Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΑΠΕ: Παίζεται  «λοταρία» με τις συνδέσεις - Αλλαγή σκυτάλης στη Lyktos - Ο Ελον Μασκ ξανά στον θρόνο του

ΤΕΜΕΣ: Δάνειο 100 εκατ. ευρώ εκταμίευσε από την Πειραιώς η εταιρεία ανάπτυξης του Costa Navarino.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν την τροποποίηση σύμβασης ομολογιακού δανείου, με επέκταση του προγράμματος αποπληρωμών.

 

GOLDMAN SACHS: Αίτηση για υπαγωγή ενός τουριστικού project της στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων κατέθεσε η Goldman Sachs, όπως επεσήμανε από το βήμα του 33ου Annual Greek Economic Summit 2022 του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Alpha Bank: Ο Πόλσον φεύγει, ο Χόλτερμαν… έρχεται - Γιατί «βγάζει μάτι» ο Καρέλιας - Σφηνάκια για Φρεσκούλη και Λουξ

KLM: Περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ έχουν στοιχίσει στην εταιρεία οι ελλείψεις προσωπικού και το πολύμηνο χάος στο αεροδρόμιο Schiphol, το οποίο οδήγησε σε περικοπή δρομολογίων.

Όμως η εταιρεία, που προσφέρει τον καλύτερο καφέ με γάλα, σχεδιάζει να αναδιοργανώσει το δίκτυό της προσφέροντας από το πρώτο τρίμηνο του 2023 περισσότερες πτήσεις.

Αυτό όμως προϋποθέτει προσλήψεις. Ηδη έχει κάνει 400…

 

ALPHA BANK: Η μείωση του ποσοστού του family office Paulson&Co στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας «ξύπνησε» τις φήμες στην αγορά για την επέλαση του Χένρι Χόλτερμαν στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Appodixi: «Xάθηκαν» τα bonus για φορο-καρφώματα *Το ΑΕΠ φέρνει νέες παροχές *Πού κρίνεται η στάση SSM για την επιδότηση δανείων

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Ερχεται διεθνής πόλεμος για την «πράσινη ενέργεια». Οι μεγάλοι παίκτες ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα ομονοούν μεν για την ανάγκη μείωσης των εκπομπών άνθρακα σε όλο τον πλανήτη, ωστόσο έχουν ήδη αποδυθεί στον υπέρ πάντων μεταξύ τους αγώνα. Κατεβαίνουν στο μεγάλο πράσινο γήπεδο της ενέργειας, για τον έλεγχο «του αύριο».

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε επισήμως ο νόμος Μπάιντεν «για τη μείωση του πληθωρισμού», που επιδοτεί επενδύσεις καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ. Και παρά τον τρόμο της Ευρώπης, που βλέπει τη βιομηχανία της να μένει πίσω και προειδοποιεί για ρωγμές στη διατλαντική σύμπλευση, δεν ιδρώνει το αυτί του Αμερικανού προέδρου, που λάνσαρε το… τραμπικό δόγμα «Πρώτα η Αμερική», φορώντας του πράσινο κοστούμι.

Τράπεζες: Στην ΕΕΤ ο γρίφος των προμηθειών - Εφεση στα… discount για τις ΑΕΕΑΠ - Οι εργολάβοι κυνηγούν τώρα ΣΔΙΤ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Πολύ ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε για το εννεάμηνο η Coral (αύξηση καθαρών κερδών από τα 33,66 στα 55,6 εκατ. ευρώ), της οποίας το υπό διαπραγμάτευση στο ΧΑ εταιρικό ομόλογο λήγει τον προσεχή Μάιο.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα το αν προτίθεται να προχωρήσει (ή να μην προχωρήσει) στην έκδοση νέου ομολόγου, παρά μόνο ότι «η διοίκηση του ομίλου έχει εξασφαλίσει γραμμές χρηματοδότησης περίπου 428 εκατομμυρίων ευρώ, που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του και την υλοποίηση των κεφαλαιουχικών επενδύσεων όπως αυτές έχουν ήδη προγραμματιστεί».

Από Μεγάλη Βρετανία, Παρνασσό… ένα ντιλ δρόμος - Frigoglass: Η αναδιάρθρωση και το ερώτημα - Τα αεροπορικά εισιτήρια πήραν φωτιά!

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ: Στο σφυρί βγαίνει τον Ιανουάριο οικόπεδο στη hot περιοχή του Ελαιώνα, ιδιοκτησίας της Ριβιέρα Ανώνυμη Κτηματική και Κατασκευαστική Εταιρεία, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions και υπεύθυνη για την προώθηση της διαδικασίας την εταιρεία Δανός.

Συγκεκριμένα, στις 18 Ιανουαρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 2.434.000 ευρώ, εκπλειστηριάζεται το συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται επί της Λεωφ. Κηφισού 78, στο ύψος της οδού Λένορμαν. Πρόκειται για ένα οικόπεδο με τρεις προσόψεις δίπλα στις εγκαταστάσεις της Αττικό Μετρό. Το οικόπεδο αυτό έχει εμβαδόν 2.961,16 τ.μ. και βρίσκεται ανάμεσα σε περιοχές που αναμένεται να υποδεχθούν τα οφέλη της σχεδιαζόμενης ανάπλασης.

v