Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2024

CVC: Τα ντεσού του deal με τις κελεμπίες-Τα περίεργα με τον επίδοξο φονιά του Τραμπ-Τα φίλτρα ΣΥΡΙΖΑ για Στέφανο

CVC: Τα ντεσού του deal με τις κελεμπίες-Τα περίεργα με τον επίδοξο φονιά του Τραμπ-Τα φίλτρα ΣΥΡΙΖΑ για Στέφανο

ΣΥΡΙΖΑ: Σας ενημερώσαμε εγκαίρως, πριν από επτά ημέρες, ότι αμέσως μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη οι αντίπαλοί του άρχισαν να αναζητούν «φίλτρα» για να τον θέσουν εκτός νέας προεδρικής κούρσας, διότι φοβούνται ότι… θα την ξανακερδίσει.

Μετά τις αποφάσεις νομαρχιακών οργανώσεων κατά της καθαίρεσης, η συζήτηση περί φίλτρων επανήλθε, ώστε να μην οδηγηθούν στο… οριστικό: τη διαγραφή του από μέλος του κόμματος.

Τις τελευταίες ώρες (ξανα)συζητούν το εξής σενάριο: για να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια μέλος του.

Το αστείο; Εάν αυτή η προϋπόθεση τεθεί και για την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή, πολλοί θα μείνουν… εκτός: Προσέγγισαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με την περίφημη «διεύρυνση» και κάποιοι τυπικά έγιναν μέλη το 2022, όταν δηλαδή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και προέδρου απευθείας από τη βάση.

Οπότε η λύση που ακούγεται είναι να ισχύσει το φίλτρο μόνο για τους διεκδικητές της προεδρίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως πιο αποδοτικό φίλτρο είναι άλλο: να αποφασιστεί ότι δεν είναι υποψήφιος όποιος έχει επίθετο που αρχίζει από «Κασσελ-» και τελειώνει σε «-άκης».

Υ.Γ. Κερασάκι στην τούρτα η χθεσινή δημοσκόπηση της Alco που δείχνει τον Στέφανο Κασσελάκη να προηγείται με 16 μονάδες από τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα (μεταξύ ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) «με ποιον πρόεδρο πιστεύετε ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την πολιτική και την κοινωνική του επιρροή και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εθνικές εκλογές;». Γεγονός που αναγκάζει τους «87» να αναζητήσουν «άφθαρτο και θελκτικό» πρόσωπο που «θα σβήσει τον Κασσελάκη». Περιμένουμε…

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Ετερο μπλέξιμο; Κατά την επιθυμία της «νέας» Κουμουνδούρου, το έκτακτο συνέδριο (1-3 Νοεμβρίου) πρέπει να ασχοληθεί μόνο με τις νέες προεδρικές εκλογές και να μη συζητήσει αλλαγές στο καταστατικό.

Το ισχύον καταστατικό, όμως, ορίζει για τους βουλευτές όριο τριών θητειών και απαγορεύει ρητώς να διεκδικήσουν επανεκλογή για τέταρτη φορά -με εξαίρεση τους έχοντες διατελέσει πρωθυπουργοί, δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα.

Για να καταλάβετε, με βάση το σημερινό καταστατικό, δεν θα έχουν δικαίωμα να είναι πάλι υποψήφιοι… δώδεκα βουλευτές οι οποίοι διανύουν ήδη την τρίτη θητεία. Μεταξύ αυτών, η Ολγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης.

Τι λέτε; Θα το αφήσουν ως έχει το καταστατικό;

Υ.Γ. Για την ιστορία, ο Κασσελάκης είχε προτείνει να υπάρχει και τέταρτη (και πέμπτη κ.λπ.) δυνατότητα σε υποψηφιότητα, αλλά σε διαφορετική εκλογική περιφέρεια. Και δεν τον άκουσαν…

 

ΠΑΙΔΕΙΑ: Μια άλλη εικόνα απ' αυτή που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση για τη φετινή σχολική χρονιά περιγράφει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης με ανάρτησή του στο Facebook.

«O συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών) θα είναι τελικά φέτος μικρότερος. Με τη μονιμοποίηση αναπληρωτών χρυσώθηκε το χάπι ενός πρωτοφανούς σχεδίου συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και περικοπών θέσεων εκπαιδευτικών, που έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη μαθησιακή και εκπαιδευτική διαδικασία», υποστηρίζει.

Σε ό,τι αφορά δε τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα παρέχεται υποστηρικτικά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, διερωτάται πώς θα υλοποιηθεί με μόλις 4 μαθηματικούς και 4 φυσικούς για 120.000 μαθητές.

Κριτική ασκεί και στις 10 εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως θα διαβάσετε στο σχετικό post. Το καλύτερο, όμως, το κρατά για το τέλος.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα κινητά τηλέφωνα, επισημαίνει ότι «παρουσιάζουν ως σπουδαία αλλαγή κάτι που ισχύει από το 2006 και μάλιστα με αυστηρότερη πρόβλεψη από την τωρινή ρύθμιση, αφού το προηγούμενο και ισχύον μέχρι τώρα στάτους απαγόρευε και την κατοχή, ενώ η νέα υπουργική απόφαση απαγορεύει μόνο τη χρήση (το κινητό μένει στην τσάντα)».

«Αντί λοιπόν να πούνε απλά ότι θα γίνει μια προσπάθεια αποτελεσματικότερης εφαρμογής μιας πολυετούς εν ισχύι διάταξης, επιχειρούν έναν χονδροειδέστατο εμπαιγμό των πολιτών»…

 

CVC: Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σχεδόν στα… απανταχού δημοσιογραφικά γραφεία, για κυοφορούμενο deal της CVC με αραβικό όμιλο υγείας (από τα Εμιράτα, όχι από το Κατάρ), δείχνουν ότι η προσπάθεια πολύ συμφέρουσας αποεπένδυσης, ο σχεδιασμός για την οποία είχε ξεκινήσει ήδη από τον Αύγουστο του 2023, όπως είχαμε τότε καταγράψει, εκτός απροόπτου πλησιάζει μάλλον στο τέλος της.

Τον Δεκέμβριο του 2023 είχαμε ενημερώσει πως η CVC δεν έβρισκε αρκούντως ικανοποιητικά τιμήματα, σε σχέση με τις προσδοκίες της, κι ότι οι κεραίες μας έπιαναν σήματα για αλλαγή στάσης και προσανατολισμό στο μερικό «cash out», ενώ στη συνέχεια είχαμε καταγράψει και την παρουσία του CVC Ελλάδος στο roadshow της JP Morgan, στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη συνεχιζόμενης διάθεσης για την εύρεση στρατηγικού εταίρου

 

CVC II: Οι πηγές μας λένε ότι το deal είναι υπό επεξεργασία εδώ και κάποιους μήνες και αφορά την πώληση υψηλού μειοψηφικού ποσοστού (έως και το 49%), χωρίς να συζητείται η εκχώρηση του (κατά γενική ομολογία πολύ επιτυχημένου) management.

Μέσω της Hellenic Healthcare Group, η CVC ελέγχει τον μεγαλύτερο όμιλο υγείας στην Ελλάδα, στον οποίο περιλαμβάνονται ο όμιλος Υγεία, το Metropolitan και μια σειρά από νοσοκομεία στην ελληνική περιφέρεια και την Κύπρο.

Βασικό «κοινό σημείο» ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο πλευρών είναι τα υψηλά επίπεδα «ιατρικού τουρισμού» στην αραβική χερσόνησο. Που σημαίνει ότι στα Εμιράτα δαπανώνται σημαντικά κεφάλαια για τη διάγνωση και θεραπεία Αράβων ασθενών σε δομές του εξωτερικού. Το οποίο, από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο της κυοφορούμενης στρατηγικής κίνησης, σημαίνει νέες σημαντικές πηγές εσόδων με... κελεμπίες, για τα νοσοκομεία της CVC σε Ελλάδα και Κύπρο και την εκπλήρωση ενός στόχου που εδώ και χρόνια απασχολεί ευρύτερα τον ελληνικό χώρο της Υγείας.

Κίνηση win-win, λοιπόν, εφόσον τελεσφορήσει ως αναμένεται. Μπορεί να χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος, αλλά επιτυγχάνεται τόσο η μερική αποεπένδυση (οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις είχαν αρχίσει να εξαντλούν τη συνήθη διάρκεια παραμονής των private equity) όσο και η διασφάλιση νέων εσόδων και προοπτικών στο νέο ιδιοκτησιακό σχήμα. Το οποίο, ακούμε, δεν αποκλείεται να κινηθεί επεκτατικά και στο εξωτερικό.

ΥΓ: Κατά τις πληροφορίες μας, στο πλαίσιο του deal, μέρος της συμμετοχής του θα πουλήσει και το ελληνικό σχήμα συμφερόντων της HHG, υπό τον Δημήτρη Σπυρίδη.

 

ΤΡΑΜΠ: Δύο απόπειρες δολοφονίας με στόχο τον ίδιο πολιτικό, μέσα σε διάστημα περίπου δυο μηνών, ίσως είναι ρεκόρ ακόμη και για την ταραγμένη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ. Η νέα απόπειρα όμως χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα περίεργες καταστάσεις.

Ο οπλοφόρος που συνελήφθη και είναι πλέον κατηγορούμενος, ονόματι Ryan Wesley Routh, κρίνοντας από αυτά που έγραφε στα social media, αλλά και τα ταξίδια που έκανε επιτόπου, ήταν φανατικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, αλλά δεν φαίνεται να έστεκε πολύ στα καλά του, για να το πούμε λαϊκά.

Το περίεργο είναι ότι αυτός ο περιθωριακός άνθρωπος, ο λίγο ανισόρροπος (το θέτουμε ευγενικά), εμφανίζεται να έχει φιλοξενηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν (το 2022 και το 2023) για να πει την άποψη και τα σχέδιά του σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε μια σειρά από τα πιο έγκυρα και γνωστά αμερικανικά ΜΜΕ, από τους Νew York Times και τους Financial Times μέχρι το Newsweek που τον είχε κανονική συνέντευξη και το άγνωστο στην Ελλάδα, αλλά υποτίθεται «σοβαρό», SEMAFOR, που επίσης είχε συνέντευξή του ως υπεύθυνου του «Διεθνούς κέντρου Εθελοντών», μιας ΜΚΟ αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος έλεγε στους δημοσιογράφους των έγκριτων αυτών μέσων ότι οργανώνει κλιμάκια μισθοφόρων, από το... Αφγανιστάν, για να πάνε να πολεμήσουν στη «Διεθνή Λεγεώνα» της Ουκρανίας, παρότι ο ίδιος ούτε στρατιωτική εμπειρία ούτε σχέση με τους Αφγανούς φαίνεται να είχε!

Ο μυστηριώδης κ. Routh απεικονίζεται επίσης και σε βίντεο που τράβηξαν «διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις» τον Μάιο του 2022, υπέρ του Τάγματος Αζόφ στη Μαριούπολη.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η πλευρά Τραμπ έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει πάρτι με αυτές τις συσχετίσεις, καθώς τα ερωτήματα είναι εύλογα. Πώς αυτός ο άνθρωπος (με εμφανή προβλήματα) βρέθηκε να πηγαινοέρχεται στην Ουκρανία, να έχει σχέσεις με οργανώσεις και γενικώς να έχει πρόσβαση και να προβάλλεται από τόσα διαφορετικά αμερικανικά ΜΜΕ;

 

INTRACOM-ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΓΑ: Η έναρξη της κατά τ' άλλα αναμενόμενης διαδικασίας συγχώνευσης των Κλoυκίνας-Λάππας και Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη, έκρυβε μια μικρή αλλαγή σχεδιασμού, ως προς την εξαγορά της ασφαλιστικής Ευρώπη ΑΕΓΑ.

Ενώ το SPA για τη σταδιακή εξαγορά του 100% της ασφαλιστικής το υπέγραψε η Intracom Properties, η απόκτηση θα διενεργηθεί από την Κλουκίνας-Λάππας, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να απλουστευθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Intracom Properties και την εξαγορά αρχικά του 65% της Ευρώπη ΑΕΓΑ, η Κλoυκίνας-Λάππας θα μετονομαστεί σε Ευρώπη Holdings, ενώ θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

 

ATTICA BANK: Τρίτη μέρα ρευστοποιήσεων για τη μετοχή της τράπεζας, μετά την εισαγωγή των τίτλων που προέκυψαν από τη συγχώνευση με την Παγκρήτια.

Χθες ο τίτλος έκλεισε στα 6,02 ευρώ ή 10,42% χαμηλότερα, με συναλλαγές αξίας 358 χιλιάδων ευρώ.

Κατά τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, οι αθροιστικές απώλειες έφτασαν το 36%.

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Στα 13 ευρώ, που συνιστούν νέο ρεκόρ, «στρογγυλοκάθισε» ο τίτλος μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου και τη νέα καθοδήγηση που έδωσε η διοίκηση για τα φετινά μεγέθη.

Μετά και τη χθεσινή άνοδο κατά 4,84%, τα φετινά κέρδη για τον τίτλο φτάνουν το 35,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v