Discount για τα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών διαμορφώθηκαν τα ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ και τα ΣΜΕ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, δημιούργησαν discount.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Σε υψηλότερα σε σχέση με την Τετάρτη επίπεδα κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 12.361 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Απρίλιο σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παρέμεινε στους 15 πόντους.

Στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 264 ΣΜΕ σε τιμές που και εδώ κινήθηκαν στον Απρίλιο σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options Απριλίου κινήθηκε στο 18%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.875 calls και 855 puts.

Στα stock futures ο ΟΤΕ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπου πραγματοποιήθηκαν 370 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στα θεωρητικά τους επίπεδα.

---------

Συνεδρίαση θετικού κλίματος, με κυριότερα χαρακτηριστικά την αύξηση του όγκου συναλλαγών, την διατήρηση των υποτιμήσεων, την εμφάνιση περισσότερων αγοραστών μετά τις 15.30 και την ενεργοποίηση διαδικασιών ”stop loss” για όσους είχαν ”short” θέσεις κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι τελευταίες πράξεις στα συμβόλαια του FTSE να γίνουν στο υψηλό ημέρας.

Παρά ταύτα σημειώθηκε δανεισμός τίτλων (10000 ΔΕΗ, 10000 Alpha Bank, 100000 Cosmote), ενώ μειωμένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (330), OTE (370), ΔΕΗ (142) και Εθνική (276).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v