Κοντά στις θεωρητικές τιμές τα ΣΜΕ του FT 20

Κοντά στις θεωρητικές τους τιμές έκλεισαν τα ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίστοιχες τάσεις εμφάνισαν και τα ΣΜΕ του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Μικρή αύξηση του όγκου συναλλαγών είχαμε στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 με 9.704 συμβόλαια τα οποία διαπραγματεύθηκαν σε ένα εύρος τιμών της τάξης των 12,75 μονάδων, ενώ αύξηση του όγκου είχαμε και στον Mid 40 με 711 συμβόλαια.

Οι σειρές Μαΐου και στους δύο δείκτες έκλεισαν κοντά στις θεωρητικές τους τιμές.

Αν και αρκετά χαμηλός ο όγκος στα δικαιώματα του FTSE/ASE 20, είχαμε αύξηση του όγκου στα calls, με 1.663 συμβόλαια, και μείωση του όγκου στα puts με μόλις 948 συμβόλαια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, γύρω στο 18%.

-----------

Χαμηλός παραμένει ο όγκος και στα μετοχικά συμβόλαια με το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον να παρουσιάζεται και πάλι στους Εθνική και ΟΤΕ, με 1.141 και 1.079 συμβόλαια αντίστοιχα.

Υποτονική συνεδρίαση με ελαφρώς πτωτικές διαθέσεις, αν και δεν σημειώθηκαν επιθετικές πωλήσεις απλά οι όποιοι πωλητές ρευστοποίησαν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους, ενώ τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν σε ένα εύρος 12,75 μονάδων.

Συνεχίστηκαν οι υποτιμήσεις στα συμβόλαια του FTSE, επανήλθαν και σε αυτά του FTSEM, δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων και συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (651), ΟΤΕ (1079), Εθνική (1141), Ιντρακόμ (243), ΔΕΗ (182) και ΟΠΑΠ (422).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v