Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μητσοτάκης: Τα βαριά χαρτιά κόντρα στις υποκλοπές *ΕΤΕ-ΕΠΣΙΛ: Ο άγνωστος Χ *Πλειστηριασμοί σε Τεγόπουλο, Π. Βαρδινογιάννη

MOH: Σε πλειστηριασμό βγαίνει στην Κύπρο το 8% της Motοr Oil Holdings, η οποία ελέγχει το 41,52% της Motor Oil, με πρώτη τιμή προσφοράς τα 88,93 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ποσοστό που φέρεται να ανήκει σε εταιρείες συμφερόντων Παύλου Βαρδινογιάννη.

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: H χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από «προεκλογικές ατάκες», περιείχε και τα βασικά σημεία της στρατηγικής του στον δρόμο προς τις εκλογές και σε «κλίμα υποκλοπών», όπως αυτά διαμορφώνονται και από τις ενδείξεις των δημοσκοπήσεων: Πιο «βαρύ χαρτί» του, τα εθνικά θέματα και οι επιτυχίες που έχουν καταγραφεί στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα της χώρας (από τον Έβρο μέχρι τους εξοπλισμούς), όπως τις αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη, με δεύτερο την οικονομική πολιτική, ιδίως στο σκέλος των επενδύσεων και του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, καθότι η ακρίβεια «θολώνει» πολύ το κυβερνητικό αφήγημα ως προς την «τσέπη» του πολίτη.

Σε μια... ζαριά παίζεται το deal Viva-JP Morgan *Τα δεδομένα στη μετοχή της Space *Πωλητήριο από κληρονόμους του Κοντομηνά

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Μάνεσης): Σε διεύρυνση του σκοπού της προχώρησε η Χαλυβουργία Ελλάδος, προσθέτοντας την παραγωγή, εμπορία, προμήθεια, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και εν γένει καυσίμων καθώς τη δυνατότητα συμμετοχής σε εταιρείες που επιδιώκουν ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

Η απόφαση ελήφθη από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που συγκλήθηκε στις 14 Οκτωβρίου.

 

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Κοντά στο 20%-25% υπολογίζεται το discount με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή της ΑΝΔΡΟ στο ταμπλό του ΧΑ, την ώρα που ένα μεγάλο τμήμα της ΑΜΚ του καλοκαιριού εξακολουθεί να αποτελεί ρευστότητα έτοιμη να εκμεταλλευθεί πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.

Τα ακίνητα που βγάζει στο σφυρί η Alpha και η εθελούσια της Εθνικής - Νέες προβλέψεις Πειραιώς για το Sunrise III

ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ: Στις 8 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί, όπως πληροφορούμαστε, η μελέτη για τη «Στρατηγική Ανάπτυξης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς» σε εκδήλωση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Παρότι ακούγεται ότι την παρουσίαση θα ανοίξει/χαιρετήσει ο πρωθυπουργός, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί.

Αντίθετα, βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε event που διοργανώνει για πελάτες της, αύριο στην Αθήνα, η Axia Ventures. Μαζί του και το μισό υπουργικό συμβούλιο (Γεωργιάδης, Σκρέκας, Κικίλιας, Σταϊκούρας).

Πώς η ΕΧΑΕ έμπλεξε με τον… ΕΟΠΥΥ - Γιατί είναι… κεφάτος ο Βερόπουλος - Ο Μασούτης παίζει σε διπλό ταμπλό

UNIBIOS: Εξέπληξαν θετικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εισηγμένης, που έχει καταγράψει μεγάλη βελτίωση στις οικονομικές επιδόσεις της τόσο σε σχέση με πέρυσι όσο και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ειδικότερα, ο φετινός κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 5,99 εκατ. έναντι 4,73 εκατ. πέρυσι και 3,74 εκατ. το 2020, ενώ το EBIT από τις -498 χιλ. του 2020 πέρασε στις +249 χιλ. το 2021, για να κλείσει στις +482 χιλ. φέτος.

Ωστόσο, μεγαλύτερη ουσία από τα αποτελέσματα εννεαμήνου έχει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που η εταιρεία καλείται να υλοποιήσει μέσα στο προσεχές εξάμηνο (από 1/10/2022 έως και 31/3/2023). Το υπόλοιπο αυτό διαμορφώνεται στα 7,6 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τον κύκλο εργασιών του πρώτου φετινού εννεαμήνου!

Ενας Τραμπ με καλύτερο... κοστούμι - Η επιμονή Καραβία και το κερδισμένο στοίχημα ΕΤΕ - Σφηνάκια για ΤτΕ και… Μαρινάκη

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στον ισχυρό άντρα του Ολυμπιακού καθώς και στον Γιάννη Βρέντζο για τα όσα δήλωσαν την Κυριακή, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο υπεύθυνος Άσκησης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος θεωρεί ότι με αυτές δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα.

Να θυμίσουμε ότι ο Γ. Βρέντζος είχε μιλήσει την Κυριακή για παρακράτος και οργανωμένο έγκλημα, «με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και επικεφαλής τον Γρήγορη Δημητριάδη». Αργότερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε τα περί «παρακράτους και οργανωμένου εγκλήματος», απέφυγε ωστόσο να πει ονόματα.

v