Μικρή αύξηση των συναλλαγών στα ΣΜΕ του FT 20

Αύξηση του όγκου συναλλαγών παρατηρήθηκε στα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα ΣΜΕ του δείκτη έκλεισαν με μικρό premium.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Μικρή αύξηση του όγκου συναλλαγών είχαμε στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 όπου έγιναν 7.441 συμβόλαια, καθώς και σήμερα η μικρή διακύμανση της αγοράς δεν έδωσε περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Στα ΣΜΕ του Mid 40 από την άλλη ο όγκος ήταν χαμηλότερος ακόμα και από τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Τα futures Μαΐου άρχισαν να μειώνουν σταδιακά το discount, για να κλείσουν τελικά με μικρό premium.

Στην αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE 20 είχαμε στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στα puts με 2.079 συμβόλαια, από τα οποία όμως τα 1.060 έγιναν στη σειρά Ιουνίου με τιμή εξάσκησης 1.100, έναντι 1.857 calls.

H at the money τεκμαρτή μεταβλητότητα Μαΐου, παρέμεινε γύρω από τα χθεσινά επίπεδα στο 18,5%, ενώ μικρή αύξηση είχαμε στην μεταβλητότητα της σειράς Ιουνίου, όπου βρίσκεται στο 19%.

Στα μετοχικά συμβόλαια το μεγαλύτερο όγκο τον έκανε και πάλι ο ΟΤΕ με 3.429 συμβόλαια, για να ακολουθήσει η Εθνική με 1.036.

----------

Υποτονική συνεδρίαση, με κύρια χαρακτηριστικά την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και τον περιορισμό των υποτιμήσεων σε οριακό σημείο (αν ληφθούν υπ΄ όψιν οι επικείμενες αποκοπές μερισμάτων σε Δεικτοβαρείς μετοχές).

Η κίνηση των συμβολαίων του FTSE σε μικρό εύρος διακύμανσης (11,5 μονάδες), περιόρισε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, έστω και αν οι τελευταίες πράξεις έγιναν κοντά στο υψηλό ημέρας, μικρός ο δανεισμός τίτλων (20000 ΟΤΕ), ενώ αυξημένες ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (173), ΟΤΕ (3429), Εθνική (1036), Ιντρακόμ (137), ΟΠΑΠ (111) και ΔΕΗ (115).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v