Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση από την άμυνα των 1.600 μονάδων

Ενδεχόμενη επιβεβαίωση των 1.600 μονάδων για τον ΓΔ θα μπορούσε να προσδώσει περισσότερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Υπεραντίδραση από Coca Cola, κέρδη για Ελλάκτωρ, Κύπρου, MIG, Jumbo.

Μάχη για τη διαφύλαξη των 1.600 μονάδων δίνεται στο… ταμπλό.

Με τους βασικούς δείκτες, μετοχές να αντιδρούν, ο μεν Γενικός από τις 1.613, ο Ftse20 από τις 780 μονάδες, η συνεδρίαση μπορεί να αναμένεται ενδιαφέρουσα. Με συναλλαγές 24,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία 6,8 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής και άλλα 2,9 εκατ. ευρώ στη μετοχή της CCH.

Έχει σημασία ότι πραγματοποιούνται αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της CCH, καθώς μέσω της επιχειρείται η αντιστάθμιση του 20άρη αφού η τιμή του τίτλου ενισχύεται κατά 2,7%, στα 18,42 ευρώ.

Στα 10,31 ευρώ η Εθνική, στα 5,39 ευρώ η Eurobank, στα 5,49 ευρώ η Alpha Bank, στα 11,62 ευρώ ο ΟΠΑΠ. Στα 13,45 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, που επίσης λειτουργεί αντισταθμιστικά στην κίνηση του Ftse20, ο οποίος μέχρι τώρα κρατά τις 780 μονάδες. Πριν από λίγο ο δείκτης κυμαινόταν στις 793 μονάδες, καθώς και μία άλλη σειρά μετοχών (Marfin Popular, MIG, Κύπρου κ.ά.) συνέχιζε ανοδικά.

Εάν σε αυτήν τη φάση της αγοράς φανεί πως οι… 1.600 μονάδες θα μπορούσαν να αποτελέσουν γραμμή άμυνας και σημείο αναφοράς, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενεργότερης συμμετοχής των αγοραστών.

Μέχρι τώρα, σε μία τόσο ρηχή αγορά αρκούν μέτριες συναλλαγές και σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους για να επιβεβαιωθεί η ανθεκτικότητα των τελευταίων περιοχών στήριξης. Προσώρας, η… άμυνα λειτουργεί και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Στα 3,46 ευρώ η Ελλάκτωρ, στα 4,63 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 4 ευρώ η Βιοχάλκο. Στα 4,42 ευρώ η μετοχή του Τ.Τ. και η όποια προσφορά έχει απορροφηθεί από τα χαμηλά των 4,3 ευρώ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Κατά την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, ενδεχόμενη ενδυνάμωση της τάσης, με ταυτόχρονη επιβεβαίωση της στήριξης, θα μπορούσε να αποτελέσει… κίνητρο για τη συνέχεια. Ειδικότερα για τους βραχυπρόθεσμους και για όσους θεωρούσαν τις 1.600 μονάδες ικανή γραμμή άμυνας. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσαν να συνηγορήσουν και οι ξένες αγορές, με τις ευρωπαϊκές να παρουσιάζουν οριακές διακυμάνσεις πριν από λίγο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v