ΧΠΑ: Υποτονικό ενδιαφέρον και ανύπαρκτος δανεισμός

Υποτονικό το ενδιαφέρον στην αγορά παραγώγων, εν αναμονή της αυριανής λήξης. Σχετικά μικρό το roll over, ενώ ανύπαρκτος είναι ο δανεισμός, με τη διάθεση μετοχών προς την ΕΤΕΣΕΠ να συνεχίζεται και σήμερα.

[ΝΕΟ: Στο εξής το euro2day.gr θα έχει 2 σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ στη σελίδα των παραγώγων, από την MARFIN AXEΠΕΥ, (ένα στη μέση της συνεδρίασης περι 1300-13.30 και ένα μετά το κλείσιμο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία του πίνακα τιμών του ΧΠΑ στη σελίδα ανανεώνονται ON LINE με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.]

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Με τον υποκείμενο δείκτη FT20 να έχει πολύ μικρή διακύμανση και όγκο 16 εκ. ευρώ, ο συνολικός όγκος συμβολαίων βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (2.691 συμβόλαια), με τον Μάιο να διαπραγματεύεται ελάχιστα χαμηλότερα από την θεωρητική τιμή και τον Ιούνιο με discount 1,8% (μετά τα μερίσματα).

Σχετικά μικρό το roll over, στους +33 πόντους, καθώς το open interest του Μαΐου βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (9.061 συμβόλαια). Ο Midcap επίσης με χαμηλό όγκο (155 συμβόλαια) και discount.

Στα stock futures, OTE και 3Ε διαπραγματεύονται με μικρό premium, ενώ ΕΤΕ και Alpha μεγάλο discount.

Ανύπαρκτος ο δανεισμός, ενώ η διάθεση μετοχών προς την ΕΤΕΣΕΠ συνεχίστηκε και σήμερα.

Στα Δικαιώματα παρατηρείται επίσης χαμηλός όγκος, με 1.039 calls και 934 puts. To implied volatility Ιουνίου είναι στο 30%.

Σε γενικές γραμμές το ενδιαφέρον είναι υποτονικό εν αναμονή της αυριανής λήξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v