Έκλεισε το discount στα ΣΜΕ του FTSE-20

Έκλεισε το discount στα παράγωγα των ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης για το Μάιο, ενώ τα συμβόλαια του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης διατήρησαν discount της τάξεως του 1,50%.

[ΝΕΟ: Στο εξής το euro2day.gr θα έχει 2 σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ στη σελίδα των παραγώγων, από την MARFIN AXEΠΕΥ, (ένα στη μέση της συνεδρίασης περι 1300-13.30 και ένα μετά το κλείσιμο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία του πίνακα τιμών του ΧΠΑ στη σελίδα ανανεώνονται ON LINE με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.]



Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Παρά το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό το αγοραστικό ενδιαφέρον ειδικά για μετοχές του τραπεζικού κλάδου οδήγησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 857,01 μονάδες ,1,85% υψηλότερα.

Η έντονη κίνηση της αγοράς επηρέασε τις τιμές διαπραγμάτευσης στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη με αποτέλεσμα να κλείσουν το discount στον Μάιο.

Το spread αντίστοιχα κινήθηκε στους 33 πόντους, ενώ το implied volatility στα ΑΤΜ options Ιουνίου αυξήθηκε στους 30 πόντους.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 273 ΣΜΕ σε τιμές που στον Μάιο διατήρησαν discount της τάξεως του 1,50%.

Στα stock futures ο ΟΤΕ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον όπου πραγματοποιήθηκαν 528 ΣΜΕ σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v