Μικρό discount για τα ΣΜΕ του FTSE 20 (update)

Μικρό discount δημιούργησαν τα 6.382 ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τα μόλις 52 ΣΜΕ διατηρήθηκαν σε επίπεδα ελαφρώς ανώτερα των θεωρητικών τους.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Οι μικρές διακυμάνσεις της spot αγοράς διατήρησαν σε χαμηλά επίπεδα την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 6.382 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Δεκέμβριο σε επίπεδα ελαφρά κατώτερα των θεωρητικών τους.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παρέμεινε αρνητικό στον 1 πόντο, ενώ το implied volatility στα ΑΤΜ options Δεκεμβρίου κινήθηκε στο 18,5%.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 52 ΣΜΕ σε τιμές που διατηρήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Στα stock futures η Εθνική Τράπεζα και ο ΟΤΕ συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον όπου πραγματοποιήθηκαν 795 και 1.218 ΣΜΕ αντίστοιχα.

-------------

Συνεχίστηκαν οι συνεδριάσεις ”ρουτίνας” στην αγορά παραγώγων, καθώς έλλειψη μεταβλητότητας σημαίνει αυτόματα και έλλειψη ενδιαφέροντος, ανυπαρξία επιθετικών πωλήσεων αλλά και ελάχιστες αγορές και όλοι προσπαθούν να προβλέψουν την τάση των διεθνών αγορών.

Στα συμβόλαια του FTSE παρέμειναν οι οριακές υποτιμήσεις, συνεχίζουν με premium αυτά του FTSEM, ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (30.000 Πειραιώς), όμως συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (631), ΟΤΕ (1.218), Εθνική (795), και Ιντρακόμ (578).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v