Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Πώς η Συρία έκανε «σταλινική» τη Δύση!

Πώς η Συρία έκανε «σταλινική» τη Δύση!

Σπασμωδικό το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις τραγωδίες στη Συρία και τη Μεσόγειο. Το mea culpa της Μέρκελ και το δίλημμα του Ομπάμα. Ποια είναι η σκληρή απόφαση που πρέπει να πάρουν οι ηγέτες της Δύσης. Γράφει ο G. Rachman.

Οι ιστορίες τρόμου δε θα σταματήσουν τους λαϊκιστές

Οι ιστορίες τρόμου δε θα σταματήσουν τους λαϊκιστές

Τα λάθη του κατεστημένου στις εκλογικές μάχες έχουν στοιχίσει σε οικονομολόγους και θεσμούς την επιρροή τους. Οι ιστορίες τρόμου δεν επηρεάζουν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι το μόνο που έχουν πια να χάσουν είναι η εμπιστοσύνη στην δυτική πολιτική.

Η Μέρκελ δεν εγκαταλείπει τις αρχές της στο προσφυγικό

Η Μέρκελ δεν εγκαταλείπει τις αρχές της στο προσφυγικό

Η αυξανόμενη εσωκομματική κριτική και η άνοδος του AfD δοκιμάζουν την πολιτική ισχύ της καγκελαρίου. Γιατί δεν κάνει πίσω στις δύο βασικές αρχές. Οι κατηγορίες και τα μεγάλα διλήμματα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.

Το διαζύγιο Πιτ-Τζολί και το αβέβαιο μέλλον των ταμπλόιντ

Το διαζύγιο Πιτ-Τζολί και το αβέβαιο μέλλον των ταμπλόιντ

Ο χωρισμός του διάσημου ζεύγους ήταν ένα «διαδικτυακό σουξέ» αλλά τα σκανδαλοθηρικά έντυπα χρειάζονται νέες πηγές εσόδων. Γιατί το ίντερνετ ήταν ευχή και κατάρα μαζί. Η εγκατάλειψη του paywall, η βουτιά στα διαφημιστικά έσοδα και η στροφή σε συγγενείς υπηρεσίες.

Μια βόλτα με... αυτοοδηγούμενο όχημα στο Πίτσμπουργκ

Μια βόλτα με... αυτοοδηγούμενο όχημα στο Πίτσμπουργκ

H Uber ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Πίτσμπουργκ με ένα μικρό στόλο από αυτοοδηγούμενα ταξί. Η ανταποκρίτρια των Financial Times, Leslie Hook, ταξίδεψε στην αμερικάνικη πόλη και σας μεταφέρει την εμπειρία.

Κρατικό δάκτυλο βλέπει η Yahoo πίσω από το χάκινγκ-μαμούθ

Η εταιρία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη γνωστή παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέχρι σήμερα. «Παρωχημένα και ανεπαρκή» τα συστήματα ασφαλείας της, λένε οι ειδικοί, αλλά οι επενδυτές δεν δείχνουν να ανησυχούν.

Νομικά εμπόδια στα σχέδια της ΕΚΤ για το QE

Αξιωματούχοι της ΕΚΤ φοβούνται πως αν χαλαρώσουν τους κανονισμούς για τις αγορές ομολόγων, θα προκαλέσουν μεγαλύτερες νομικές αντιδράσεις. Οι γερμανικές απειλές και η υπό όρους στήριξη του Weidmann. Κόκκινη γραμμή το όριο εκδότη και το «capital key».

Η απειλή Τραμπ στην παγκόσμια τάξη

Ούτε η Αμερική ούτε ο κόσμος έχουν περιθώριο για τον απομονωτισμό του Τραμπ. Σε μια πρωτοφανή εποχή ταυτόχρονων αναταραχών και κρίσεων, απάντησή του είναι τα τείχη. Τι λογική έχει αυτό, όταν συμμαχίες και διεθνής τάξη περιφρουρούν την αμερικανική ασφάλεια;

Η Fed αντιμέτωπη με τις υπέρμετρες προσδοκίες

Παγιδευμένες στο μύθο των «σωτήρων» οι κεντρικές τράπεζες. Πως πρέπει να παίξουν το παιχνίδι της επικοινωνίας σε μια εποχή αυξημένης αβεβαιότητας. Τα ρίσκα από τα αφηγήματα των ΜΜΕ και η σημασία της διαχείρισης των προσδοκιών.

H ΒοJ εισάγει νέου τύπου ποσοτική χαλάρωση

Οι κεντρικοί τραπεζίτες συνεχίζουν τα «πειράματα» και η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχωρά σε νέου τύπου χαλάρωση. Εχει στόχο να μειώσει τα πραγματικά επιτόκια και να τονώσει την οικονομία, αλλά αμφισβητείται η αξιοπιστία της.

Απλό τελετουργικό οι εκλογές του Πούτιν

H Fed παίζει πόκερ με τις νευρικές αγορές

FED και BοJ καθορίζουν τους όρους του παιχνιδιού

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θέλουν την… κρίση τους!

FT: Ανησυχίες μετά την «έφοδο» στα γραφεία της συζύγου Στουρνάρα

Πώς θα σωθεί ο καπιταλισμός από τους καπιταλιστές

Μόνη λύση για την ΕΕ η επιστροφή στις ιδρυτικές αξίες

To πογκρόμ του Ερντογάν απειλεί το ίδιο του το κόμμα

Αποτιμήσεις και κεντρικές τράπεζες τρομάζουν τους επενδυτές

Μοναδική απάντηση στο Brexit η Ευρώπη δυο ταχυτήτων

v