Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2024

«Τρίπλα» μέσω Μονακό για την κληρονομία Τράγκα-Η GSAM και τα... μυστήρια-Τα «άκυρα» που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας

«Τρίπλα» μέσω Μονακό για την κληρονομία Τράγκα-Η GSAM και τα... μυστήρια-Τα «άκυρα» που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΣΙΠΡΑΣ: Εκτός από το λογότυπο του που έδωσε στη δημοσιότητα, το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς και τις προσκλήσεις για τη «Διάσκεψη για την Ειρήνη» που συνδιοργανώνει την Δευτέρα και την Τρίτη στην Αθήνα με το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ».

Όχι σε όλους. Οι προσκλήσεις δεν είχαν προορισμούς τους αρχηγούς ακροδεξιών κομμάτων, αλλά ούτε και το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ως φαίνεται, τα πολύ σκληρά λόγια και η ισοπεδωτική κριτική που επέλεξε (και συνεχίζει) η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα από το 2015 και μετά, έχουν κόψει κάθε περιθώριο συνύπαρξης, έστω και εθιμοτυπικά.

Ετσι, έπεσε... άκυρο

 

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Και να που η Νέα Αριστερά επέλεξε… ή να κάψει ή να πιέσει τον Διονύση Τεμπονέρα. Σε μία άκρως επιθετική ανακοίνωσή της προς τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζει: «Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει κατανοήσει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του».

Μα... αυτό ακριβώς ζήτησε επισήμως και δημοσίως ο κ. Τεμπονέρας πριν καν στεγνώσει το μελάνι των ευρώ-αποτελεσμάτων. Κι επειδή είναι αδύνατον να πιστέψει κάποιος ότι ΝΕ.ΑΡ.-Τεμπονέρας δεν συνομιλούν, το συμπέρασμα είναι πως οι «πρώην» του ΣΥΡΙζΑ τον πιέζουν… να γίνει κι αυτός «πρώην».

Σχολιάζοντας πάντως το δημοσίευμα της «Απογευματινής» για τα περί κοινοβουλευτικής σύμπραξης της ΝΕΑΡ με το ΠΑΣΟΚ για να αθροίσουν βουλευτές και να γίνουν… από κοινού αξιωματική αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «αβάσιμα σενάρια».

Ούτε καν για «επιστημονικής φαντασίας»…

 

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΡΑΓΚΑ: Στο μαγικό Πριγκιπάτο του Μονακό έφτασε η δικαστική κόντρα για την κληρονομιά του γνωστού δημοσιογράφου για την οποία, ως γνωστόν, ερίζουν σύζυγος και τέκνα.

Η Μαρία Καρρά, σύζυγος του εκλιπόντος, προσέφυγε στις Δικαστικές Αρχές του Πριγκιπάτου, σε μια προσπάθεια, όπως καταγγέλλει το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού να διαφύγει της δικαιοδοσίας των Ελληνικών Δικαστηρίων, που έχουν ήδη επιληφθεί στην υπόθεση σε αστικό και ποινικό επίπεδο.

Η κίνηση αυτή, αναφέρουν οι δικηγόροι, γίνεται σε μια στιγμή που η δικαιοσύνη στην Ελλάδα έχει εκδώσει ήδη δύο προσωρινές διαταγές που δικαιώνουν την πλευρά Ιωάννη Τράγκα (γιός) στην αίτηση παύσης του συνεκτελεστή της διαθήκης Ivo Ottavio Francescon, απαγορεύοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε ενέργεια που σχετίζεται με την κληρονομιά, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Έλληνα συνεκτελεστή Συμβολαιογράφου Στέφανου Βασιλάκη.

Στο «κόλπο», όμως μπαίνει και το Ελληνικό Δημόσιο. Το δικηγορικό γραφείο Αγαπηνού έχει ήδη ενημερώσει τις Ελληνικές Αρχές για τις κινήσεις της κας Καρρά προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, καθώς έχει λαμβάνειν από την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, έχει διατάξει την δέσμευση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Μαρίας Καρρά, ενώ μετά από έγκληση του Ιωάννη Τράγκα βρίσκεται παράλληλα σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης η διερεύνηση της τέλεσης της κακουργηματικής απιστίας από την Μαρία Καρρά σε βάρος της κληρονομιαίας περιουσίας με την συνδρομή του Ελβετού συνεκτελεστή Ivo Ottavio Francescon και του Συμβολαιογράφου της κληρονομιάς στο Μονακό Jérôme Darliguie.

Σίριαλ με πολλά επεισόδια...

 

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μεγάλη… προεκλογική συγκέντρωση σε πολύ κεντρικό (και κυριλέ) ξενοδοχείο της Αθήνας, διοργανώνει ο διεκδικητής της προεδρίας του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το στήσιμο της κάλπης.

Θα ακολουθήσει γρήγορο ταξίδι στην Κεντρική Ελλάδα, για συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιφέρειας.

 

BROOKLANE: Επενδύσεις της τάξης του 1 δισ. ευρώ έχει στο pipeline για την προσεχή 5ετία η BrookLane.

Πέρα από τον Πύργο Μικτής Χρήσης στο Ελληνικό (70%), τη συνεπένδυση με την Noval Property στο υπό ανάπτυξη κτίριο The Grid στο Μαρούσι, αλλά και την ανακατασκευή ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, εξετάζει κι άλλες πιθανές τοποθετήσεις. Αυτό επεσήμανε χθες ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας στην Ελλάδα, Aziz Francis, στο περιθώριο ανακοίνωσης της μίσθωσης μέρους του The Grid στην ΕΥ.

Δεν αρνήθηκε πως εξετάζονται και νέα projects στο πλαίσιο της ανάπλασης στο Ελληνικό, χωρίς να διευκρινίζει που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον και χωρίς να επιβεβαιώνει ότι εξετάζεται η πιθανότητα υποκατάστασης της Prodea στα «σχολικά» prοjects της έκτασης.

Δήλωσε όμως και πάλι θετικός για τις προοπτικές της εγχώριων assets, υπογραμμίζοντας πως η Brooklane επενδύει σταθερά στη χώρα από το 2017, έχοντας πλέον ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 400 εκατ. ευρώ.

Διευκρίνισε, πάντως, πως η σύμβαση διαχείρισης με την Τρ. Πειραιώς για το χαρτοφυλάκιο Terra (600 ακίνητα, αξίας 300-350 ακινήτων), είναι εκτός της περιμέτρου των επενδύσεων του 1 δισ. ευρώ, καθώς ο ρόλος της BrookLane θα είναι η ωρίμανσή τους.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Παράταση για υποβολή προσφορών μέχρι τις 20 Ιουνίου σε τέσσερις διαγωνισμούς που στοχεύουν στην αξιοποίηση ισάριθμων «ιερών» ακινήτων μέσω αντιπαροχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έδωσε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά ακίνητο επί της οδού Γρηγορίου Ξενοπούλου 18 στη Θεσσαλονίκη, ο δεύτερος αφορά οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ξανθουλίδου 14 και Μαντούβαλου 2 στα Άνω Πατήσια Αττικής, ο τρίτος αφορά ακίνητο στην οδό Ξάνθου 13 στις Αχαρνές και ο τέταρτος αφορά έκταση στο Μοσχάτο, στις οδούς Καποδιστρίου και Χειμάρας.

Προς άγραν επενδυτών και η Εκκλησία…

 

GSAM –ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» λένε στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στην περίπτωση της Goldman Sachs Asset Management, μάλλον δεν ισχύει. Η γνωστή GSAM αγόρασε, εντός του 2022, από την οικογένεια Γρηγοριάδη (G-Hotels) τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, δυναμικότητας 1.049 δωματίων, έναντι αποτίμησης 83,5 εκατ. ευρώ.

Δύο χρόνια μετά διαβάζουμε πως ο αγοραστής διαπίστωσε με έκπληξη ότι τα ξενοδοχεία τροφοδοτούνται με νερό από γεώτρηση που βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της οικογένειας Γρηγοριάδη. Πως γίνεται η GSAM να ανακάλυψε, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (σ.σ. η συναλλαγή ολοκληρώθηκε τα ακίνητα μεταγράφηκαν) αυτό, που οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είχαν εντοπίσει εξ αρχής;

 

GSAM- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΙΙ: Ο Χαμαιλέων είχε παρακολουθήσει, στενά, τις διαδοχικές συζητήσεις της οικογένειας Γρηγοριάδη με ενδιαφερόμενους επενδυτές από το 2019 ως το 2022.

Τόσο η συμφωνία με τη ZC, που δεν προχώρησε, όσο και οι εν συνεχεία συζητήσεις με μεγάλα private equity και real estate funds περιλάμβαναν σκέλος διατήρησης τροφοδοσίας νερού των ξενοδοχειακών μονάδων από τη συγκεκριμένη γεώτρηση, είτε σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (π.χ. τριετία), ωσότου διενεργηθούν εργασίες σύνδεσης με το δίκτυο του τοπικού Δήμου, είτε σε πιο κοντινό, με λογικό τίμημα.

Δύσκολα λοιπόν να μην είδε η GSAM ότι εντόπισαν και διαπραγματεύτηκαν οι υπόλοιποι. Μήπως απλά θέλει να πουλήσει το πολυδάπανο project, που προβλέπει επενδύσεις 235 χιλ. ευρώ ανά δωμάτιο (146 εκατ. ευρώ για τα τρία ξενοδοχεία) και το νερό «ήτο η αφορμή»;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v