Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιχειρείται νέος γύρος προεξόφλησης

Η επιβεβαίωση και σήμερα των πρώτων στηρίξεων και η προσμονή για... προεξόφληση πιθανών εξελίξεων, οδηγούν υψηλότερα βασικούς δείκτες, μετοχές. Υπεραπόδοση για EFG, ETE, στηρίξεις από ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, 3E.

Περιμένοντας τις ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου, η αγορά επιχειρεί να προεξοφλήσει τα επόμενα… βήματα σε σημαντικούς τομείς.

Σε συνδυασμό με την αναστροφή της τάσης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο ελληνικό δίνεται αφορμή για αντίδραση. Έως 0,5% για τον Γενικό Δείκτη προς τις 1.675 μονάδες και σχεδόν 0,7% έως τις 821 μονάδες για τον FTSE 20.

Είναι ενδεικτικό πως τα τελευταία 10-15 λεπτά έχει ενισχυθεί συγκριτικά και η συναλλακτικότητα συγκεκριμένων μετοχών του 20άρη.

Σε σχετικό θέμα του Euro2day.gr, αναφέρεται πως Fund Managers εμφανίζονται για πρώτη φορά φέτος πιο αισιόδοξοι για την παγκόσμια ανάπτυξη και κάνουν στροφή 180 μοιρών για τις ευρωαγορές, για πρώτη φορά από πέρυσι τον Νοέμβριο.

Στοιχεία, που βραχυπρόθεσμα μπορεί να αποτυπωθούν στο ταμπλό, καθώς πριν από λίγο ο DAX ενισχύονταν κατά 0,25%, περνώντας δηλαδή και πάλι τις 6.200 μονάδες.

Στο ΧΑ βέβαια υπάρχει επιπλέον λόγος προεξόφλησης και αυτό φαίνεται στο 1,6% της Eurobank στα 5,84 ευρώ, στην Alpha Bank που πραγματοποιεί αυξημένες συναλλαγές στα 5,90 ευρώ αλλά και τη νέα προσπάθεια υπέρβασης των 10,8-10,9 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Βοηθούν ούτως ή άλλως από πιο νωρίς ο ΟΤΕ (5,98 ευρώ), ο ΟΠΑΠ (στα 11,80 ευρώ) και η Coca Cola 3E (στα 18,14 ευρώ).

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει το 8,5% του Βωβού στα 3,68 ευρώ (μετά τις τελευταίες εξελίξεις), η Τέρνα Ενεργειακή στα 3,80 ευρώ, η Lamda Development στα 3,94 ευρώ και τα ΕΧΑΕ στα 5,34 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v