Ξανά με discount (1,20%) τα ΣΜΕ της υψηλής

Με discount έκλεισε η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, αν και ενδοσυνεδριακά προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Εξάλλου, με μικρό premium διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Το έντονο κύμα ρευστοποιήσεων οδήγησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης σε νέες μεγάλες απώλειες της τάξεως του 3,00% στις 730,17 μονάδες.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε ελαφρά υψηλότερα σε σχέση με την Παρασκευή επίπεδα. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 9.129 συμβόλαια σε τιμές που, ενώ ενδοσυνεδριακά προσέγγισαν στον Μάρτιο τα θεωρητικά τους επίπεδα, προς το τέλος της συνεδρίασης άνοιξαν και πάλι discount της τάξεως του 1,20%.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παράμεινε στους 5-6 πόντους. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 2,85%, στις 152,27 μονάδες, ενώ τα 268 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στον υποκείμενο δείκτη παρέμειναν σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FTASE-20 αυξήθηκε στο 26%-27%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.497 calls και 3.012 puts. Στον Ftsem-40 πραγματοποιήθηκαν 69 calls.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v