Εκλεισε το discount για τα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν το discount στον Απρίλιο, προσεγγίζοντας τα θεωρητικά τους επίπεδα, ενώ και για τα ΣΜΕ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε το discount.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 14.150 ΣΜΕ, σε τιμές που έκλεισαν όλο το discount στον Απρίλιο και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα.

H μετακύλιση θέσεων αντίστοιχα στον Μάιο συνεχίστηκε σε spread που μειώθηκε στους 12,5 πόντους.

Στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 785 ΣΜΕ σε τιμές που και εδώ έκλεισαν προς το τέλος της συνεδρίασης το discount στον Απρίλιο.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options Μαίου κινήθηκε στο 19%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.596 calls και 2.059 puts.

O OTE στα stock futures συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον όπου πραγματοποιήθηκαν 3.275 ΣΜΕ.

-----------

Συνεδρίαση σημαντικού τζίρου αλλά περιορισμένου ενδιαφέροντος, καθώς τα συμβόλαια του FTSE κινήθηκαν σε ένα εντυπωσιακά στενό εύρος 8 μονάδων και τις απόψεις των εμπλεκόμενων να διίστανται, αφού άλλοι θεωρούν ότι ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης δύσκολα θα υπερβεί τις 1300 μονάδες και άλλοι πως είναι μικρά τα περιθώρια σημαντικής υποχώρησης.

Κύρια χαρακτηριστικά η διατήρηση των οριακών υποτιμήσεων σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση και η αποφυγή από τους εμπλεκόμενους να ανοίξουν καινούργιες θέσεις, καθώς αρκούνται στο να μετακυλίουν τις ήδη υπάρχουσες.

Τέλος, σημειώθηκε δανεισμός τίτλων (26000 Alpha Bank, 40000 Coca-Cola, 10100 OTE, 30000 Εμπορική), ενισχυμένη η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (265), ΟΤΕ (3725), Εθνική (832) και Ιντρακόμ (450), ενώ 11111 συμβόλαια του FTSE και 567 του FTSEM λήξεως Απριλίου δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v