Στη θεωρητική τους τιμή τα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Κοντά στη θεωρητική τους τιμή έκλεισαν τα ΣΜΕ για το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα ΣΜΕ έκλεισαν με μικρό discount.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές και η άνοδος της υποκείμενης αγοράς, οδήγησαν σε σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών τα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20, όπου έγιναν 15.746 συμβόλαια.

Σε σχέση με τον FTSE/ASE 20, η αύξηση του όγκου στα ΣΜΕ του Mid 40 ήταν μικρότερη, με 877 συμβόλαια.

Η σειρά Μαΐου του FTSE/ASE 20 έκλεισε κοντά στη θεωρητική τιμή. Η ίδια σειρά του Mid 40 ενώ διαπραγματεύονταν με μικρό premium για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης τελικά έκλεισε με μικρό discount.

Αύξηση του όγκου είχαμε και στα δικαιώματα του FTSE/ASE 20, με 2.139 calls και 1.906 puts, με την at the money τεκμαρτή μεταβλητότητα να παραμένει γύρω στο 18%.

Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν αρκετά χαμηλή για τα μετοχικά συμβόλαια, με το μεγαλύτερο όγκο να γίνεται στον ΟΤΕ με μόλις 766 συμβόλαια.

-------------------------------

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση η σημερινή στην αγορά παραγώγων, με κυριότερα χαρακτηριστικά την αύξηση των συναλλαγών, τον σημαντικό αριθμό των ”intraday” κινήσεων, καθώς οι πρωινές αγορές συνδυάστηκαν με σχετικές πωλήσεις προς το μεσημέρι (έστω και αν οι τελευταίες πράξεις στα συμβόλαια του FTSE έγιναν κοντά στο υψηλό ημέρας), ενώ υπήρξαν και λίγα νέα ανοίγματα ”long” θέσεων.

Παρέμειναν οι υποτιμήσεις σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, μικρός ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (5.000 Coca-Cola, 5.000 Cosmote) και συνέχεια στην συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (658), Eurobank (142), ΟΤΕ (766), Εθνική (415), Ιντρακόμ (587), ΔΕΗ (304), ΟΠΑΠ (670).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v