Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοιχήματα για ελληνική λύση στη Σοφοκλέους

Βραχυπρόθεσμο παιχνίδι προεξόφλησης στην αγορά με πρώτους κερδισμένους όσους ριψοκινδύνευσαν στο "άδειασμα" της Παρασκευής. Ενθαρρυντική η υπέρβαση των 575 μονάδων για FΤ20 και 4,80 € για ΕΤΕ.

Σε άνοδο με ελληνικά χρώματα στη Wall Street αναφέρεται σε σχετικό θέμα του euro2day αποτυπώνοντας τα όσα διαδραματίστηκαν από το ΧΑ μέχρι την Φρανκφούρτη και τη Νέα Υόρκη εχθές.

Στις 1.309 ο Γενικός Δείκτης, στις 587,2 μονάδες ο FΤ20 με μοχλό τις τράπεζες και οδηγό την Εθνική, που έκανε την υπέρβαση διασπώντας ανοδικά τα 4,80 ευρώ. Λίγο ως πολύ γνωστές οι θέσεις μας και η προσέγγιση μας όλο αυτό το διάστημα και για αυτό θα επιμείνουμε στο γεγονός της υπεραντίδρασης της ΕΤΕ, καθώς υπό προυποθέσεις μπορεί να προοιωνίζεται ενθαρρυντικότερες εξελίξεις.

Περί τα 6,4 εκατ. μετοχές της ΕΤΕ άλλαξαν χέρια εχθές και όπως σημείωνε κορυφαίος χρηματιστηριακός παράγοντας εχθές το απόγευμα το μεγαλύτερο μέρος αφορούσε σε "βραχυπρόθεσμο χρήμα" και…κερδοσκοπικές τοποθετήσεις στη λογική της προεξόφλησης.

Τις τελευταίες ημέρες "παίζει" όλο και εντονότερα το σενάριο μίας λύσης-διεξόδου "τύπου Βιέννης" και αυτό προεξοφλείται, αποτυπώνεται στα… ταμπλώ. Από το ελληνικό χρηματιστήριο, μέχρι τις αγορές της ευρωπαικής περιφέρειας, την Φραγκφούρτη, την συναλλαγματική αγορά (την ενδυνάμωση του ευρώ προς τα 1,44 $) για να φθάσει εχθές μέχρι την Wall.

Το ΧΑ, οι αγορές φαίνεται να προεξοφλούν συνολική λύση, που θα διαμορφώνει το πλαίσιο όχι μόνο για το ελληνικό πρόβλημα αλλά συνολικότερα για το επερχόμενο ντόμινο κρατικών χρεών. Από τεχνικής πλευράς η υπέρβαση των 575 μονάδων για τον 20άρη με την δυναμική μάλιστα, που συντελέστηκε ενισχύει την βραχυπρόθεσμη τάση. Στο χθεσινό σχόλιο του Θανάση Σταυρόπουλου αναφέρονται αρκετά επί μέρους τεχνικά και λεπτομέρειες χρήσιμες για το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι.

Επίσης χρήσιμα- κατά την εκτίμηση μας- στοιχεία έχουν "ανέβει" στον Εκηβόλο (συγκεκριμένα στις 13 και 18 Μαίου) ειδικότερα η προσέγγιση της eZMarket για τον 20άρη (στην αναφορά για την ενεργή βραχυπρόθεσμη τάση στις 18/5). Επί της ουσίας ο σχεδιασμός δεν αλλάζει αν και υπό προυποθέσεις ενδέχεται να απαιτηθεί επιτάχυνση και ενεργότερη συμμετοχή.

Ούτως ή άλλως το γεγονός της επιβεβαίωσης της ευρύτερης περιοχής των 550 μονάδων, των ελάχιστων της ΕΤΕ (στα 4,36 ευρώ στις 27/5) αλλά και η καταγραφή νέου χαμηλού και για την Alpha Bank (στα 2,91 ευρώ στις 30/5) μας παρέχουν μία σχετική διασφάλιση.

Το, ότι η Alpha Bank ήταν η τελευταία τραπεζική μετοχή του Ftse20 που μέχρι και τη συνεδρίαση της 27/5 ΔΕΝ είχε καταγράψει νέο ελάχιστο και αυτό συνέβη με αφορμή την επισημοποίηση της πρόθεσης του ομίλου για α.μ.κ ενισχύει την εκτίμηση μας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v