Εκλεισε το discount τα ΣΜΕ Μαΐου του FT 20

Εκλεισε το discount στον Μάιο για τα ΣΜΕ της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο 1- 1,5% διαμορφώθηκε το discount για τα ΣΜΕ της μεσαίας. Στα stock futures, η Alpha Bank συγκέντρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον, με 1.133 συμβόλαια σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

[ΝΕΟ: Στο εξής το euro2day.gr θα έχει 2 σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ στη σελίδα των παραγώγων , από την MARFIN AXEΠΕΥ, ( ένα στη μέση της συνεδρίασης περι 1300-13.30 και ένα μετά το κλείσιμο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία του πίνακα τιμών του ΧΠΑ στη σελίδα ανανεώνονται ON LINE με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.]

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

To κλείσιμο του discount στον Μάιο (Ftase-20) που πολλές φορές κινήθηκε και σε επίπεδα υψηλότερα των θεωρητικών του ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά παραγώγων.

Η συναλλακτική δραστηριότητα αντίστοιχα, κινήθηκε στα 12.513 ΣΜΕ, ενώ το spread παρέμεινε κοντά στους 31 πόντους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 862,09 μονάδες ενώ τα 342 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν διατήρησαν στον Μάιο discount της τάξεως του 1,00%-1,50%.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options Ιουνίου του Ftase-20 παρέμεινε στο 30%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 4.299 calls και 954 puts.



Στα stock futures, η Alpha Βank συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Εκεί, πραγματοποιήθηκαν 1.133 ΣΜΕ σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v