Στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ του FT20

Αυξημένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων, ενώ το κλείσιμο short θέσεων είχε αποτέλεσμα τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να προσεγγίσουν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Με μικρό premium και τα συμβόλαια της μεσαίας.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης οδήγησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 839,23 μονάδες 0,52% υψηλότερα από την Δευτέρα.

Η ανοδική κίνηση της αγοράς αύξησε την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων του υποκείμενου δείκτη(11.813 ΣΜΕ), ενώ το κλείσιμο κυρίως short θέσεων είχε σαν αποτέλεσμα για τις τιμές

διαπραγμάτευσης στον Φεβρουάριο να προσεγγίσουν τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 170,09 μονάδες, 0,47%υψηλότερα, ενώ και εδώ τα 772 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν γύρισαν στον Φεβρουάριο κυρίως λόγω της χαμηλής ρευστότητας σε τιμές ελαφρά ανώτερες των θεωρητικών τους.



Το implied volatility στα ΑΤΜ options Μαρτίου του FTASE-20 κινήθηκε στο 25%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 7.498 calls και 2.366 puts. Στον Ftsem-40 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν 11 calls και 33 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v