Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κόμμα Κασιδιάρη: Ο Τζανερίκος, το «αβαβά» και το κουρέλιασμα της Δικαιοσύνης-Προσωπικά δεδομένα vs δημοσίου συμφέροντος

ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: Με αυτή την υπόθεση σας άφησε η στήλη πριν το Πάσχα, με αυτήν, δυστυχώς, επιβάλλεται να επιστρέψει. Διότι από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» για το παρασκήνιο μεταξύ Χρήστου Τζανερίκου και κυβέρνησης, που πρακτικά λέει μέχρι και ότι η τελευταία τροπολογία για το Κόμμα Κασιδιάρη εκπονήθηκε, προφανώς ατύπως, από "φίλιους" δικαστές του Αρείου Πάγου(!) , προκύπτει εικόνα διόλου κολακευτική για το σεβασμό της ανεξαρτησίας των θεσμών και το -ήδη διάτρητο-κύρος της Δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου», το επιτόκιο και τα «ψιλά» γράμματα-Ποιες εταιρείες ξεπληρώνουν δάνεια-Σφηνάκια για Jumbo, Σάλλα

JUMBO: Η αγορά, όπως συχνά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, άκουσε, αλλά δεν δείχνει να υιοθέτησε την καθοδήγηση του Απόστολου Βακάκη (φωτ.) για χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, λόγω μειώσεων στις τελικές τιμές. Η διοίκηση του ομίλου διευκρίνισε ότι ενδεχόμενη μείωση στο κόστος μεταφορών και αγοράς προϊόντων θα την μετακυλήσει στις τελικές τιμές.

Η μεταφορά, όμως, του όποιου οφέλους στον καταναλωτή δεν θα επηρεάσει το μικτό περιθώριο, σύμφωνα με αναλυτές. Ενδεικτικό είναι ότι η Eurobank Equities εκτιμά πως το μικτό περιθώριο θα υπερβεί φέτος το 55%, ελάχιστα μειωμένο, σε ετήσια βάση. Εξ ου και διατυπώνει εκτίμηση για καθαρά κέρδη πέριξ των 290 εκατ. ευρώ (κατά 7% υψηλότερα από το υψηλό του εύρους καθοδήγησης).

Δολάριο: This time is different-Ποια εισηγμένη είναι... ταμάμ για επιστροφή κεφαλαίου-ΔΝΤ: Δυσάρεστο «χρυσό» για Ελλάδα

ΔEΗ: Περαιτέρω μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους προσπορίζει στη Επιχείρηση και τη διοίκηση του Γ. Στάσση (φωτό) η πτώση του λόγου καθαρός δανεισμός (1,38 δισ. ευρώ) προς επαναλαμβανόμενα EBITDA (953,7 εκατ. ευρώ) σε 1,45 φορές.

Και αυτό επειδή σε σειρά δανειακών συμβάσεων κυμαινόμενου επιτοκίου, ο εν λόγω χρηματοοικονομικός δείκτης καθορίζει το ύψους του περιθωρίου (spread) δανεισμού.

Με τον καθαρό δανεισμό να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά, το spread δύο συμβάσεων ανακυκλούμενης πίστωσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ η κάθε μια, υποχώρησε σε 2,5% και 2,75% αντίστοιχα. Το spread του κοινοπρακτικού δανείου, που συνάφθηκε προ ετών με τις συστημικές εγχώριες τράπεζες και είχε στο τέλος του 2022 ανεξόφλητο υπόλοιπο 266 εκατ. ευρώ υποχώρησε επίσης, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της ΔEΗ, σε 2,5% με 3,25%.

Υπόθεση Κασιδιάρη: Ο τραγέλαφος και οι επικίνδυνες βόμβες Τζανερίκου-Θύμα hacker η Αλουμύλ, τι είδε η Ανδρομέδα στη ΦΛΕΞΟ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει η συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου.

Ο δεύτερος κατήγγειλε χθες ότι είχε δύο ανεπίσημες συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης (η μια έχει επιβεβαιωθεί και ήταν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη), κι ότι ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας σε επαφή τους, του «έταξε» θέση σε ανεξάρτητη αρχή, μετά τη συνταξιοδότηση του το καλοκαίρι, προκειμένου να επηρεάσει τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.

Nord Stream: Η Δύση, η σιωπή και το… πτώμα - Βουτιά Τζήμερου στα απόνερα… Κασιδιάρη - Αποτιτλοποίηση στην Attica Bank

ΤΖΗΜΕΡΟΣ: Στα απόνερα της πολυδιαφημισμένης υπόθεσης με το κόμμα Κασιδιάρη, ο ηγέτης της πάλαι ποτέ «Δημιουργίας Ξανά», Θάνος Τζήμερος, βρήκε ευκαιρία για επικοινωνιακή βουτιά, δηλώνοντας επισήμως ότι ξεκινά ανένδοτο αγώνα κατά του… ΚΚΕ, με στόχο τον αποκλεισμό του από το πολιτικό σύστημα.

Επηρεασμένος ίσως κι από τη στενή παρέα που κάνει με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, με τον οποίο συνηγούνται του κόμματος «Ελληνική Δημιουργία», προτίθεται όπως ο ίδιος έγραψε (πού αλλού, στο twitter) να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να αποκλειστεί η συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές, διότι «αυτοχαρακτηρίζεται ως δικτατορικό κόμμα».

v