Μικρό discount για τα ΣΜΕ του FTSE 20 (update)

Σε μικρό discount διαπραγματεύθηκαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, με μόλις 377 συμβόλαια.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και το μικρό εύρος διαπραγμάτευσης ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, στον FTSE/ASE 20 έγιναν μόλις 7.495 συμβόλαια σε ένα εύρος τιμών της τάξης των 8,25 μονάδων για τη σειρά Μαΐου.

Στον Mid 40 το ενδιαφέρον ήταν εξίσου περιορισμένο με μόλις 377 συμβόλαια.

Η σειρά Μαΐου του FTSE/ASE 20 διαπραγματεύθηκε αρχικά με μικρό premium για να γυρίσει σε μικρό discount προς το τέλος της συνεδρίασης.

Στην αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE 20 ο όγκος ήταν σχεδόν μοιρασμένος μεταξύ calls και puts με 1.366 calls και 1.441 puts και την at the money τεκμαρτή μεταβλητότητα να βρίσκεται γύρω στο 18%.

Χαμηλός ήταν ο όγκος συναλλαγών και στα μετοχικά συμβόλαια, όπου το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρουσίασε η Εθνική με 929 συμβόλαια.

-------------------------

Ελαφρά ανοδική συνεδρίαση η σημερινή στην αγορά παραγώγων, με κυριότερα χαρακτηριστικά το μικρό εύρος διακύμανσης και την πτώση του τζίρου.

Διευρύνθηκαν οι υποτιμήσεις στα συμβόλαια του FTSE, με premium αυτά του FTSEM, μικρός ο δανεισμός τίτλων (10.000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (532), Eurobank (112), Coca-Cola (101), ΟΤΕ (310), Εθνική (929), Ιντρακόμ (249), ΟΠΑΠ (117).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v