Στο 1% το discount των ΣΜΕ σε FT20 και Mid40

Discount της τάξης του 1% άνοιξαν τα ΣΜΕ Μαρτίου του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ανάλογο ήταν το discount στα ΣΜΕ της μεσαίας, όπου παρατηρήθηκε εξαιρετικά υποτονική δραστηριότητα με μόλις 74 συμβόλαια.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Παρά το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ειδικά στην μετοχή του ΟΤΕ βοήθησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να κλείσει στις 764,94 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,29%.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, με το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών να παραμένει στους 5 πόντους, πραγματοποιήθηκαν 5.343 συμβόλαια σε τιμές που, στο Μάρτιο, άνοιξαν discount της τάξεως του 1,00%.

Ιδιαίτερα υποτονική η συναλλακτική δραστηριότητα και στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου πραγματοποιήθηκαν μόλις 74 συμβόλαια σε τιμές που και εδώ μείωσαν το discount στον Μάρτιο στο 1,0%.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FTASE-20 κινήθηκε στο 24%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 920 calls και 777 puts. Στον Ftsem-40 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν 10 calls και 50 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v