Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΧΑ: Οι πρώτες αντιδράσεις στο σχέδιο ανάπτυξης - Τέλος χρόνου για Lamda & Orilina - Σφηνάκια για Attica Bank και Ideal

IDEAL: Μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα περσινά pro forma οικονομικά αποτελέσματα της Ideal, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση των εσόδων κατά 40%, του EBITDA κατά 50% και καθαρών κερδών κατά 48%.

Με μια τρέχουσα χρηματιστηριακή αποτίμηση κοντά στα 156 εκατ. ευρώ και με μια καθαρή κερδοφορία στα 14,9 εκατ. ευρώ, προκύπτει ένας δείκτης P/E πολύ κοντά στο δέκα και αυτό για έναν όμιλο, υπό τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου (φωτ.), με ισχυρό growth, άριστη ρευστότητα (καθαρό χρέος προς EBITDA στο 0,66) και με απόδοση χρηματικών διανομών (0,20 ευρώ ανά μετοχή, αφορολόγητο) κοντά στο 5%.

Τριπλό ποντάρισμα του GIC στο ΧΑ - Attica Bank: Οι επενδυτές και η… πρέφα - Τράπεζες: Στεγαστικά… γιοκ

GIC: Επενδυτική θέση σε τρεις τραπεζικές μετοχές (Eurobank, Εθνική, Alpha) φέρεται, σύμφωνα με χρηματιστές, να «έχτισε» από τις αρχές του έτους το sovereign fund της Σιγκαπούρης GIC. Οι αγορές του ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Οι Σιγκαπουριανοί (GIC Singapore) είχαν επιστρέψει στο Χ.Α. στις αρχές της περσινής χρονιάς, μετά από πολυετή απουσία λόγω κρίσης, αλλά οι θέσεις τους (πάλι σε τράπεζες) ρευστοποιήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή.

 

ATTICA BANK: Μας χαροποιούν οι διαρροές, εφόσον ισχύουν βέβαια, ότι υπάρχει, λέει, δεύτερος ενδιαφερόμενος επενδυτής, από ΤτΕ μεριά, για το «τεφαρίκι» που οι πάντες προσπαθούν να διασώσουν -ανεπιτυχώς- για χρονικό διάστημα που αρχίζει να θυμίζει την Οδύσσεια του Ομήρου.

Η MIG και οι παρένθετες… μητέρες *Βιομηχανία: «Καλό καλοκαίρι» για τα PPAs *Τα φορο-βαρίδια του Φλεβάρη & η αναμονή της Σαράντης

ΜIG: Μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις, είναι βέβαιο ότι οι επισήμως συνασπισθέντες μέτοχοι που για λόγους οικονομίας ονοματίζουμε ως «Μάριος Ηλιόπουλος και Σία», εξακολουθούν να κινούνται μέχρι σήμερα σε ποσοστό κάτω του 15% της εταιρείας.

Μέρα με τη μέρα, οι συναλλαγές στη μετοχή μειώνονται όπως μειώνεται και η τιμή. Χθες έκλεισε με πτώση 6,22%, στο 0,219 ευρώ, έναντι 0,217 ευρώ που είναι η τιμή προσφοράς της Πειραιώς. Μια ανάσα πιο πάνω.

Χέρια άλλαξε χθες μόλις το 0,32% της εταιρείας, ενώ και την προηγούμενη ημέρα στις 20 Φεβρουαρίου, εργάσιμη ημέρα που έπεται των αγορών που ανακοίνωσε χθες η Multiway Investments του εν λόγω συνασπισμού, ο όγκος συναλλαγών ήταν επίσης «αναιμικός» για τα δεδομένα της περιόδου, αφού άλλαξε χέρια το 0,34% της εταιρείας.

Χρηματιστήριο: Περιμένουν το «μίνι 1999» - Τράπεζες: Το τριψήφιο... πάρτι και η έλλειψη - Σφηνάκια για Τιτάν, Autohellas, MIG

ΜΙΝΙ 1999: Με τον δείκτη στις 1.123 μονάδες, τις τράπεζες να έχουν σοβαρές ελπίδες διατήρησης και φέτος, των μεγάλων εσόδων από τόκους που επέφερε η αύξηση των επιτοκίων, αλλά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον εγχώριων επενδυτών ( και μικροεπενδυτών) για την ευρύτερη αγορά, μέρος του συστήματος πέριξ του Χρηματιστηρίου ετοιμάζεται για «μίνι 1999», όπως με γλαφυρότητα σχολίασε στη στήλη έμπειρος -και πολύ γνωστός- παράγοντας.

Η αναφορά του στην περιβόητη αυτή περίοδο, όπως ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει, σχετίζεται τόσο με την αιφνιδιαστική ανάταση της αγοράς, «που οφείλεται μεν σε υπαρκτούς λόγους, αλλά επιδρά σαν την παλίρροια σηκώνοντας όλες, ή σχεδόν όλες, τις βάρκες», όσο και στο ενδεχόμενο υπερβολών, που θα έχουν ίσως δυσάρεστα αποτελέσματα, «ιδίως για αδαείς, ευκολόπιστους και ριψοκίνδυνους».

ΤΕΝΕΡΓ: Επαφές και... μπικικίνια - Tips για Attica Bank - Κλειστό γεύμα της Mytilineos με investment bankers

ΑΤΤΙCA BANK: Όπως έγραψε το Εuro2day.gr χθες, το βασικό structure της συμφωνίας που προτείνει η Thrivest περιλαμβάνει συγχώνευση με τη «νέα» Παγκρήτια το 2024. Το σχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στους stakeholders, βασικότερος των οποίων είναι το ΤΧΣ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα είναι «μέλι γάλα». Υπάρχει το θέμα του πώς και πότε θα μπει στην επικείμενη αύξηση η Τhrivest και τι εύρος θα έχει εφεξής ο μετοχικός, και όχι μόνο, ρόλος του ΤΜΕΔΕ. Μια λύση που αποφεύγει τη μεταβίβαση υφιστάμενων μετοχών μαθαίνουμε ότι έχει ρίξει στο τραπέζι ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά πρέπει να συζητηθούν οι… μεταβλητές της.

v