ΧΑ: Στο επίκεντρο τράπεζες και ISDA

Η πρώτη συνεδρίαση του κρισιμότερου μέχρι τώρα μήνα ξεκινά με τον FT 20 λίγο πάνω από τις 300 μον. Με το βλέμμα στραμμένο σε PSI και ISDA οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες. Κλειδί η επιβεβαίωση των στηρίξεων σε μετοχές-σηματωρούς.

Καλό μας μήνα από κάθε άποψη και σε όλα τα μέτωπα.

Πρώτη συνεδρίαση ενός μήνα, που για πολλούς είναι ίσως ο καθοριστικότερος μέχρι τώρα. Ο κρισιμότερος της περιόδου προσαρμογής της Ελλάδας στα δεδομένα της Νέας Ευρώπης, όπως μεθοδικά την σχεδιάζουν οι Γερμανοί.

Μήνας που ξεκινά με τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 750 μονάδων, τον FTSE 20 λίγο πάνω από τις 300 μονάδες, με… παρακαταθήκη την χθεσινή θεαματική αντίδραση. Κίνηση στην τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, που σε ικανό βαθμό μπορεί να στηρίχθηκε στις εξελίξεις που «τρέχουν» στον όμιλο της Marfin Popular Bank, επί της ουσίας όμως συνέβαλαν σε ακόμα μια θεαματική ανατροπή. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν οι… δεύτερες στηρίξεις για βασικούς δείκτες, μετοχές, με ενδεικτικότερη ίσως την περίπτωση του 20άρη, που «κράτησε» τις 280 μονάδες.

Κράτησαν επίσης κρίσιμες τεχνικές περιοχές για Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και για δυο-τρεις μη τραπεζικούς τίτλους. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις επιχειρήθηκε ο απόλυτος εγκλωβισμός των πωλητών, με ενδεικτική την περίπτωση της Alpha Bank, όπου η προσφορά μαζεύτηκε από τα χαμηλά της ημέρας με την μετοχή να αντιδρά προς το κλείσιμο έως και 8% υψηλότερα.

Μάζεμα από «ισχυρά χέρια» παρατηρήθηκε και σε άλλες περιπτώσεις μετοχών του FTSE 20, αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Με σημαντικές υπεραξίες για όσους αναλαμβάνουν το υψηλό ρίσκο.

Βραχυπρόθεσμα, μεγάλη μερίδα παικτών περιμένει και ποντάρει ανάλογα στις εξελίξεις, που τρέχουν, στο μέτωπο του PSI, στην σημερινή απόφαση της ISDA, την στάση συγκεκριμένων ξένων επενδυτών, διαχειριστών.

Ζητούμενη και σήμερα η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 280 μονάδων για τον FTSE 20 αλλά και το ενδεχόμενο ο δείκτης να διατηρηθεί σε φορά πάνω από τα επίπεδα των 300 με στόχευση τις 320 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v