Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ενέργεια: Ξανασπάει κοντέρ η τιμή του ρεύματος - Νέος στόχος για τον Ν. Καραμούζη - Μνηστήρας για τα δάνεια της ελληνικής Starbucks

ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα, όπως μαθαίνει η στήλη, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τους εργαζομένους της, αποφάσισε να υλοποιήσει ένα έκτακτο πρόγραμμα παροχών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους και θα καταβληθεί με τη μορφή πόντων στη mascard, 50 ευρώ ανά μήνα, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Επίσης αύξηση του ποσοστού έκπτωσης σε όλο το προσωπικό από 5% σε 6% με τη mascard.

Η παροχή της έκπτωσης στο σύνολο των εργαζόμενων υπολογίζεται να ξεπεράσει σε κόστος για την εταιρεία το 1,5 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται επίσης ενίσχυση εργαζόμενων με τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με εφάπαξ ποσό 100 ευρώ για κάθε παιδί, σε όσους αποκτήσουν τρίτο παιδί ή και περισσότερα και δώρο γάμου με εφάπαξ καταβολή 100 ευρώ.

Δεύτερη δουλειά στήνει η First Sentier στην Ελλάδα - Νέο business plan από Lamda - Πήγε πίσω το project στα Αστέρια

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Επιβεβαιώνει η εισηγμένη τα πρόστιμα που επέβαλε η Πολεοδομία Αθηνών για τους περιβόητους τρεις ορόφους του ξενοδοχείου Coco Mat στην Ακρόπολη, ωστόσο, δηλώνει πως θα προσφύγει άμεσα για την άρση τους, καθώς και θα ενεργήσει κατά της απόφασης συμμόρφωσης του ΣτΕ, που ζητά από τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει σε έκδοση απόφασης για την κατεδάφιση των ορόφων.

Η εταιρεία θα βασιστεί στο προφανές, πως το 2017 είχε λάβει νόμιμη οικοδομική άδεια, που ανακλήθηκε το 2019 με νεότερη απόφαση και αλλαγή του ΝΟΚ.

Αλλαγές από το... Άμπου Ντάμπι ως τη Μυτιληναίος - Πού βρήκε θησαυρό η ΕΛΙΝ - Το παράδοξο της ΑΛΜΥ

AVE: Δύο σαφώς διαφορετικές εικόνες παρουσίασαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου. H θετική εικόνα αφορά το τρίτο τρίμηνο, όταν δεν υπήρξε πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα για τα κινητά τηλέφωνα και τα αξεσουάρ που προωθεί ο όμιλος και έτσι οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν από τα 28,8 στα 40,66 εκατ. ευρώ και το EBIT (κέρδη προ φόρων και τόκων) από τις 148 χιλ. στο 1,673 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο εννεαμήνου (το πρώτο εξάμηνο έτρεξε με ζητήματα στη διαθεσιμότητα προϊόντων) το EBITDA διαμορφώθηκε στα 3,35 εκατ. και το ΕΒΙΤ σε -108 χιλ. ευρώ.

Υποκλοπές: Η μοναξιά του Κυριάκου - Ο τζόγος που τρέχει στο… αίμα μας και τα παράνομα - Γκάζι για το καζίνο στο Ελληνικό

ΠΟΤΑ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά επιφυλάσσει η εθνική νομοθεσία για όσους θέλουν να επενδύσουν στον μηλίτη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας του κλάδου λέει πως η χώρα αδικεί και τιμωρεί τον εαυτό της. Και αν αυτό σας φαίνεται γενικό και θεωρητικό, το παράδειγμα με την περίπτωση του μηλίτη είναι εξόφθαλμο.

Ενώ η νομοθεσία προβλέπει πως όποιος θέλει να παραγάγει μηλίτη στην Ελλάδα πρέπει το προϊόν να έχει περιεκτικότητα minimum 50% σε μήλο, την ίδια ώρα κυκλοφορούν στη χώρα εισαγόμενα προϊόντα αυτής της κατηγορίας τα οποία αντί για 50% μήλο, έχουν 25% ή 15%.

Τα χθεσινά «βέλη» Σαμαρά - H ΔΕΗ, η εθελούσια και οι… €120.000 - O Βακάκης ψηφίζει... Αδωνι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Την απευθείας σύνδεση των ΗΠΑ με τη Θεσσαλονίκη επανέφερε στο προσκήνιο από το βήμα του 4ου συνεδρίου «Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές» ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης.

Όπως επεσήμανε, στα επόμενα χρόνια θα πολλαπλασιαστούν οι απευθείας πτήσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού προς τη χώρα μας, με τον αριθμό των γαλαντόμων Αμερικανών που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές να αυξάνεται σημαντικά προσεχώς…

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι φέτος, κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης, ο αριθμός των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ έφτασε τις 63.

v