Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απρόσμενη αντίδραση με οδηγό τις τράπεζες

Με τραπεζικές δυνάμεις (Eurobank, Alpha, Εθνική) η αγορά απομακρύνθηκε από τις 1.600 μ. και (πλέον) καταγράφει κέρδη 2,5%. Υπεραπόδοση για Μυτιληναίο, MPB, MIG, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Μηχανική, Proton, Χαλκόρ, Intracom, Forthnet.

Με Eurobank, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα αντιδρούν οι βασικοί δείκτες ισχυροποιώντας τη -μέχρι τώρα- ανθεκτικότητα των 1.600 μονάδων.

Σχεδόν με την αρχή της συνεδρίασης οι αγοραστές "τράβηξαν" υψηλότερα τη μετοχή της Eurobank αρχικά στα 5,46 και στη συνέχεια προς τα 5,56 ευρώ, στέλνοντας την τιμή έως και 2,4% υψηλότερα. Οριακά χαμηλότερα των 10,5 ευρώ έφθασε η μετοχή της Εθνικής και έως τα 5,63 ευρώ της Alpha Bank.

Ιδανική… τριπλέτα για να ισχυροποιηθεί η φορά απομάκρυνσης του FTSE 20 από τις 780 μονάδες, με τον δείκτη να περνά κατά τι και πάλι τις 800 μονάδες (803,6) γύρω στις 10:45.

Το… κόστος της αρχικής αντίδρασης δεν ήταν περισσότερο από 5,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία μάλιστα σε αυτές τις τρεις μετοχές έφτασε τα 3,6 εκατ. ευρώ. Απόλυτα ελεγχόμενη διακύμανση, με τους αγοραστές να εμφανίζονται προσώρας πιο τολμηροί απ' ό,τι χθες.

Ανάλογη διάθεση διαμορφώθηκε συν τω χρόνω για τη μετοχή της Marfin Investment Group (1,12 ευρώ), της ΔΕΗ (13,50 ευρώ), της CCH (18,45) και της Μυτιληναίος (4,70 ευρώ).

Σταδιακά, μετά τις 11:00 οι αγοραστές βγήκαν λίγο πιο υψηλά στη μετοχή της Εθνικής, με την τιμή να υπερβαίνει τα 10,5 ευρώ, επιτείνοντας τη ζήτηση και τα "χτυπήματα" από την πλευρά των αγοραστών.

Η μετοχή θέλει… ανάσες και από τεχνικής πλευράς για να ενισχύσει την εκτίμηση όσων προσβλέπουν σε… επανάληψη της προηγούμενης ανοδικής αντίδρασης.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για επανάληψη της προηγούμενης κίνησης, ωστόσο, όσο επιβεβαιώνεται η ανθεκτικότητα των 1.600 μονάδων και βοηθούν οι ξένες αγορές, οι εν δυνάμει αγοραστές θα έχουν επιπλέον λόγους να κινηθούν.

Αναφερόμαστε πάντα στη βραχυπρόθεσμη κίνηση και στους παίκτες οι οποίοι κινούνται με γνώμονα (και) την τεχνικότητα των δεικτών.

Η εδραίωση της φοράς του 20άρη και πάλι υψηλότερα των 800 μονάδων μπορεί να… απελευθερώσει και άλλες βραχυπρόθεσμες δυνάμεις, που θα επιδιώξουν να προεξοφλήσουν τις όποιες εξελίξεις στη συνέχεια.

Το ότι οι τρεις τραπεζικές μετοχές ξεκινούν ανοδικά, ότι οι αγοραστές στο Τ.Τ. παραμένουν ενεργοί (με τους πωλητές πιο… σφιχτούς) και το γεγονός πως ένα μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό να ανταποκρίνεται θεωρούμε πως είναι στα υπέρ της αγοράς.

Άμεση ανταπόκριση (από τον 40άρη) για την Ιντρακόμ, όπου η στόχευση παραμένει προς το 1 ευρώ και την τρέχουσα τιμή στο 0,77 ευρώ. Ανάλογη κίνηση στο 0,81 ευρώ για τη Forthnet, στα 2,18 ευρώ για την Alapis. Στο 0,93 ευρώ ο Παρνασσός, στο 0,52 ευρώ η Vell Group.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v