Περιόρισαν το discount τα ΣΜΕ της υψηλής

Με discount της τάξης του 0,5- 0,9% διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ περιορισμένη ήταν η δραστηριότητα της μεσαίας (271 συμβόλαια), της οποίας τα ΣΜΕ παρουσίασαν premium 2,5%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Παρά την αδυναμία του ΟΤΕ, το αγοραστικό ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης για μετοχές του τραπεζικού κλάδου, βοήθησε το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης να μειώσει τις αρχικές του απώλειες στο –0,23% (791,73 μονάδες).

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή επίπεδα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 10.164 ΣΜΕ σε τιμές που μείωσαν στον Μάρτιο το discount στο 0,50- 0,90%.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών μειώθηκε στους 6 πόντους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 164,3 μονάδες, 1,01% υψηλότερα από την Πέμπτη, ενώ τα μόλις 271 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στον υποκείμενο δείκτη κινήθηκαν σε premium της τάξης του 2,50%.

Σχετικά αυξημένη η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures με τον ΟΤΕ να πρωταγωνιστεί, πραγματοποιώντας 613 ΣΜΕ σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v