Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις ισορροπίας στη Σοφοκλέους...

Κρατά το ΧΑ με τον FT20 στην περιοχή των 770 μονάδων. Ανθεκτικά τα 8,2 ευρώ για την ΕΤΕ, συνεχίζει η Eurobank, ενώ αντιδρά και η CCH. Οριακές απώλειες για τον DAX (6.480 μον.) στο 1,38$ το ευρώ.

Κρατά το ΧΑ, καθώς τουλάχιστον μέχρι τις 11.05 οι βασικοί δείκτες, μετοχές παρέμεναν έως 0,6% υψηλότερα. Στις 1.580 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, πέριξ των 772 ο FT20 καθώς η Εθνική και 2-3 μετοχές σηματωροί επιμένουν υψηλότερα.

Οι συναλλαγές μέτριες, είναι ενδεικτικό πως ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ λίγο μετά τις 11.08΄από τα οποία 2,4 έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Εθνικής. Στα 8,19-8,34 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, συνεχίζει έως 1,5% υψηλότερα η Eurobank στα 4,97 ευρώ, με την Alpha Bank σταθερή στα 5,22 ευρώ και υπεραπόδοση για τον Ελλάκτορα στα 5,26 ευρώ.

Μέχρι τώρα οι βασικοί δείκτες και μετοχές παραμένουν σε ανοδική τροχιά -και αυτό είναι καλό- καθώς δίνεται το περιθώριο κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων υπεραξιών σε…καλές τιμές. Βέβαια θα πρέπει να συνεκτιμάται, πως παραμένουν χαμηλότερα των τοπικών-ενδοσυνεδριακών κορυφών που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 4-6 συνεδριάσεις.

Προσώρας αυτές οι τιμές παραμένουν αντιστάσεις, για την υπέρβαση των οποίων απαιτούνται ανοδική φορά στα ξένα χρηματιστήρια, αγοραστικό ενδιαφέρον και αύξηση συναλλαγών. Στην Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει οριακές απώλειες παραμένει ωστόσο στην περιοχή των 6.480 μονάδων. Το ευρώ με οριακή διακύμανση παραμένει στο 1,38$ ενώ ανάλογη αίσθηση αναμονής κυριαρχεί στις περισσότερες αγορές χρήματος- ομολόγων.

Σε αυτό τον ρυθμό κινείται το ΧΑ και μέχρι τώρα τα πηγαίνει…περίφημα, καθώς όποιος θέλει μπορεί να γράψει υπεραξίες και να περιμένει για τη συνέχεια. Το ό τι οι τρεις τραπεζικές μετοχές "κρατούν" άνετα τις στηρίξεις τους είναι ενθαρρυντικό, καθώς φαίνεται πως το παιχνίδι ελέγχεται. Επίσης η κίνηση μετοχών όπως ΟΤΕ (5,69(, ΟΠΑΠ (12,17 ευρώ), CCH (18,68) παραπέμπουν σε σχετικά ισορροπημένη σχέση πωλητών-αγοραστών και διαμόρφωσης του Ftse20.

Αναμφίβολα η συνέχεια προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα, καθώς στη μετοχή της Εθνικής αρχίζει να ασκείται κάποια πίεση (-0,26%), όπως επίσης στην Alpha Bank που υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,19% χαμηλότερα. Πιθανότατα η διάθεση των εν δυνάμει πωλητών θα εξαρτηθεί από την διακύμανση κυρίως του DAX και των όποιων στοιχείων "βγουν" στη ροή της συνεδρίασης στις ευρωαγορές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v