Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αttica Bank: Ο καλύτερος... πελάτης - Κυβερνητικό… κομφούζιο με τον Κώστα του Αχιλλέα - Τα παράπλευρα θύματα της SVB

ATTICA BANK: Το σίριαλ με την εξυγίανσή της εξελίσσεται σε πραγματικό «gift that keeps on giving», όπως λένε οι Αγγλοσάξονες, για τις παρασκηνιακές στήλες. Ο καλύτερος πελάτης.

Τελευταίο επεισόδιο, η διαφαινόμενη πεποίθηση κάποιων μετόχων της ότι μπορεί να βρουν επενδυτή, ο οποίος όχι απλώς θα βάλει χοντρά λεφτά, αλλά θα βάλει και το… κεφάλι του στον «ντορβά», χωρίς να έχει εχέγγυα (δηλαδή γραπτές συμφωνίες) ότι δεν θα χάσει, αντί να κερδίσει.

Παρότι, ως γνωστόν, στις επενδύσεις και στις αγορές «αγιοβασίληδες» δεν υπάρχουν.

ΧΑ: «Οποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι» - Η SVB και οι πραγματικές αγωνίες για τους Ελληνες τραπεζίτες

MIG: Λόγω φόρτου εργασίας του δικαστού, έχει καθυστερήσει μέχρι τώρα η έκδοση απόφασης για τις προσωρινές διαταγές που έχει ζητήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος. Ωστόσο η σημασία τους είναι μικρή, αφού έτσι κι αλλιώς η κύρια δίκη επί των ασφαλιστικών μέτρων του θα γίνει στις 3 Απριλίου, πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που έχουν τεθεί σε κίνηση για την ανάληψη του ελέγχου της MIG από την Πειραιώς, άρα και πριν ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του deal μεταβίβασης της ATTICA στη STRIX.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, λοιπόν, τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία του πράγματος, ενώ στο μεταξύ η Πειραιώς οδεύει πλέον ολοταχώς στην απόκτηση καταστατικής πλειοψηφίας, αγοράζοντας κάθε μέρα πολλά εκατομμύρια μετοχές στην τιμή της δημόσιας πρότασης.

Αγορές: Η άλλη όψη μιας τραπεζικής κατάρρευσης - Νέες εξαγορές και… αποθήκες ψάχνει η Σκλαβενίτης - Tips για Viohalco

ΑΓΟΡΕΣ: Kι εκεί που όλοι κοιμούνταν ήσυχοι (που λέει ο λόγος, στην εποχή μας είναι πολλοί οι φόβοι), ήρθε η τραπεζική κατάρρευση της SVB στις ΗΠΑ να φέρει τα πάνω κάτω. Οι αμερικανικές αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν να κλείσουν το συγκεκριμένο κεφάλαιο σήμερα (κατά προτίμηση, πριν ανοίξει η Wall Street), κάνοντας δημοπρασία σε ενδιαφερόμενους αγοραστές και λαμβάνοντας ενδεχομένως πρόσθετα μέτρα ώστε να πληρωθούν οι καταθέτες. Αν δεν πετύχει το auction και οι λοιπές ενέργειες, οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες και όχι μόνο για τις ΗΠΑ.

ΤΕΜΠΗ: Το Δημόσιο ως… αποζημίωση - Skroutz: Το «χαράτσι» διώχνει μαγαζιά - Lamda: Οι εισπράξεις, τα στοιχήματα και τα ρετιρέ

ΤΕΜΠΗ: Oυδείς έχει, υποθέτουμε, την παραμικρή αντίρρηση να αποζημιωθούν πλουσιοπάροχα τα θύματα και οι οικογένειες που επλήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οποιαδήποτε αποζημίωση μπορεί να γιατρέψει την οδύνη τους.

Ανάμεσα ωστόσο στα 11 μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών η κυβέρνηση υπάρχει και ένα που φαίνεται, αν μη τι άλλο, αταίριαστο, ακόμη περισσότερο για εκείνους που υφίστανται την απώλεια, εξαιτίας των γνωστών παθογενειών του δημόσιου τομέα, τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση του.

Κατασκευαστικές: Ποιες καθυστερήσεις δείχνουν καλό... φθινόπωρο! - Φρένο σε κινήσεις για τιτλοποιήσεις και NPEs

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ: Για «χαμένο τετράμηνο» μίλησε χθες στη στήλη γνώστης του κατασκευαστικού τομέα, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υλοποίησης σημαντικών projects, όπως η παραχώρηση του ΒΟΑΚ από Ηράκλειο σε Χανιά αλλά και ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για τον πρώτο είναι στις 31 Μαρτίου, ενώ για την Αττική Οδό η προθεσμία, σύμφωνα με διαρροές, υποτίθεται ότι ήταν για την 28η Μαΐου.

Όλα αυτά πριν μεσολαβήσει η τραγωδία των Τεμπών, η παραίτηση του αρμόδιου υπουργού (οι αρμοδιότητές του μεταβιβάστηκαν στους υφυπουργoύς και όχι στον Γιώργο Γεραπετρίτη) και η ανάδυση του κυρίαρχου πλέον σεναρίου για εκλογές 21η Μαΐου και επαναληπτικές στις 2 Ιουλίου, σε καθεστώς πολιτικής αβεβαιότητας.

v