Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αποπληρώνουν TLTROs οι τράπεζες - Profile: «Εβγαλε μάτια» η μετοχή - Σφηνάκια για ΕΝΕΡ, Αegean, MOH

MOTOR OIL: Περίμενε η αγορά την εκτόξευση της καθαρής κερδοφορίας στα 967 εκατ. ευρώ το 2022, έναντι των 258 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος του Βαρδή Βαρδινογιάννη (φωτ.) ρίχνει τώρα το βάρος στις ΑΠΕ, όπου μέσω της θυγατρικής Motοr Oil Renewable Energy διέθετε χαρτοφυλάκιο εν λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 772 MW, από 280 MW στα τέλη του 2021.

Βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή πάρκα δυναμικότητας 84 MW και ένα χαρτοφυλάκιο αδειών προς ανάπτυξη συνολικής ισχύος 2.266 MW.

 

MOTOR OIL II: Eνα νέο βραχίονα στήνει στο real estate ο όμιλος Motor Oil, μέσω της Ireon Investments, κυπριακής θυγατρικής, η οποία συμμετείχε ως σημαντικός μέτοχος στα πρώτα βήματα της Optima Bank (σ.σ. πλέον κατέχει το 11,93%).

Κόμμα Κασιδιάρη: Ο υποψήφιος «Χ» - ΜIG: Μετρητοίς, cash και… αμέσως - «Δαγκωτό» πράσινα ακίνητα από Eurobank

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κάναμε κάποιες επισημάνσεις ήδη από χθες, ωστόσο η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει. Η δημόσια παρέμβαση και εν συνεχεία η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, όλα ρίχνουν νέο λάδι στη φωτιά, σε μια υπόθεση που α) θα έπρεπε να έχει λήξει σε ανύποπτο χρόνο κι όχι στο «παρά ένα» των εκλογών, β) θα έπρεπε να έχει λήξει χωρίς νομοθετικές παλινωδίες από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως αυτές που παρακολουθούμε.

Πέραν της (απολύτως περιττής και επικίνδυνης) έμμεσης «διαφήμισης» που προκαλούν τα παραπάνω, ορισμένοι ειδήμονες προειδοποιούν ήδη ότι σταδιακά ανοίγει ο δρόμος για ισχυρισμό «μη δίκαιης δίκης», από το Κόμμα Έλληνες, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ιδίως αν δικαιωθεί!

ΣΥΡΙΖΑ για στεγαστικά: Τι άρεσε στην αγορά και τι όχι - Αφαντη η ηγεσία του Υποδομών-  Σφηνάκια για Αλουμύλ, Premia

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Μεγάλη αμηχανία φαίνεται πως υπάρχει στο ΥΠΟΜΕ όσον αφορά διαγωνισμούς μεγάλων έργων που τρέχουν, με τον Γ. Γεραπετρίτη (φωτ.) απερίφραστα να απαντά ότι δεν γνωρίζει για την πορεία τους, πέραν του ότι «όποιοι ωριμάζουν, θα συμβασιοποιούνται». Ορθώς, ο ίδιος επαναλαμβάνει πως έχει «ειδική αποστολή» στο Υπουργείο, κοινώς τη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη, ωστόσο, η υπόλοιπη ηγεσία παραμένει άφαντη.

Οι παρατάσεις διαγωνισμών για τον Απρίλιο φαίνεται ότι θα επεκταθούν και παρακάτω, με εύσχημο τρόπο, καθώς οι εκλογές έχουν τη γνωστή επήρεια της αδράνειας…

Επενδύσεις: Ο Γ. Στουρνάρας... δικαιώνει τον Κ. Σημίτη - Κυριάκος και Nefeli Meg: Αλλη γεύση - Ενέργεια: Πώς τιμωρούνται οι νοικοκύρηδες

ΣΗΜΙΤΗΣ: Αίσθηση είχε προκαλέσει η προ εβδομάδων παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση», είχε αποδομήσει το κυβερνητικό επιχείρημα για τσουνάμι επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι η έως τώρα προσπάθεια έχει αποδώσει «ασταθή αποτελέσματα».

«Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός», είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός.

Η «πισίνα» του Κασιδιάρη και η τσάμπα… διαφήμιση - Γιατί αντέχει το μοντέλο Eurobank - Σφηνάκια για ΕΤΕΜ, Eurolife

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σε ανέξοδη διαφήμιση του κόμματος «Έλληνες» έχει αρχίσει να εξελίσσεται η προσπάθεια αποκλεισμού του από τις εκλογές. Η κυβέρνηση (και όχι μόνον εκείνη) δείχνει να αιφνιδιάστηκε από την αλλαγή αρχηγού στο κόμμα Κασιδιάρη και έσπευσε να καταθέσει νέα τροπολογία, που διευρύνει τη σύνθεση των δικαστών του Αρείου Πάγου που θα εξετάσουν το θέμα, από πέντε σε εννέα.

Γεγονός που πέρα από την όποια αντιπολιτευτική κριτική, από μόνο του δημιουργεί απορίες σε σχέση με το παρουσιαζόμενο ως σκεπτικό. Δηλαδή η απόφαση των πέντε θα αμφισβητείτο ενώ των εννέα όχι; Κι αυτό το σκέφτηκαν τώρα; Αν είναι έτσι, πράγματι, γιατί να μην επιληφθεί της σχετικής απόφασης η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπως πρότεινε εχθές ο Ευάγγελος Βενιζέλος

v