Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το σκληρό Brexit θα κάνει τη Βρετανία φτωχότερη

Το σκληρό Brexit θα κάνει τη Βρετανία φτωχότερη

Η κυβέρνηση των Τόρις οδεύει σε ρήξη με την Ε.Ε., χωρίς σχέδιο για την οικονομία. Ποια είναι η απλή αλήθεια της παγκοσμιοποίησης, που αγνοεί η Μέι. Γιατί ο στόχος πρέπει να είναι ένα ήπιο Brexit και η προσέλκυση ξένων εργαζομένων.

Οι Βρυξέλλες ήξεραν για «κομπίνες» με ρύπους πριν το σκάνδαλο VW

Οι Βρυξέλλες ήξεραν για «κομπίνες» με ρύπους πριν το σκάνδαλο VW

Emails που εξέτασαν οι FT δείχνουν ότι η Κομισιόν γνώριζε από το 2012 για τη «συνήθεια» εταιριών να «βελτιστοποιούν» τα οχήματα για να ανταποκρίνονται στα πρότυπα, υποστηρίζοντας πως τα κράτη είναι υπεύθυνα για την αστυνόμευση των ορίων εκπομπών.

Πέντε κινήσεις για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

Πέντε κινήσεις για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

Ενα μανιφέστο της «νέας αντίληψης» για τη δημοσιονομική πολιτική παρουσιάζει ο σύμβουλος του Ομπάμα. Πως η δημοσιονομική επέκταση θα φέρει επενδύσεις. Λανθασμένη η κριτική στα χαμηλά επιτόκια. Αναγκαία η συντονισμένη δράση των κυβερνήσεων.

Wolf: Ο λάθος πόλεμος στα χαμηλά επιτόκια

Wolf: Ο λάθος πόλεμος στα χαμηλά επιτόκια

Επιπόλαιες οι ενστάσεις κατά των κεντρικών τραπεζών για τις πολιτικές που ακολούθησαν μετά την κρίση. Μόνο μια πιο επεκτατική δημοσιονομική τακτική θα οδηγήσει τα επιτόκια υψηλότερα. Πού πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τις... εταιρείες πετρελαίου

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τις... εταιρείες πετρελαίου

Οι οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν πως οι νέες τεχνολογίες έρχονται νωρίτερα από το αναμενόμενο. «Εκπλήξεις» όπως μια μεταστροφή της Κίνας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πέντε χρόνια, θα αναταράξουν την αγορά. Το αργό δεν θα επηρεαστεί για δεκαετίες, λένε οι πετρελαϊκές.

Οι εκλογές στις ΗΠΑ βάζουν στην πρίζα Μόσχα και Πεκίνο

To επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ επικίνδυνο για τον κόσμο. Με τις ΗΠΑ να είναι απορροφημένες στην προεκλογική εκστρατεία, Μόσχα και Πεκίνο βλέπουν «ευκαιρίες» σε Μέση Ανατολή και Ασία. Η στάση του Ομπάμα και το ρωσικό παιχνίδι με τα πυρηνικά.

«Ακριβό» το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ

Το ενδεχόμενο «οικονομικού» συμβιβασμού και πληρωμών στον κοινοτικό προϋπολογισμό εξετάζει η κυβέρνηση. Σκέφτονται να πληρώσουν, ώστε να εξασφαλιστούν τα προνόμια του Citi. Γιατί είναι σημαντική η πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Η Δύση χάνει την κυριαρχία της στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Η παγκόσμια τάξη που δημιουργήθηκε μετά τον ψυχρό πόλεμο απειλείται. Η άνοδος της Κίνας και τα προβλήματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη ανακατεύουν την παγκόσμια τράπουλα. Νέοι κίνδυνοι αναδύονται στην ανατολική πλευρά του πλανήτη.

Η εικονική πραγματικότητα μπαίνει στα σπίτια μας!

Μεγάλες εταιρείες λανσάρουν το φετινό χειμώνα συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Από το Playstation VR ως την απάντηση της Google, οι τεχνολογικοί κολοσσοί υπόσχονται να ανεβάσουν τη διασκέδαση σε άλλο επίπεδο.

Πόσα θα πληρώσει το Λονδίνο στις Βρυξέλλες για το Brexit

Αντιμέτωπη με λογαριασμό πολλών δισ. ευρώ η Βρετανία, για το διαζύγιο με τους υπόλοιπους 27. Μεγάλη η τρύπα που ανοίγει στον κοινοτικό λογαριασμό. Πώς θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις το ζήτημα των απλήρωτων υποχρεώσεων. Σε δύσκολη θέση η May.

«Too big to... break» οι μεγάλες τράπεζες

Lex: Η Ελλάδα και οι σκληρές αλήθειες των αριθμών

Η ζήτηση για αστακό οδηγεί τις τιμές σε υψηλά 11ετίας

H επιστροφή του ελληνικού success story και η κόντρα με ΔΝΤ

Editorial: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Η πανωλεθρία του Note 7 πυροδοτεί ανησυχίες για τη Samsung

Οι επενδυτές δεν έλαβαν τα σήματα κινδύνου από το ΔΝΤ

Ειδική μεταχείριση είχε η Deutsche Bank στα stress tests!

Μηνύματα Αμερικανών στους Ευρωπαίους τραπεζίτες

Τα «καυτά» προβλήματα της Deutsche Bank σε 5 γραφήματα

v