Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Πώς κλείνει το ντιλ ΔΕΗ-Enel Ρουμανίας *Επενδύσεις του... γλυκού νερού *Prodea: Μέσω Castlelake ψάχνει θέση ο Παπαλέκας

ΔΕH - ENEL ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στις τελευταίες στροφές έχει εισέλθει η αποκλειστική διαπραγμάτευση (λήγει σήμερα) μεταξύ ΔΕΗ και ENEL για το σύνολο της δραστηριότητας που διατηρεί ο ιταλικός όμιλος στη ρουμανική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεγέθη του συζητούμενου deal δεν έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά. Η ΔΕH θα καταβάλει τίμημα 1,3 δισ. ευρώ και θα αναλάβει δανεισμό της τάξης των 550-600 εκατ. ευρώ.

Η ΔEΗ, υπό τον Γ. Στάσση (φωτ.), έχει έλθει σε επί της αρχής συμφωνία με ξένες επενδυτικές τράπεζες, για λήψη ενδιάμεσης χρηματοδότησης της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, που μαζί με 500 εκατ. ευρώ ίδια συμμετοχή καλύπτουν την καταβολή τιμήματος, εφόσον η συναλλαγή κλείσει.

Η άλλη «πτυχή» των κόκκινων δανείων - Κλείδωσαν μερίσματα 1 δισ. ευρώ σε 2 μήνες! - Η Alpha μπαίνει στα δάνεια της Lamda

LAMDA: Διευρύνεται το σχήμα χρηματοδότησης με την είσοδο της Alpha Bank, κίνηση που είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες. Η Alpha (φωτ. ο επικεφαλής της Βασίλης Ψάλτης) θα συμμετάσχει στην προβλεπόμενη τραπεζική χρηματοδότηση με περίπου 15%. Στο σχήμα προβλεπόταν εξαρχής να εισέλθει και η Attica Bank, με ένα μικρό ποσό (περί τα 40 εκατ. ευρώ).

Εν τω μεταξύ, η Πειραιώς επανεξετάζει τη στάση της αναφορικά με την αγορά κτηρίου γραφείων στο Ελληνικό, μετά τη διαφαινόμενη υπαναχώρηση της Eurobank. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς έχει υπογράψει προκαταρκτική συμφωνία με τη Lamda, βάσει της οποίας θα αποκτήσει γραφειακούς χώρους 40 χιλ. τ.μ. πάνω και δίπλα από το Vouliagmenis Mall.

ΜΙG: Αμφιβολίες… πολλές - Το pipeline με εξαγορές από Γερμανό - Ο Ηλιόπουλος και οι κρουαζιέρες - Εγκαίνια χωρίς υπουργούς γίνονται;

MIG: Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι… φόβοι που εξέφρασε προχθές η στήλη. Στη χθεσινή συνέντευξη, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων, ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν άνοιξε καθόλου τα χαρτιά του σε σχέση με την υπόθεση, περιοριζόμενος σε γενικόλογες αναφορές για… πανοπλίες (που θα βάλει όταν χρειαστεί).

Ήδη όμως έχει φροντίσει να κυκλοφορούν φήμες που δίνουν τον τόνο. Σύμφωνα με αυτές, «αμφιβολίες πολλές» φαίνεται να βασανίζουν το μυαλό του κ. Ηλιόπουλου (κατά το παλαιότερο άσμα του Λευτέρη Μυτιληναίου), για πληθώρα νομικών θεμάτων.

ΑΚΤΩΡ: Η άλλη όψη της «κολοκυθιάς» *Ν. Καραμούζης: Tethys και… μήνυμα σε ξενοδόχους *Νέο επεισόδιο στην κόντρα HIG-Κυπριώτη

ΑΚΤΩΡ: Μπορεί η δημοσιογραφική πιάτσα να «παίζει την κολοκυθιά» για την τύχη του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και για το πόσοι άλλοι αγοραστές υπάρχουν, πλην Δημήτρη Κούτρα με Wade Adams, που να τους τρέχουν μάλιστα τα... σάλια να αγοράσουν την ΑΚΤΩΡ (αλλιώς γιατί να σπεύσουν να δώσουν ζωηρό παρών, όπως κάποιοι διαρρέουν;), η ουσία όμως για τον χώρο των κατασκευών, που βλέπει την άλλη όψη της κολοκυθιάς, βρίσκεται αλλού: Στο πόσο ετοιμοπόλεμες θα είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η ΑΚΤΩΡ, ενόψει σημαντικών γεγονότων στον τομέα των έργων. Και στο πώς ίσως επηρεαστούν, ανάλογα με τον ποιος θα είναι τελικά ο αγοραστής, υφιστάμενες κοινοπραξίες.

MIG: Τα δύο σενάρια που «γράφει» το ταμπλό - Πρωτότυπο buyback από Μασούτη - Attica Group: Δημόσια πρόταση σε... κανέναν

 

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ: Κινητικότητα υπάρχει, όπως μαθαίνει η στήλη, στην τυροκομική επιχείρηση Ήπειρος συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη. Συνδέεται με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ήπειρος να εκδώσει κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 6,4 εκατ. ευρώ.

Η είδηση είναι ότι οι ομολογίες που θα εκδοθούν, θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση σε επενδυτές το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Σε άλλα νέα, ο τυροκομικός παραγωγικός βραχίονας της οικογένειας Παντελιάδη ετοιμάζεται να υλοποιήσει επένδυση για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας παραγωγής προϊόντων γάλακτος που διατηρεί η εταιρεία στον Αμμότοπο Άρτας.

v