Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πατάει "γκάζια" η Σοφοκλέους

Ανεβάζει στροφές το ΧΑ και με αιχμή τις τράπεζες οι βασικοί δείκτες υπερβαίνουν σημαντικές αντιστάσεις. Με την ΕΤΕ υψηλότερα των 8 ευρώ υπεραποδίδουν οι μετοχές Alpha, EFG, ATE χωρίς να υστερούν οι υπόλοιπες.

Ανεβάζει στροφές η Σοφοκλέους και με αιχμή τις τράπεζες οι βασικοί δείκτες υπερβαίνουν σημαντικές αντιστάσεις.

Με την Εθνική Τράπεζα υψηλότερα των 8 ευρώ (+3,61%) υπεραποδίδουν οι μετοχές των Alpha (3,69%) και Eurobank (4,27%) χωρίς να υστερούν οι υπόλοιπες.

Ο ΓΔ ξεπερνά τις 1.550 μονάδες και ο FT 20 τις 755 με τις συναλλαγές κοντά στα 70 εκατ. ευρώ στις 16.20.

Από τις λοιπές μετοχές του 20άρη, τα Ελληνικά Πετρέλαια κυμαίνονται στα 5,83 ευρώ, του Τ.Τ. στα 5,89 ευρώ, της ΑΤΕ στο 0,95 ευρώ (4,4%%), της Motor Oil στα 7,55, της Jumbo στα 5,46 ευρώ, του Μυτιληναίου στα 4,22 ευρώ.

Περίπου την ίδια ώρα στη Φρανκφούρτη ο DAX περνά οριακά τις 6.300 μονάδες (0,3%), ενώ στο Λονδίνο και στο Παρίσι οι βασικοί δείκτες ενισχύονται επίσης ήπια έως και 0,4%. Τα συμβόλαια των δύο κυριότερων δεικτών της Wall παραπέμπουν σε ανοδικό "άνοιγμα", του μεν DJA υψηλότερα των 11.010 του δε S&P 500 πάνω από τις 1.165 μονάδες. Λίγο χαμηλότερα (-0,4%) η ισοτιμία του ευρώ προς το δολάριο, υψηλές τιμές για το πετρέλαιο και εμφανή η διάθεση και το κλίμα αναμονής από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Φρανκφούρτη και την Ε.Ε.

Ωστόσο, στην Αθήνα και στο Χ.Α. ο μέτριος τζίρος παραπέμπει μεν σε ανάλογη διάθεση αναμονής, όμως επίσης και σε απουσία ουσιαστικών κινήτρων για να… μπει νέο, ζεστό χρήμα στην αγορά. Παρά το γεγονός πως οι θέσεις των ξένων εμφανίζονται ενισχυμένες, το Χ.Α. παραμένει ιδιαίτερα άνευρο και χωρίς δυνατότητα προσέλκυσης ακόμη και "βραχυπρόθεσμου χρήματος".

Σε αυτό το περιβάλλον από το υπόλοιπο… ταμπλό λιγοστές είναι οι περιπτώσεις εισηγμένων που εμφανίζουν κάποιο ενδιαφέρον. Η Ιντραλότ με αφορμή τις τελευταίες ειδήσεις αντιδρά έως 2,4%, στα 3 ευρώ, με σχετικά αυξημένες συναλλαγές, παραμένει ωστόσο "κολλημένη" σε χαμηλά επίπεδα. Στα 16,39 ενισχύεται η μετοχή των Folli Follie, στο 0,67 ευρώ η Forthnet, στα 6 ευρώ και πάλι ο Φουρλής, στο 1,17 ευρώ η ΕΛΒΑΛ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v