ΧΠΑ: Αδύναμοι όγκος και δανεισμός

Χαμηλός είναι ο όγκος στα συμβόλαια Ιουνίου της υψηλής, με το discount να έχει διευρυνθεί στο 2,8%, μετά τα μερίσματα. Με μικρότερο discount διαπραγματεύονται τα συμβόλαια του Mid cap, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ρευστότητα.

[ΝΕΟ: Στο εξής το euro2day.gr θα έχει 2 σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ στη σελίδα των παραγώγων, από την MARFIN AXEΠΕΥ, (ένα στη μέση της συνεδρίασης περι 1300-13.30 και ένα μετά το κλείσιμο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία του πίνακα τιμών του ΧΠΑ στη σελίδα ανανεώνονται ON LINE με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.]

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Υποτονική η υποκείμενη αγορά με τον FT 20 -1.22% με όγκο 9 εκ. ευρώ.

Ακολούθως, χαμηλός είναι ο όγκος στα συμβόλαια Ιουνίου (3.600 συμβόλαια) ανοίγοντας discount στο 2,8% (μετά τα μερίσματα)!!

Παρ’ όλο το υψηλό discount, τα συμβόλαια παρουσιάζουν αρκετό offer. Το open interest διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα (19.514 συμβόλαια).

O Midcap διαπραγματεύεται σε μικρότερο discount (1,5%), χωρίς όμως ρευστότητα (143 συμβόλαια).

Στα stock futures, οι όγκοι είναι χαμηλοί, με τον ΟΤΕ να δίνει μικρό arbitrage και την Intracom με 190 συμβόλαια να κλείνει θέσεις. Εξάλλου, πολύ μικρό είναι το discount σε ΕΤΕ και Alpha.

Σχετικά μικρός και ο δανεισμός, κυρίως λόγω του discount σε χαρτιά του FT 20.

Στα δικαιώματα παρατηρείται επίσης μικρός όγκος με 1.400 call και 1.075 puts. Το implied volatility διαμορφώνεται στο 29,5% και το ενδιαφέρον παραμένει στο call του Ιουνίου.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v