Υψηλό discount (2,5%) στα ΣΜΕ Μαρτίου της υψηλής

Σημαντικό discount, γύρω στο 2,5% άνοιξαν τα συμβόλαια του Μαρτίου στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ με discount στο 0,5% διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στα stock futures το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το συμβόλαιο της Intracom.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Το άνοιγμα ιδιαίτερα υψηλού discount στα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης της αγοράς παραγώγων.

Ενδεικτικά, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο της spot αγοράς το discount στον Μάρτιο προσέγγισε επίπεδα της τάξεως του 2,50%, ενώ στον Απρίλιο κινήθηκε στο 3,30%.Η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε στα επίπεδα των 14.148 ΣΜΕ, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παρουσίασε μικρή αύξηση στους 6,25 πόντους.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης αντίστοιχα η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε στα χαμηλά επίπεδα των προηγουμένων ημερών (192 ΣΜΕ), ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης γύρισαν σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους (-0,50%).

Στα stock futures αυξημένη και σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα λόγω του roll-over με την Intracom να πρωταγωνιστεί. Εκεί, πραγματοποιήθηκαν 553 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στα θεωρητικά τους επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v