Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 4 2024

Η... πινελιά Βορίδη για τον ΠτΔ-Τα μηνύματα από το «όλον ΠΑΣΟΚ»-Tips για Σαράντη, Attica Bank, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ

Η... πινελιά Βορίδη για τον ΠτΔ-Τα μηνύματα από το «όλον ΠΑΣΟΚ»-Tips για Σαράντη, Attica Bank, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ

ΒΟΡΙΔΗΣ: Τήρησε την επίσημη γραμμή για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μάκης Βορίδης, αλλά φρόντισε να βάλει και τη δική του… πινελιά στον σχετικό δημόσιο διάλογο.

«Η συζήτηση για τον/την επόμενο/η Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πρόωρη», τόνισε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας, στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του (στα Παραπολιτικά fm), αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Πρόσθεσε με νόημα ότι «ο Πρόεδρος είναι ένα πρόσωπο που εκφράζει την ενότητα του έθνους -και η κυβερνώσα παράταξη διαθέτει στις τάξεις της τέτοια συνθετικά πρόσωπα».

Ουσιαστικά τάσσεται υπέρ αυτού που υιοθετεί η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για τη διαδοχή Σακελλαροπούλου, δηλαδή πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τη γαλάζια παράταξη.

Και για να το λέει ο Μάκης, ίσως κάτι θα ξέρει


ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ένας άλλος γαλάζιος βουλευτής που τελευταία βρίσκεται στα… κάγκελα, ιδίως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, «ξαναχτύπησε».

Όπως είπε σε συνέντευξή του (στη LarissaPress), «η αίσθηση που δημιουργήθηκε σε πολλούς ότι η παράταξη απομακρύνεται από σταθερές αξίες, όπως η οικογένεια, που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας μας, σε συνδυασμό με την αδυναμία πολλών να δουν με αισιοδοξία το μέλλον τους παρά τη βελτίωση οικονομικών δεικτών, οδήγησε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στην επιβεβαίωσή του και στις δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν».

Προσωπικά, ανέφερε, αυτές τις μέρες «είχα την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς και ν' ακούσω πολλά. Υπάρχει μια υπόκωφη βοή. Ο κόσμος έχει παράπονα από την κυβέρνησή μας». Εξέφρασε δε την πίστη «ότι χρειάζονται ταχύτερα ανακλαστικά πριν να είναι αργά, πριν παγιωθεί αυτή η αίσθηση».

Μαξίμου ακούει;

 

ΠΑΣΟΚ: Ήταν «το όλον» ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο χθες το απόγευμα, στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την επέτειο της ιδρυτικής Διακήρυξης του κόμματος. Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος, ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και οι υποψήφιοι πρόεδροι στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, σε κλίμα νοσταλγίας αλλά και αισιοδοξίας για την προοπτική ανάκαμψης.

Παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε τον προαύλιο χώρο του Μεγάρου, υπό την μελωδία του «Καλημέρα ήλιε» του Μάνου Λοΐζου και με λίγες σημαίες με τον πράσινο ήλιο να ανεμίζουν, παραπέμποντας σε ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, τιμήθηκαν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974, ενώ προβλήθηκαν στις οθόνες επετειακό αφιέρωμα - ιστορική αναδρομή για την πορεία του κόμματος, καθώς και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Στέφαν Λεβέν, προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

 

ΣΗΜΙΤΗΣ: Ο πρώην πρωθυπουργός, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Δάφνη, στον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να «πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις». Έκανε λόγο για «ανασυγκρότηση προς προοδευτική κατεύθυνση. Είναι μια ευκαιρία και οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες. Μπορούμε να παλέψουμε τώρα για να πετύχουμε», εκτίμησε.

 

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην κυβέρνηση. Έκανε αναφορά σε μια Ελλάδα που υποχωρεί παντού. «Βρισκόμαστε σε πτώση, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές κατατάξεις σε ζωτικούς τομείς, από την ελευθερία του τύπου μέχρι το κόστος διαβίωσης και την ανανεώσιμη ενέργεια», είπε.

Η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη «μετέτρεψε το κράτος από υπηρέτη του λαού σε υπηρέτη συμφερόντων και κατεστημένων. Και το γραφείο του Πρωθυπουργού σε κέντρο ελέγχου της ροής του δημόσιου χρήματος», υποστήριξε.

 

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να σταθεί στις «τρεις ραψωδίες του πασοκικού έπους. Το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον εκσυγχρονισμό με τον Κώστα Σημίτη. και την εθνικά και ιστορικά υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης. Τη μοιραστήκαμε με τον Γιώργο», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου. Μέρα που ήταν, άφησε στην άκρη τις πικρές λεπτομέρειες από την αλλαγή ηγεσίας...

Ο πρώην υπουργός πρότεινε το ΠΑΣΟΚ «να εμφανιστεί ξανά, προτείνοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα. Πείθοντας ότι μπορεί να το συλλάβει προγραμματικά και να το εφαρμόσει κυβερνητικά. Χωρίς φοβίες για επιμέρους αντιδράσεις, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς, συμψηφιστικές ουδετερότητες και ίσες αποστάσεις».

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο νυν αρχηγός με το βλέμμα στις εσωκομματικές κάλπες αλλά και χωρίς να διαταράξει το κλίμα ενότητας προσδιόρισε ως αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ «τη ΝΔ και τις πολιτικές της».

Εκθείασε όλους τους προηγούμενους αρχηγούς του κόμματος και θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι «σε αυτή τη νέα περίοδο, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωμένο, θα είναι δυνατό και έτοιμο για τους μεγάλους και δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities κατά 1,4 εκατ. ευρώ σε επίπεδο λειτουργικών κερδών, με τον όμιλο να παραμένει σε τροχιά για διψήφια οργανική ανάπτυξη και βελτίωση του περιθωρίου ΕΒΙΤ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο στόχος της διοίκησης για κέρδη ΕΒΙΤ 61 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης είναι καλά θεμελιωμένος.

Η μετοχή αντέδρασε θετικά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Έκλεισε στα 10,7 ευρώ, με άνοδο 4,49% και συναλλαγές 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Εξακολουθεί να γράφει, όμως, απώλειες 7,2% σε βάθος τριμήνου.

 

ATTICA BANK: Με ένα εντυπωσιακό 18,31% ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση η τράπεζα. Προηγήθηκε το πράσινο φως της Γενικής Συνέλευσης στη συγχώνευση με Παγκρήτια, αλλά και τα φιλόδοξα σχέδια που ανέπτυξε η CEO Ελένη Βρεττού για την επόμενη μέρα του πέμπτου πόλου.

Ο τίτλος άνοιξε στα 10 ευρώ με κέρδη 20%, για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στα 9,82 ευρώ, με τις συναλλαγές στις 92 χιλιάδες ευρώ. Έχει ακόμα, βέβαια, πολύ δρόμο για τα 14,3 ευρώ που έπιασε στο ράλι που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου.

 

ΟΠAΠ: Θετική έκπληξη από τον Οργανισμό σε ό,τι αφορά το μέρισμα. Οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι θα κινηθεί μεταξύ 0,52 ευρώ (Optima) και 0,55 ευρώ ανά μετοχή (Eurobank Equities).

Χθες, όμως, έγινε γνωστό ότι το προμέρισμα της χρήσης θα είναι 0,6 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι παραμένει σε τροχιά υλοποίησης των στόχων της χρονιάς.

 

ΑΔΜΗΕ: Αλλη μια μετοχή που πήρε τα πάνω της λόγω επιχειρηματικών εξελίξεων. Στη σκιά της είδησης ότι έγινε ένα βήμα μπροστά στο σίριαλ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, ο τίτλος έκλεισε στα 2,21 ευρώ με άνοδο 4,49% και συναλλαγές αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Οριακά αρνητική παραμένει η απόδοση σε βάθος τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v