Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με το βλέμμα στο "κούρεμα" χρέους

Στις κυβερνητικές εμπλοκές και στον… αστερισμό του Vega κινείται το ΧΑ. Κρίσιμες αποφάσεις για ΑΜΚ 1 δισ. για την Εθνική. Καθοριστικές οι 245 μονάδες για τον FTSE 20 και το 1,44 ευρώ για την Εθνική.

Κρίσιμες ημέρες για την κυβέρνηση και το πρώτο ουσιαστικό crash test αναβάλλεται για ευθετότερο χρόνο. Η αναβολή της απόφασης για τις επικουρικές οδηγεί σε αναθεώρηση της ασκούμενης πολιτικής και, όπως σημειώνεται εύγλωττα σε σχετικό θέμα του euro2day, «φτου και απ' την αρχή για την κυβέρνηση».

Σε αυτήν τη συγκυρία, μένει να φανούν οι τυχόν συνέπειες από την υπόθεση του hedge fund Vega, καθώς οι ενέργειές του αφορούν άμεσα το PSI. Το ισπανικό χαρτοφυλάκιο απειλεί να κινηθεί νομικά στην περίπτωση όπου η μείωση της καθαρής παρούσας αξίας ξεπερνά το 50% και κατά την εκτίμηση των Ισπανών δεν θα αφορά εθελοντική ανταλλαγή.

Ο Γενικός Δείκτης στις 659,34 μονάδες, ο FTSE 20 στις 252,45 κι η Εθνική Τράπεζα στο 1,58 ευρώ. Για την Εθνική η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη καθώς στη γενική συνέλευση οι μέτοχοί της θα αποφασίσουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ, κάνοντας ουσιαστικά χρήση του παλαιότερου νόμου Αλογοσκούφη.

Στα διεθνή χρηματιστήρια κυριαρχεί βεβαίως η ένεση ρευστότητας 489 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες, όμως οι αγορές περιμένουν τα επόμενα και σαφώς πιο ουσιαστικά βήματα της ΕΚΤ και της Ε.Ε.


Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v