Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 4 στα 4 πέτυχε η Σοφοκλέους (!)

Τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη με σαφώς χαμηλότερο τζίρο. Κέρδισαν τις εντυπώσεις Eurobank (3,67%) και Τιτάνας (4,55%). Διατηρεί τον ανοδικό της βηματισμό η Εθνική (1,93%). Πτώση για ΟΤΕ.

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη, όμως η σημερινή εικόνα της Αγοράς δεν είχε καμία σχέση με την αμέσως προηγούμενη, τουλάχιστον όσον αφορά την συναλλακτική δραστηριότητα.

Eurobank, Τιτάνας, κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενώ Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Coca-Cola , Alpha Bank, έδωσαν σημαντικές βοήθειες στον Γενικό Δείκτη προκειμένου να κλείσει με θετικό πρόσημο.

Από την άλλη η σημερινή αξιοπρόσεκτη συρρίκνωση του ημερήσιου τζίρου, δημιουργεί σημαντικές επιφυλάξεις για την διατηρησιμότητα και πολύ περισσότερο για την περαιτέρω δυναμική της ανοδικής αντίδρασης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, η “δύσκολη” ζώνη αντίστασης 1580 – 1618, στην οποία εισήλθε ο Γενικός Δείκτης, θα χρειαστεί ή σημαντική είδηση, ή περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου για να υπερκεραστεί.

Σε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα “pull back” που θα επαναφέρει τα ανησυχητικά σενάρια, αν ο Δείκτης δώσει συνεχή κλεισίματα χαμηλότερα των 1521 μονάδων.

Με δεδομένη την “εκκωφαντική” απουσία του retail, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι κατά το μεγαλύερο μέρος της συνεδρίασης οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο υπερτερούσαν αυτών με θετικό, πολλά θα εξαρτηθούν από την στάση των ισχυρών χαρτοφυλακίων και των ξένων funds που συνεχίζουν να στηρίζουν και να ωθούν ψηλότερα τον τίτλο της Εθνικής και βέβαια πότε θα αποφασίσουν να βγουν επιθετικά οι πωλητές για να κατοχυρώσουν τα σημαντικά κέρδη τους σε κάποιους Τραπεζικούς τίτλους, που όλοι λίγο πολύ υποψιάζονται.

Σίγουρα “άτσαλη” διόρθωση στην Εθνική θα σηματοδοτούσε ότι η βραχυπρόθεσμη αντίδραση τίθεται εν αμφιβόλω, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται τόσο στο Τραπεζικό ταμπλό, όσο και στο υπόλοιπο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων επιμένει να υποσιτίζεται συναλλακτικά.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου συνεχίζουν να δηλώνουν επιφυλακτικοί, τονίζοντας ότι η Αγορά έχει ανάγκη από deals, ιδιαίτερα τώρα που η εικόνα στον Τραπεζικό κλάδο βελτιώνεται σχετικά και πριν ανακοινωθεί κάποια επόμενη αύξηση κεφαλαίου που θα επαναφέρει δριμύτερη την επιφυλακτικότητα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έλειψαν οι απαισιόδοξες φωνές, ή άρχισαν να αίρουν σταδιακά τις επιφυλάξεις τους.

Όσοι παραμένουν επιδεικτικά εκτός Αγοράς συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το “σκηνικό” που γίνεται προσπάθεια να “στηθεί” στο Χ.Α., με τις Τράπεζες να προετοιμάζουν deals, αυξήσεις κεφαλαίου και την επιστροφή τους στη διατραπεζική Αγορά, κρύβει αρκετές παγίδες.

Οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν έχουν εξαλειφθεί, ενώ δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις που θεωρούν την εικόνα αυτή πλασματική, καθώς η σημαντική μείωση των Δημόσιων εξόδων που τονίζει με κάθε τρόπο ο Υπουργός Οικονομίας, οφείλεται ουσιαστικά στην στάση πληρωμών.

Σε αυτό το μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Ενεργειακής Αιγαίου η οποία έχει υλοποιήσει ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αναβιώνοντας ουσιαστικά το κοίτασμα του Πρίνου.

Η εταιρεία δηλώνει απογοητευμένη, καθώς το μεγάλο θέμα μη επιστροφής ΦΠΑ (για την εν λόγω εταιρεία φθάνει τα 13 εκατ.) δημιουργεί τεράστια προβλήματα και παρά τα επανειλημμένα διαβήματα προς τα Υπουργεία κανείς δε δίνει λύση.

Προσθέτουν ότι εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν υπάρξει ανταπόκριση από την Κυβέρνηση, η εταιρεία θα δώσει βάρος σε επενδύσεις σε άλλα μέρη του κόσμου, εστιάζοντας αρχικά στις δραστηριότητες στην Αίγυπτο.

Πρόσφατα είχε αναφερθεί στο θέμα επιστροφής του ΦΠΑ και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Ι. Κωστόπουλος, αναφέροντας σαν παράδειγμα τα Ελ. Πετρέλαια και την ΔΕΗ, όπου το Κράτος χρωστάει ΦΠΑ πολλών δεκάδων εκατομμυρίων.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. το μόνο σίγουρο είναι ότι αν διατηρηθεί η θετική εικόνα, διαμορφώνονται κάποιοι πρώτοι καταλύτες προκειμένου να κλείσει κάπως η ψαλίδα με τα διεθνή Χρηματιστήρια.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξουν η περαιτέρω αποκλιμάκωση των Ελληνικών spreads και βέβαια οι επόμενες εκθέσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

Σε αυτή την περίπτωση οι “υποψιασμένοι” υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να ξεκίνησε η “δεύτερη φάση του παιχνιδιού” που θα “επενδύσει” στο θετικό σενάριο για την Ελληνική οικονομία, έστω και αν οι Ελληνικές Επιχειρήσεις νιώθουν όλο και πιο έντονα την ασφυξία σε ρευστότητα και Αγορά.

Βασικά τα ξένα funds έχουν λάβει το μήνυμα από το Δ.Ν.Τ. ότι δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα όταν λήξει το Μνημόνιο, “επενδύοντας” στη σύναψη ενός νέου Μνημονίου, ενώ αρχίζουν να προεξοφλούν και αναβαθμίσεις της Ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Ελπίζουν ότι με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης θα επιστρέψουν και πάλι στην Ελληνική Αγορά ομολόγων οι “συντηρητικοί παίκτες” και θα τους “φορτώσουν” τα Ελληνικά ομόλογα.

Θετικά επέδρασε στην ψυχολογία των σημερινών αγοραστών και η εκτίμηση ότι η δημοσίευση των αναθεωρημένων στοιχείων για το Ελληνικό χρέος και το έλλειμμα των ετών 2006-2009, παίρνει αναβολή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι τα νέα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν έως τα μέσα του Νοεμβρίου (“τυχαία” μετά τις δημοτικές εκλογές), καθώς η Eurostat εξακολουθεί να ερευνά τα δεδομένα που έχει στα χέρια της. “Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για να επιλυθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα, το αργότερο έως τα μέσα του Νοεμβρίου”, είπε ο Amadeu Altafaj, εκπρόσωπος του επιτρόπου Olli Rehn μιλώντας στο Bloomberg.

Αντίθετα επιφυλακτική για τον Ελληνικό και Κυπριακό Τραπεζικό κλάδο, συνεχίζει να δηλώνει η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο τουλάχιστον έξι απ’ τις εννέα μεγάλες Ελληνικές και Κυπριακές Τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν σε ενίσχυση των κεφαλαίων τους, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs που αφορά όλο το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό σύστημα.

Η Τράπεζα, που δηλώνει στην έκθεση ότι εξακολουθεί να αποφεύγει Τραπεζικές μετοχές σε “Αγορές με προβλήματα, όπως η Ελληνική και η Ισπανική”, εκτιμά ότι μόνο οι Εθνική, Ταχ. Ταμιευτήριο και Ελληνική Τράπεζα, δεν χρήζουν άμεσης ενίσχυσης κεφαλαίων.

Επιφυλακτική η εικόνα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, παρά το θετικό άνοιγμα της Wall Street, καθώς στην Μπεζ Βίβλο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών, με το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στις Αγορές να εξακολουθούν να είναι οι κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών, και ειδικότερα η φημολογούμενη ποσοτική χαλάρωση της Fed. Η κοινοποίηση της Μπεζ Βίβλου αναμένεται στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Από την άλλη φαίνεται να επιστρέφουν οι έντονες ανησυχίες στην Αγορά ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, αλλά και τα ομολογιακά προγράμματα που στηρίζονται σε τίτλους ενυπόθηκων δανείων, καθώς θεσμικοί επενδυτές, αλλά και η Fed Νέας Υόρκης απαιτούν από τις Επενδυτικές Τράπεζες να προχωρήσουν στην επαναγορά αυτών των προγραμμάτων.

Όπως αποκαλύπτουν τα ξένα πρακτορεία, η Fed Νέας Υόρκης σε επιστολή που συνυπογράφει με την Pimco και την BlackRock ζητούν από την Bank of America την επαναγορά ομολογιακών προγραμμάτων που στηρίζονται σε τίτλους ενυπόθηκων δανείων τα οποία είχε εκδόσει η θυγατρική της, η Countrywide Financial.

Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει ότι στο επίκεντρο βρίσκονται ομόλογα ύψους 47 δισ. δολ. που πούλησε η CountryWide της Bank of America. Οι αναλυτές αναμένουν τώρα κύμα αγωγών από ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και επενδυτές που είχαν τοποθετηθεί σε ομολογιακά προγράμματα τα οποία στηρίζονταν σε τίτλους ενυπόθηκων δανείων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τράπεζες με τα στεγαστικά δάνεια θα χρειαστούν χρόνο να επιλυθούν και οι Τραπεζικές μετοχές δεν είναι ελκυστικές παρά την πρόσφατη πτώση των τιμών λόγω των ανησυχιών για τα προβλήματα με τις χρεοκοπίες, εκτιμά ο πασίγνωστος Αμερικανός επενδυτής Jim Rogers, σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.

“Όλα αυτά θα αποτελέσουν τεράστιο χάος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ισολογισμοί των Tραπεζών είναι «γεμάτοι από σάπια πράγματα», συνεχίζει ο ίδιος και επισημαίνει ότι θα πρέπει να λύσουν τα «γιγαντιαία» προβλήματά τους, ενώ οι μετοχές τους θα βρίσκονται σε εύρος διακύμανσης τα επόμενα 5-6 χρόνια.

Στο ταμπλό του FTSE οι μεγαλύτερες απώλειες που ξεπέρασαν το 2% για ΔΕΗ και MIG. Απώλειες μεγαλύτερες του 1% για Motor Oil, MPB και αρνητική ημερήσια μεταβολή για Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ και Jumbo.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Τιτάνα (+4,55%), Eurobank (+3,67%), Coca-Cola (+2,16%), ενώ με αξιοσημείωτα κέρδη έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Αγροτική, Εθνική (106787 τεμ. ανεκτέλεστα προς πώληση), Κύπρου, Alpha Bank και με θετικό τελικό πρόσημο οι Μυτιληναίος, Πειραιώς και Ταχ. Ταμιευτήριο.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε χαμηλότερα υποχωρώντας μέχρι τις 1569,74 μονάδες (10.32), όμως μετά τις 10.34 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 1592,64 μονάδες (16.50), ξαφνικό μίνι κύμα ρευστοποιήσεων τον ανάγκασε να υποχωρήσει μέχρι τις 1581,72 μονάδες (17.00) για να κλείσει μέσω των δημοπρασιών στις 1589,15 μονάδες με κέρδη 1,02%.

Ο τζίρος σαφώς μειωμένος περιορίστηκε στα 90 εκατ. από τα οποία τα 6,9 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τίποτα το ιδιαίτερο από την τελική εικόνα με 88 ανοδικές μετοχές έναντι 77 πτωτικών, 32 τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 4 έως 18,37% και άλλοι 32 με ημερήσιες απώλειες από 4 έως 13,97%.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Μακροπρόθεσμα, η μεγάλη κίνηση του Δείκτη θα είναι ανοδική, εκτιμά ο Πάνος Δάντης.

Ρίχνοντας μια ματιά στην “μεγάλη” εικόνα του Χ.Α., με την βοήθεια της τεχνικής ανάλυσης, βλέπουμε ότι στο εβδομαδιαίο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη υπάρχουν 3,4 σημεία πολύ ενδιαφέροντα τα οποία και θα καθορίσουν την πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο μέλλον.

Εντύπωση προξενεί πρώτα από όλα η σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών από το 2003 έως το 2007 και η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι και τα χαμηλά του Ιουνίου 2010. Η τόσο μεγάλη αύξηση των συναλλαγών μπορεί να ερμηνευτεί με 2 τρόπους.

Είτε ό Γενικός Δείκτης θα βρεθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και όλοι οι επαγγελματίες και κυρίως το “έξυπνο χρήμα” έσπευσε να πουλήσει τις μετοχές του είτε το ακριβώς αντίθετο, ο Γενικός Δείκτης θα βρεθεί σε βάθος χρόνου σε πολύ ψηλότερα επίπεδα και ένα κλασσικό “μάζεμα” έχει ήδη συντελεστή.

Το επόμενο ενδιαφέρον σημείο έχει να κάνει με καθοδική γραμμή τάσης που ξεκινά από τα επίπεδα των 5336 μονάδων και τον Οκτώβριο του 2007. Τότε περίπου που οι άλλοι δείκτες των διεθνών Αγορών ήταν σε νέα ιστορικά υψηλά .

Ο Γενικός Δείκτης στην ανοδική κίνηση που έκανε από τον Μάρτιο του 2009 “βρήκε” αυτή την γραμμή τάσης και “γύρισε” πτωτικός με αφορμή το δημοσιονομικό πρόβλημα της Χώρας. Συνεπώς αυτή η γραμμή τάσης έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Το τρίτο ενδιαφέρον σημείο είναι πως ο Γενικός Δείκτης είναι πολύ κοντά στο να ξανασυναντήσει την συγκεκριμένη γραμμή τάσης η οποία την τρέχουσα εβδομάδα είναι στις 1660- 1665 μονάδες. Η κίνηση του Δείκτη στο άμεσο μέλλον είναι συγκεκριμένη. Είτε θα βρει την γραμμή τάσης και θα γυρίσει πτωτικός, κάνοντας νέα χαμηλά, χαμηλότερα των 1380 μονάδων , είτε θα διασπάσει την γραμμή στις επόμενες 1-2 βδομάδες. Όποια κίνηση και να κάνει έχει μικρή σημασία, πάντα τεχνικά. Και αυτό γιατί η μεγάλη κίνηση του θα είναι η επόμενη, που θα είναι ανοδική.

Άρα, αν συνεκτιμήσουμε και τις 3 παρατηρήσεις μας, μπορούμε να πούμε πως όταν ο Γενικός Δείκτης βρεθεί πάνω από την γραμμή τάσης για 3 βδομάδες τότε η τάση του Χ.Α. θα έχει μεταβληθεί σε ανοδική και ο Δείκτης θα κάνει μια κίνηση που θα είναι ίση με το 61,8% της κίνησης 2003- 2007. Και αυτό είναι το συντηρητικό σενάριο. Η τότε κίνηση ήταν 3.874 μονάδες περίπου…

Κάτι που όμως μοιάζει απίθανο με όσα θεμελιώδη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Εκτός αν ο Dow Jones κατευθυνθεί προς τις 15000 και η Ελληνική οικονομία εισέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς άνω του 4 % μετά το 2012…., τονίζει ο υπεύθυνος Αγορών της Sarros Sec.

Στον Τραπεζικό δείκτη στρέφει την προσοχή του ο Απόστολος Μάνθος και επισημαίνει: “Η αποτύπωση του πολύ βραχυχρόνιου συνδυασμού στο candlestick chart του Τραπεζικού Δείκτη ενός “Doji” και ενός “Hammer” (στις συνεδριάσεις αντίστοιχα της περασμένης Παρασκευής και της Δευτέρας) έδωσε στατιστικά για ακόμα μια φορά ανοδικό κερί, φέρνοντάς το μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές κλίμα. Για τη συνέχεια τώρα το διαγραμματικό ζητούμενο είναι η παραμονή του Τραπεζικού Δείκτη πάνω από το Fibo απλό κινητό μέσο όρο των 89 ημερών (ΚΜΟ 89: 1630 p), όπου έχει παίξει πολύ καλά το ρόλο της στήριξης στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η διατήρηση τώρα του δείκτη πάνω από τον εν λόγω κινητό μέσο θα βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού pivot, για την «εκτίναξή» του προς την αντίσταση των 1750 μονάδων, γεγονός όμως, όπου εάν ολοκληρωθεί θα βάλει ως στόχο την προσέγγιση του μακροπρόθεσμου απλού κινητού μέσου των 200 ημερών, στις 1872 μονάδες περίπου.

Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο δείκτης εισέλθει μέσα στο «μαξιλάρι» στήριξης των 1626 με 1580 μονάδες, τότε θα πρέπει να εντείνουμε την εγρήγορσή μας, καθώς πιθανή επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση θα ανοίξει το δρόμο για τη κατάβαση προς την περιοχή στήριξης των 1500 με 1476 μονάδων.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Θετικών συνεδριάσεων συνέχεια, μόνο που η νέα άνοδος συνδυάστηκε με μείωση των συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γύρισαν σε οριακές υπερτιμήσεις 0,03%.

Λίγες αγορές από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 6577, τιμή εκκαθάρισης 773,82) κινήθηκαν μεταξύ 758,25 και 776,5 μονάδων.

Μικρός, ο δανεισμός τίτλων (312400 Εθνική, 102700 Αγροτική, 22100 ΔΕΗ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3164), Alpha Bank (1283), Πειραιώς (742), Eurobank (2068), ΟΤΕ (206), Κύπρου (687), MIG (241), ΔΕΗ (317), MPB (221), Coca-Cola (198), Ελλάκτωρ (612), Motor Oil (108), Αγροτική (177), Τιτάν (100), Ιντρακόμ (130), Μέτκα (162).

Σύμφωνα με πρόσθετη ανακοίνωση του Χ.Α. στις συνεδριάσεις 18 και 19/10 σημειώθηκαν για τον τίτλο της Μέτκα “ανοιχτές” πωλήσεις 64753 και 65000 τεμ. αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 20/10 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Εθνική (70290 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (130316 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7619282 τεμ.), Eurobank (13922526 τεμ.), Εθνική (50526554 τεμ.), Κύπρου (12322377 τεμ.), Πειραιώς (11764438 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία TYRUS CAPITAL LLP γνωστοποιεί με την από 19/10/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Tyrus Capital LLP. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. ISIN GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: -3.455.669 μετοχές (CFD). Η ανοικτή θέση μειώθηκε κατά 224.331 μετοχές σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση. Αριθμός Εισηγμένων Μετοχών: 607.041.577 μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: -0,5693%. Ημερομηνία: 19 Οκτωβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία GLG PARTNERS LP γνωστοποιεί με την από 19/10/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι μετά από ανοικτή αγορά 260.000 μετοχών (CFD) της εκδότριας εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ η οποία έλαβε χώρα την 19η Οκτωβρίου 2010 κατέχει καθαρή ανοικτή θέση -1.890.000 μετοχών της ανωτέρω εκδότριας εταιρείας ή ισοδύναμο ποσοστό -0,20% του μετοχικού της κεφαλαίου (σε σύνολο 956.091.000 εισηγμένων μετοχών).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 19/10/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Μετκα ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: ΜΕΤΚΑ ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (62.853) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,12%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 18 Οκτωβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία MAGNETAR FINANCIAL LLC γνωστοποιεί με την από 20/10/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τραπεζα Κυπρου ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ: Επενδυτής: Magnetar Financial LLC. Εκδότης: Τράπεζα Κύπρου ΛΙΜΙΤΕΔ. ISIN: CY0000100111. Σύνολο Εισηγμένων Μετοχών: 604.205.955 μετοχές. Συναλλαγή (19 Οκτωβρίου 2010): 25.000 μετοχές (αύξηση). Καθαρή Ανοικτή Θέση (19 Οκτωβρίου 2010): 1.038.000 μετοχές. Ποσοστό: 0,17%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία MAGNETAR FINANCIAL LLC γνωστοποιεί με την από 20/10/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Επενδυτής: Magnetar Financial LLC. Εκδότης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ. ISIN: GRS003013000. Σύνολο Εισηγμένων Μετοχών: 607.042.000 μετοχές. Συναλλαγή (19 Οκτωβρίου 2010): 3.189.993 μετοχές (μείωση). Καθαρή Ανοικτή Θέση (19 Οκτωβρίου 2010): 7 μετοχές. Ποσοστό: 0,00%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 20/10/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Μέτκα ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Μετκα ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (144.503) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,28%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 19 Οκτωβρίου 2010.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v