η μάχη για την πρωτιά.

Η προσφυγική κρίση επιστρέφει για να εκδικηθεί την Ευρώπη

Η προσφυγική κρίση επιστρέφει για να εκδικηθεί την Ευρώπη

Ο φόβος και η μισαλλοδοξία εμποδίζουν την Ευρώπη να αναχαιτίσει την προσφυγική κρίση. Η δηλητηριώδης ευρωπαϊκή πολιτική και οι παρωχημένοι μηχανισμοί λήψης αποφάσεων διογκώνουν τις πιέσεις. Ψευδαίσθηση η «ηρεμία» μετά τη συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας.

Επενδυτές, προσοχή, ο Σεπτέμβρης φέρνει μελτέμια!

Μετά τον ήσυχο Αύγουστο, οι επενδυτές θα «ξυπνήσουν» απότομα ενόψει αμερικανικών εκλογών και ιταλικού δημοψηφίσματος. Η πορεία βρετανικών και ευρωπαϊκών μετοχών μετά το Brexit. Τα βλέμματα στραμμένα στα νομίσματα.

Καπιταλισμός και δημοκρατία δοκιμάζουν τα όριά τους

Μόνο δεδομένος δεν είναι ο «γάμος» δημοκρατίας και καπιταλισμού. Ασυμβίβαστες η δημοκρατία και εθνική κυριαρχία με την παγκόσμια οικονομική ολοκλήρωση, και «αλεξικέραυνο» της πολιτικής η μαζική μετανάστευση. Αλλά τι μπορεί να πάρει τη θέση τους;

Rachman: Η Μέρκελ είναι απαραίτητη αλλά ανεπαρκής

Η Μέρκελ κρατά τις ισορροπίες ενώ η ΕΕ παλεύει σε έξι μέτωπα. Δέχεται επικρίσεις από την κεντρική και νότια Ευρώπη, τη στιγμή που ανεβαίνουν τα πολιτικά άκρα σε όλη την ήπειρο. Εν μέσω εντάσεων, εξανεμίζεται το πνεύμα συνεργασίας που «κρατά» την Ευρώπη.

«Βοήθεια» από τις κυβερνήσεις ζητούν οι κεντρικοί τραπεζίτες

Ανάμεικτες οι δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole. Οι απρόβλεπτες επιπτώσεις από τα αρνητικά επιτόκια και τα όρια δράσης των κεντρικών τραπεζών. Γιατί ζητείται από τις κυβερνήσεις να... βάλουν πλάτη.

Στον... Άγιο Νικόλαο προσεύχονται οι εφοπλιστές

Μπορεί οι χαμηλές τιμές των μετοχών ναυτιλιακών μεταφοράς ξηρού φορτίου να φαίνονται σαν δώρο, τα κέρδη τους, όμως, δεν θα ανακάμψουν σύντομα. Τα ναύλα μετά βίας ξεπερνούν τα κόστη αποστολής, ενώ περισσότερα πλοία βγαίνουν από τα ναυπηγεία.

Ο Τραμπ μπορεί να βάλει την παγκοσμιοποίηση… σε τάξη

Το Ρίο αναζητά την επόμενη μέρα μετά τους Ολυμπιακούς

H Federal Reserve προκάλεσε σύγχυση στους επενδυτές!

Το ρίσκο Ερντογάν στη μάχη σε τρία μέτωπα

To WhatsApp ανοίγει τον δρόμο για πληρωμένα μηνύματα

ΗΠΑ κατά Βρυξελλών για τα… μάτια της Apple

Η ανακούφιση της Ευρωζώνης δεν είναι για... καλό

Μην πυροβολείτε τα αρνητικά επιτόκια

Η δημοκρατία δοκιμάζεται σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ

Επτά χρόνια και οι κεντρικοί τραπεζίτες ακόμα… ψάχνονται

v