Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αυξήσεις κεφαλαίου δίνουν τον τόνο

Στη μετοχή και τα δικαιώματα της Εθνικής Τράπεζας το 54% του σημερινού τζίρου στο ΧΑ. Απώλειες 7% σε δυο συνεδριάσεις για τις τράπεζες. Σε χαμηλό 18 μηνών η ΕΤΕ, ιστορικά χαμηλά για Αγροτική και ΟΤΕ. 

Ακόμα μία συνεδρίαση που έδειξε ότι στην παρούσα φάση το Ελληνικό Χρηματιστήριο παραμένει εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια και στην άντληση ρευστότητας από τις εν εξελίξει αυξήσεις κεφαλαίου των Εθνικής (κατά κύριο λόγο) και Κύπρου.

Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του χώρου που εκτιμούν ότι η σημερινή εικόνα “παράδοσης” στις διαθέσεις των πωλητών, οφείλεται στην δριμεία επιστροφή των ανησυχιών για τα Κρατικά χρέη των Περιφερειακών Χωρών της Ευρωζώνης, όμως εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι τόσο τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια όσο και τα Χρηματιστήρια των Χωρών που φαίνεται να εμπλέκονται στα νέα αρνητικά σενάρια επιδείνωσης Κρατικού χρέους, επέδειξαν σαφώς ψυχραιμότερη στάση από την “ταλαίπωρη” Σοφοκλέους, ενώ και το ευρώ δείχνει διαθέσεις διακράτησης των πρόσφατων κεκτημένων έναντι του δολαρίου.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με εκτιμήσεις της πλειονότητας των εγχώριων αναλυτών όποια προσπάθεια για εναρμόνιση με τις διεθνείς Αγορές θα αποδεικνύεται δύσκολη και μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής, η μεταβλητότητα και η πλαγιοκαθοδική διάθεση θα είναι κυρίαρχα στοιχεία.

Βεβαίως υπάρχει και η άλλη άποψη, αυτών που σήμερα στα χαμηλά ημέρας, επιδόθηκαν σε επιλεκτικό “bottom fishing”, εκτιμώντας ότι η Αγορά “χρωστάει” μία βραχυπρόθεσμη αντίδραση έστω και τεχνικού τύπου και “ποντάροντας” σε πιθανό “window dressing” κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του χρηματιστηριακού εννεαμήνου.

Από την άλλη θεωρείται βέβαιο ότι στην τρέχουσα φάση το Χ.Α. έχει χάσει momentum και βέβαια το ερωτηματικό που προκύπτει εύλογα είναι το τι στάση θα τηρήσει η εγχώρια Αγορά αν κάποια στιγμή ξεκινήσει σημαντική διόρθωση στις ξένες Αγορές που δείχνουν να “κωφεύουν” στις αρνητικές μακροοικονομικές ενδείξεις.

Σαφώς και σε αυτή την περίπτωση τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξει η Wall Street που μέχρι στιγμής δείχνει να “απολαμβάνει” τον καλύτερο (χρηματιστηριακά) Σεπτέμβριο από το 1939 (!)

Και επειδή το δέλεαρ κατοχύρωσης σημαντικών κερδών δείχνει εξαιρετικά ισχυρό, κάποια στιγμή μπορεί να δοθεί η αφορμή για “άτσαλο” “profit taking”.

Άλλωστε η “βιομηχανία δεικτών” καλά κρατεί. Έτσι σήμερα ανακοινώθηκε ότι βουτιά σημείωσε τον Σεπτέμβριο η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ για να διολισθήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2010. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ιδιωτικού ερευνητικού κέντρου Conference Board υποχώρησε στις 48,5 μονάδες, από το αναθεωρημένο μέγεθος των 53,2 μονάδων τον Αύγουστο.

Η αρχική εκτίμηση για τον Αύγουστο τοποθετούσε τον δείκτη στις 53,5 μονάδες. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 52,0 μονάδες.

Επίσης και όσον αφορά τις διεθνείς Αγορές, σε νέο ρεκόρ εκτινάχτηκε το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας των Ιρλανδικών 5ετών ομολόγων, μετά της προειδοποιήσεις που απηύθυναν Standard & Poor’s και Fitch για ενδεχόμενες νέες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Χώρας, με αφορμή και τα χρέη της κρατικοποιημένης Anglo Irish Bank.

Επίσης η έντονη φημολογία περί υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας από τη Moody's, ενδεχομένως και αυτήν την εβδομάδα, οδήγησε σε σημαντική ενίσχυση των CDSs των Ισπανικών αλλά και των Πορτογαλικών ομολόγων.

Όπως ανέφερε το Reuters, η υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody's μπορεί να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα, δεδομένου ότι ο οίκος αξιολόγησης έχει θέσει υπό αναθεώρηση την πιστοληπτική ικανότητα της Χώρας, ενώ έχουν προηγηθεί υποβαθμίσεις από τη Standard & Poor's αλλά και από τη Fitch, από την άνοιξη.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα δεν θα μπορούσαν να μην συνεχιστούν και τα αρνητικά δημοσιεύματα – εκτιμήσεις από τους Financial Times που αναφέρουν ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι επενδυτές ζυγίζουν τις προοπτικές μιας αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους.
Τώρα, καθώς η ένταση κλιμακώνεται στην Ευρωζώνη, με τα yields στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία να αυξάνονται, κάποιοι διαχειριστές επενδύσεων διευρύνουν τον κύκλο των πιθανοτήτων για να συμπεριλάβουν και αυτές τις δύο Χώρες.

Και αυτό θα έχει μεγάλες επιπτώσεις για την Ευρωζώνη, καθώς ένα Εθνικό χρεοστάσιο, που θα υποχρεώσει τους επενδυτές να αναλάβουν μεγάλες ζημίες, θα προκαλέσει σοβαρή αναταραχή στις Αγορές ομολόγων, προκαλώντας ίσως ξεπούλημα και νέα κρίση εμπιστοσύνης στις Περιφερειακές οικονομίες.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. το μόνο που δείχνει σχετικά “σίγουρο” είναι ότι η περαιτέρω πορεία του θα εξαρτηθεί από το που θα δώσει ενδείξεις ισορροπίας ο τίτλος της Εθνικής (που μαζί με τα δικαιώματα απασχολεί περισσότερο από το 50% του τζίρου στο Χ.Α.) και τον οποίο ασφαλώς και τον περιμένει ακόμα μία “δοκιμασία” όταν μπουν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου και οι “γρήγοροι παίκτες” σπεύσουν να “γράψουν” τα κέρδη τους.

Μάλιστα δεν είναι καθόλου απίθανο, λίγο πριν μπουν οι νέες μετοχές να δούμε να αυξάνονται σημαντικότατα ο δανεισμός και οι “short” θέσεις για τον εν λόγω τίτλο.

Από εκεί και πέρα τα μηνύματα από δείκτες και επιμέρους τίτλους δείχνουν να επιδεινώνονται.

Ο Τραπεζικός δείκτης συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και οι αθροιστικές απώλειες φθάνουν στο -7,04%.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έκλεισαν οι τίτλοι των ΟΤΕ και Αγροτικής.

Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την μετοχή της Alpha Bank (που και σήμερα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας) με αθροιστικές απώλειες 8,75% και τελευταία στήριξη πριν την επιστροφή των τρομολαγνικών σεναρίων τα 4,15 ευρώ.

Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε και ο τίτλος της Eurobank συμπληρώνοντας δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση με αθροιστικές απώλειες 6,74% και επόμενη θεωρητική στήριξη τα 4,08 ευρώ.

Σε χαμηλά 18μηνου ο τίτλος της Εθνικής (το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο στην συνεδρίαση της 9/3/2009, στα 7,02 ευρώ), που ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τα 7,16 ευρώ (-6,04%).

Για όσους ενδιαφέρονται αξίζει να αναφερθεί ότι ο τίτλος της Εθνικής και τα δικαιώματά του απέσπασαν σήμερα το 54,5% του συνολικού τζίρου.

Σαφής η υπεροπλία των μετοχών με αρνητικό πρόσημο στο ταμπλό του 20αρη, σχεδόν χαοτική η εικόνα από εκεί και χαμηλότερα με δεκάδες τίτλους να προσεγγίζουν ιστορικά χαμηλές τιμές ή ακόμα και να γράφουν νέα ιστορικά χαμηλά.

Στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους με τα μεγαλύτερα κέρδη η ΔΕΗ (+2,12% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολούθησαν οι Coca – Cola, Jumbo και με απλά θετικό πρόσημο οι Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, Τιτάν.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες που ξεπέρασαν το 6% για Αγροτική και Κύπρου. Απώλειες μεγαλύτερες του 5% για Eurobank, του 4% για Alpha Bank και του 3% για Εθνική, Πειραιώς και Ταχ. Ταμιευτήριο.

Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 20αρη.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1460,54 μονάδες (16.53) και έκλεισε τελικά στις 1472,5 με απώλειες 1,59%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 153 εκατ. από τα οποία τα 2,4 αφορούσαν “πακέτα”.

Κάκιστη η τελική εικόνα με 39 ανοδικές μετοχές έναντι 137 πτωτικών και 29 τίτλοι με απώλειες από 6 έως 18,87%.

Όσον αφορά τα δικαιώματα Εθνικής και Κύπρου έκλεισαν ως εξής: ΚΥΠΡΔ (-21,05% με όγκο 6108808 τεμ.), ΕΤΕΔ (-10,87% με όγκο 21545598 τεμ.) και ΕΤΕΟ2 (-9,09% με όγκο 27481760 τεμ.)


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η Ελληνική Αγορά θα συνεχίσει να κινείται στον ρυθμό της Εθνικής Τράπεζας, τονίζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust η βραχυχρόνια τάση στο Χ.Α. παραμένει πτωτική.

Αφενός η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και αφετέρου τα εταιρικά αποτελέσματα δεν συνηγορούν προς το παρόν για ανοδική κίνηση του Δείκτη, παρά μόνο για ευκαιριακές διακυμάνσεις για βραχυπρόθεσμους επενδυτές.

Το Χ.Α. υποχωρεί προς τα χαμηλά της περιόδου κινούμενο αντίθετα από την τάση των διεθνών Αγορών, οι οποίες πλησίασαν τα υψηλά του Αυγούστου.

Το κυρίαρχο θέμα και των επόμενων συνεδριάσεων θα είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Σε αυτό το κλίμα φαίνεται ότι κάτι πάει να αλλάξει προς το καλύτερο για τα Ελληνικά ομόλογα. Μεγάλοι διεθνείς οίκοι (HSBC, Goldman Sachs, Societe Generale) άρχισαν να προτείνουν αγορές σε συγκεκριμένες εκδόσεις μετά την ανακοίνωση του Κρατικού Νορβηγικού Ταμείου ότι ήδη προχώρησε σε αγορές.
 
Παράλληλα άρχισαν να δημοσιοποιούνται προβλέψεις αναλυτών ότι τα spreads θα υποχωρήσουν το 2011 προς τις 500 μονάδες βάσης. Σε κάθε περίπτωση η μείωση των spreads των Ελληνικών ομολόγων θα έχει θετική επίδραση και το Ελληνικό Χρηματιστήριο, διότι θα μειωθεί ο συντελεστής κινδύνου τη Χώρας.

Πολύ θετική για το Ελληνικό Χρηματιστήριο ήταν και η απόφαση της FTSE WORLD να το διατηρήσει υπό επιτήρηση στις ανεπτυγμένες Αγορές έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Μια αρνητική υποβάθμιση θα ήταν καταστροφική, διότι θα υποχρέωνε τα ξένα αμοιβαία κεφάλαια να αποχωρήσουν.

Σε διεθνές επίπεδο τα στατιστικά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται εξακολουθούν να δείχνουν μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, με αποτέλεσμα οι Αγορές να κινούνται σε μικρό εύρος διακυμάνσεων, με συνεχείς αλλαγές προσήμων και χωρίς κατεύθυνση.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της FED Μπεν Μπερνάκε δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παρέμβει για την τόνωση της οικονομίας των ΗΠΑ –αγορά κρατικών ομολόγων για παροχή ρευστότητας στην Αγορά και συγχρόνως μείωση των μακροχρόνιων επιτοκίων- αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί.

Στην Ευρωζώνη παρατηρείται σταθερή υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο υποχώρησαν κατά 2,4% έναντι του Ιουνίου, ενώ και ο δείκτης ΡΜΙ -των διευθυντών παραγγελιών μεγάλων επιχειρήσεων- του Σεπτεμβρίου υποχώρησε στις 53,8 μονάδες, έναντι των 56,2 μονάδων του Αυγούστου.

Οι τιμές των ομολόγων συνεχίζουν ανοδικά αφενός λόγω της πρόθεσης της FED ότι θα αγοράσει και αφετέρου λόγω της ανακοίνωσης της Γερμανίας ότι στο Δ΄ τρίμηνο του 2010 θα ζητήσει από τις Αγορές 10 δισ. ευρώ λιγότερα από τα προγραμματισμένα. Οι φήμες για προσφυγή της Ιρλανδίας στο ΔΝΤ δεν δείχνουν προς το παρόν να προβληματίζουν τις Ευρωπαϊκές Αγορές.

Το ευρώ και ο χρυσός δείχνουν σαν οι επόμενοι πρωταγωνιστές με τον δεύτερο να καταγράφει συνεχόμενα υψηλά όλων των εποχών, λόγω της αυξημένης και συνεχούς ζήτησης από επενδυτικά κεφάλαια, ενώ τα υπόλοιπα εμπορεύματα ακολουθούν τις τάσεις των Αγορών.

Όσον αφορά την τεχνική εικόνα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Guardian, για να υπάρξουν κάποιες ενδείξεις για αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης, θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1565 μονάδων και ο FTSE υψηλότερα των 762 μονάδων.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στρέφει την προσοχή του ο Απόστολος Μάνθος και αναφέρει: Με τα κομπιουτεράκια από τη χθεσινή μέρα να έχουν στη κυριολεξία “πάρει φωτιά” -λόγω των δικαιωμάτων- ο δείκτης στο τριημερήσιο διάγραμμα τιμών δεν δείχνει να βρίσκεται και στα καλύτερά του καθώς λαμβάνει ήδη τιμές κάτω από το όριο των 735 μονάδων. Στη περίπτωση μάλιστα, που και στις επόμενες συνεδριάσεις ο εν λόγω δείκτης καταγράψει κλεισίματα κάτω από τις 735 μονάδες τότε θα πρέπει να αναμένουμε την άμεση καθοδική προσέγγιση της ζώνης στήριξης των 709 με 700 μονάδων.

Επίπεδο, όπου εάν διασπαστεί καθοδικά θα θέσει ως καθοδικό στόχο την περιοχή, που εκτείνεται ανάμεσα στους δύο πυθμένες, 655 και 663 μονάδες αντίστοιχα.

Μοναδικό ίσως στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τη ρότα του δείκτη θα ήταν η δημιουργία κάτω σκιάς στο “τρεχούμενο” candlestick, εκτιμά το μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Το ενδιαφέρον θα παραμείνει σταθερά εστιασμένο στην διαπραγμάτευση της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμά ο Μάνος Χατζηδάκης που δείχνει θετικός σε περιορισμένες τοποθετήσεις βραχύβιας διάρκειας με στόχο κάποια άμεση ανοδική κίνηση προς τις 1510 μονάδες βάζοντας παράλληλα κοντινά επίπεδα περικοπής ζημιών αφού η τάση παραμένει πτωτική στην μεγάλη εικόνα της.

Η συρρίκνωση των συναλλαγών και η εστίαση της Αγοράς ωστόσο σε ένα τίτλο διαπραγμάτευσης είναι σαφής ένδειξη ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης θα προέλθει από την απορρόφηση της προσφοράς στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Σε ανάλογη εικόνα με την χθεσινή (~ -10%) στο τέλος της ημέρας στα δικαιώματα της Εθνικής Τράπεζας θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο τοποθετήσεων υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης των αντίστοιχων κεφαλαίων για την συμμετοχή στην ΑΜΚ τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ που υποστηρίζει ότι η Αγορά πρέπει να δώσει βραχύβια αντίδραση έστω και τεχνικού χαρακτήρα.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια με σχετική αύξηση των συναλλαγών και πιέσεις μέχρι τέλους

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με σαφώς χειρότερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 1,63%.

Πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 8735, τιμή εκκαθάρισης 692,25) κινήθηκαν μεταξύ 688,5 και 708 μονάδων.

Σχετικά χαμηλός ο δανεισμός τίτλων (227400 Αγροτική, 88000 Κύπρου, 495400 Εθνική, 16800 Ταχ. Ταμιευτήριο, 5200 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5629), Alpha Bank (778), Πειραιώς (450), Eurobank (864), ΟΤΕ (833), MIG (481), Ταχ. Ταμιευτήριο (192), Κύπρου (381), ΟΠΑΠ (180), Ελ. Πετρέλαια (170), Τιτάν (126), Βιοχάλκο (123), Μυτιληναίος (100), Αγροτική (247), ΔΕΗ (254).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 28/9 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Εθνική (18000 τεμ.), Alapis (5000 τεμ.), Alpha Bank (207348 τεμ.), Eurobank (117032 τεμ.), Κύπρου (65000 τεμ.), ΟΤΕ (79512 τεμ.), Πειραιώς (146499 τεμ.).

Αντίθετα δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7655609 τεμ.), Eurobank (15775223 τεμ.), Εθνική (37609232 τεμ.), Κύπρου (8210743 τεμ.), Πειραιώς (11321309 τεμ.), MIG (4579214 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία GLG PARTNERS LP γνωστοποιεί με την από 27/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι μετά από ανοικτή πώληση 220.000 μετοχών - CFD (-0,0362% του μετοχικού κεφαλαίου) της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ η οποία έλαβε χώρα την 27η Σεπτεμβρίου 2010 κατέχει καθαρή ανοικτή θέση -1.020.000 μετοχών της ανωτέρω εκδότριας εταιρείας ή ισοδύναμο ποσοστό -0,1680% του μετοχικού της κεφαλαίου (σε σύνολο 607.042.000 εισηγμένων μετοχών).

Η διαχειρίστρια εταιρεία TYRUS CAPITAL LLP γνωστοποιεί με την από 27/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Tyrus Capital LLP. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. ISIN GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: -700.000 μετοχές (CFD). Αριθμός Εισηγμένων Μετοχών: 607.041.577 μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: - 0,1153%. Ημερομηνία: 27 Σεπτεμβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία JANE STREET GROUP γνωστοποιεί με την από 28/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Jane Street Group. Ονομασία Εκδότη: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ. ISIN GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.074.126 μετοχές. Η ανοικτή θέση αυξήθηκε κατά 54.203 μετοχές σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,18%.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v