Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πέριξ των 850 μονάδων και πάλι ο 20άρης

Αντίδραση για την… αντίδραση με τους βασικούς δείκτες να επιβεβαιώνουν τις στηρίξεις τους. Πέριξ των 850 μονάδων και πάλι ο FTSE 20 με υπεραπόδοση για Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, MIG.

Αντιδρά το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη προς τις 1.734,5 μονάδες και κύρια βοήθεια την αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Έως 1,3% υψηλότερα ο FTSE 20 προς τις 852 μονάδες, την ίδια ώρα που ο DAX στην Φραγκφούρτη ενισχύονταν κατά 1,23% στις 6.337 μονάδες.

Κίνηση, σχεδόν αντανακλαστική, στην ευρείας έκτασης διόρθωση του διημέρου 5-6/8 με τις τράπεζες να οδηγούν και αυτή τη φορά την τάση. Με χαμηλότερες όμως συναλλαγές, κάτι που αποτυπώνεται και στο σύνολο του τζίρου που φθάνει (στις 11.08) τα 7,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο τζίρος σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ, MIG είναι συγκριτικά ανεβασμένος (σε σχέση με το μ.ο των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων), με τη μετοχή της Επιχείρησης στα 13,03 ευρώ, του ΟΤΕ στα 6,22 και του Οργανισμού στα 11,96 με τη μετοχή του να εμφανίζει την ισχυρότερη άνοδο (από τις τρεις). Στα 4,88 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 6,40 των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 4,24 της Τιτάν, στα 8,68 της Motor Oil.

Μέχρι τώρα εξελίσσεται μία χαμηλών συναλλαγών- ρυθμού συνεδρίαση που ως πρώτο στόχο φαίνεται να έχει την ανάσχεση της διορθωτικής κίνησης και της επιβεβαίωσης των χαμηλότερων στηρίξεων.

Αυτό συνάγεται τουλάχιστον με βάση το μέχρι στιγμής τζίρο και την συναλλακτικότητα συγκεκριμένων τίτλων. Μέτριος οι τζίρος για την Εθνική στα 11,51 ευρώ, στα 5,93 η Alpha Bank, Eurobank στα 6,16 ευρώ με άνοδο 2,2% (σχεδόν 2πλάσια από αυτήν της Alpha Bank).

Στα 0,61 ευρώ η Βιοτέρ, στα 1,56 της Ιντρακάτ, στα 0,57 του Δρομέα, στα 0,83 της Ιντρακόμ, στα 1,37 ευρώ της Proton Bank από το… υπόλοιπο του ταμπλώ.

Γενικά χαμηλή η εμπορευσιμότητα, συναλλακτικότητα για μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης καθώς το ΧΑ δεν δίνει ξεκάθαρα μηνύματα για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Παρά το, ό τι μετά από μία ώρα συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες παραμένουν σε φορά αντίδρασης δεν έχει εμφανιστεί… καταλύτης ικανός να ελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Άλλωστε παραδοσιακά αυτή η εβδομάδα είθισται να είναι η χαμηλότερη τζίρου και… άπνοιας φάση του Χρηματιστηρίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v