Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Πλαίσιο και τα… κεράσια - Κοινοτικά κονδύλια: Πού πάσχει η απορρόφηση - Καλύτερο p/e ψάχνει η Παπουτσάνης

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι φήμες που κυκλοφόρησαν για επερχόμενο νέο «ντιλ» στις κατασκευές δεν εμπόδισαν χθες τη μετοχή να κινηθεί αντίθετα από τον δείκτη, μετά ίσως και από την κόπωση της έντονης ανόδου επί πολλές ημέρες.

Οι πληροφορίες περί πώλησης της ΑΚΤΩΡ, πάντως, επιμένουν σε βαθμό που θυμίζει ξεκάθαρα το «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Επαφές, να το πούμε πιο συγκεκριμένα, γίνονται, δεν είναι όμως ευδιάκριτο πόσο ουσιαστικές θα αποδειχθούν -και όχι μόνο από την πλευρά των δυνητικών αγοραστών.

H ΕΤΕ και οι φήμες για τη χρηματιστηριακή - Παζάρι ΙΝΛΟΤ με ομολογιούχους - ΤΧΣ: Τα διαθέσιμα και η Attica Bank

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ποσό περίπου 5,5 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η EY από τους τελευταίους (16-17 Ιανουαρίου) πλειοδοτικούς διαγωνισμούς 10 περιουσιακών στοιχείων της Μαρία ΑΒΕΕ (πρώην Αρβανιτίδης Super Market).

Οι αλυσίδες super market Μασούτης, Πίτσιος, Γούλας, Κρητικός και το Poseidon (Fortress), που έχει αγοράσει το χαρτοφυλάκιο Neptune, μεταξύ των αγοραστών.

 

EΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά την αποχώρηση Κωνσταντά. Μετρήσαμε 6 ξένους στα 11 μέλη. Μεταξύ αυτών, ο CEO Cauci Robert Constantin και ο πρόεδρος Klesyk Andrzej Piotr Henryk.

Τράπεζες: Η κόντρα για το phising και ο «άγνωστος x» - Οι επόμενες κινήσεις Μασούτη - Σφηνάκια για Ασπις και Quest-ΓΕΔ

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Τελικά η εταιρεία ΔΙΡΦΥΣ, σημαντικό πακέτο μετοχών της οποίας ελέγχεται σήμερα από τη ΛΟΥΞ, συμφερόντων της οικογένειας Μαρλαφέκα, έκανε πίσω σε προγραμματισμένη επένδυση.

Πριν από λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης της υπαγωγής του επενδυτικού της σχεδίου στον Αναπτυξιακό Νόμο. Έτσι η επένδυση της Δίρφυς -η αίτηση υπαγωγής είχε εγκριθεί τον Απρίλιο του 2021- απεντάχθηκε από τον Αναπτυξιακό του 2016.

 

QUEST-Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο όμιλος διέσωσε τελικά τη Γ.Ε. Δημητρίου (μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει τα κλιματιστικά Toyotomi), έχοντας αποκτήσει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου το 99,1% των μετοχών της.

Γιατί «τρέχει» η μετοχή της Ελλάκτωρ - Ο... οδοστρωτήρας Μυτιληναίος και ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρικά λεωφορεία

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σαν… οδοστρωτήρας διέλυσε το φράγμα των 3 δισ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης η εισηγμένη. Μόλις τη Δευτέρα έπιασε το όριο και έως χθες Παρασκευή είχε προσθέσει άλλα 200 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές «ξεψάχνισαν» την προχθεσινή ανάλυση της Alpha Finance που εκτόξευσε την τιμή στόχο στα 31,4 ευρώ και έστειλε τη μετοχή στα 22,2 ευρώ (+3,64%), επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

Το βλέμμα τώρα στρέφεται στην Πέμπτη, οπότε η εταιρεία θα ανακοινώσει τα βασικά αποτελέσματα για το 2022.

Η αγορά περιμένει «υψηλά νούμερα» που αναμένει ότι θα μεταφραστούν και σε «πλούσιο» μέρισμα.

Ο Ελληνας τραπεζίτης που έβαλε στην τσέπη 1 εκατ. ευρώ! - «Τιμωρεί» το ΓΕΜΗ την ξεχασιάρα Wolt - To placement της Ideal

ΚΥΠΡΟΣ: Με αφορμή τη διάψευση δημοσιεύματος του CBS News, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου παρέθεσε μια σειρά στοιχείων που δείχνουν το πόσο μεγάλη είναι η «απεξάρτηση» του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από τη Ρωσία κατά τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν πριν το 2013 (έτος εισόδου στο μνημόνιο, κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε Κύπρου και Λαϊκή).

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, στο τέλος του 2021, τα συνολικά δάνεια με έκθεση τη Ρωσία αποτελούσαν μόλις το 0,8% των συνολικών χορηγήσεων. Ταυτόχρονα οι σχετικές καταθέσεις αντιστοιχούσαν μόλις στο 3,8% των συνολικών, έναντι του 40% το 2013.

v