Μειώθηκε το premium για τα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Χαμηλότερος σε σχέση με χθες ο όγκος συναλλαγών στα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ μείωση κατέγραψε το premium τόσο για τα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη όσο και για αυτόν της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Παρά την αύξηση της μεταβλητότητας στην υποκείμενη αγορά, ο όγκος συναλλαγών στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 αν και διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα ήταν χαμηλότερος σε σχέση με χθές για να διαμορφωθεί στα 10.953 συμβόλαια.

Στον Mid 40 από την άλλη ο όγκος αυξήθηκε αγγίζοντας τα 867 συμβόλαια.

Το γύρισμα της αγοράς από το ημερήσιο υψηλό, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το premium τόσο στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 όσο και στα ΣΜΕ του Mid 40 ενδοσυνεδριακά, ώστε οι σειρές Μαΐου να κλείσουν κοντά στις θεωρητικές τους τιμές.

Στην αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE 20, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στράφηκε στα calls με 4.032 συμβόλαια έναντι 3.142 puts, με την at the money τεκμαρτή μεταβλητότητα, εν όψη Σαββατοκύριακου, να παραμένει γύρω στο 18%.

Στα Μετοχικά συμβόλαια το μεγαλύτερο όγκο έκανε η Εθνική με 2.549 συμβόλαια και ακολούθησε ο ΟΤΕ με 1.125.

-----------------------------

Μια ακόμα θετική συνεδρίαση η σημερινή στην αγορά παραγώγων, που χαρακτηρίστηκε από την μείωση του τζίρου και την διατήρηση του discount, σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, σε οριακά επίπεδα.

Αναλυτές του χώρου δεν αποκλείουν την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, αναμένουν μικρή περίοδο συσσώρευσης - διόρθωσης, όμως οι αισιόδοξοι παραμένουν οι περισσότεροι και οι ξένοι διακρατούν τις ”long” θέσεις τους.

Συνεχίστηκε, μειωμένος, ο δανεισμός τίτλων (5.000 ΟΤΕ, 5.000 Eurobank, 6.500 Coca-Cola), ενώ αυξημένες ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, ΔΕΗ (107), Coca-Cola (195), Eurobank (229), Alpha Bank (393), ΟΤΕ (1.125), ΙΝΤΡΑΚΟΜ (1.074) και Εθνική (2.549).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v