Στο 3% το discount στα ΣΜΕ της υψηλής

Στο 3% διαμόρφωσαν το discount στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα 8.192 ΣΜΕ, ενώ και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα 212 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαμ κινήθηκαν σε discount 5%.

[ΝΕΟ: Στο εξής το euro2day.gr θα έχει 2 σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ στη σελίδα των παραγώγων, από την MARFIN AXEΠΕΥ, (ένα στη μέση της συνεδρίασης περι 1300-13.30 και ένα μετά το κλείσιμο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία του πίνακα τιμών του ΧΠΑ στη σελίδα ανανεώνονται ON LINE με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.]

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Η διεύρυνση του discount ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά παραγώγων. Συγκεκριμένα στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 8192 ΣΜΕ σε τιμές που στον Ιούνιο κινήθηκαν σε discount της τάξεως του 3,00%(συμπεριλαμβάνεται η μερισματική απόδοση).

Αντίστοιχη εικόνα είχαμε και στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπου τα 212 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν κινήθηκαν σε discount της τάξεως του 5,00%. Το implied volatility στα ΑΤΜ options του Ftase-20 μειώθηκε στο 29% ενώ πραγματοποιήθηκαν 2601 calls και 2626 puts.

Υποτονική η συναλλακτική δραστηριότητα και στα stock futures με την Intracom να πρωταγωνιστεί όπου πραγματοποιήθηκαν 282 ΣΜΕ σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v