Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δοκιμάζεται" η αντίδραση στη Σοφοκλέους

Όλο και πιο ενδιαφέρουσα διαφαίνεται η βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της αγοράς με τον FT 20 να «δοκιμάζεται» στις 710 μ. Κλειδί τα 9,8€ για την ΕΤΕ, πρόσκαιρες πιέσεις στη ΔΕΗ μετά τη διαφαινόμενη απόσυρση της αύξησης τιμολογίων.

Συντηρείται η αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη στις 1.470-1.475 μονάδες, τον FTSE 20 στις 700-705, την Εθνική Τράπεζα στα 9,64 ευρώ με τις συναλλαγές στα 48 εκατομμύρια ευρώ,

Ενδιαφέροντες οι σχηματισμοί βασικών δεικτών και αρκετών μετοχών του FTSE 20 και την αγορά σε απόλυτο συγχρονισμό με την Φρανκφούρτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την αντίδραση του ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς πολλά θα εξαρτηθούν από το ενδεχόμενο υπέρβασης των 710 μονάδων, που θα άνοιγε τον δρόμο στον 20άρη για την κρίσιμη περιοχή των 720 μονάδων.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις των αναλυτών διίστανται και πάλι ως προς την βραχυπρόθεσμη τάση. Ορισμένοι εξ αυτών «βλέπουν» αδυναμία υπέρβασης των 710 και 720 μονάδων, γύρισμα του δείκτη προς τα χαμηλά της Δευτέρας- Τρίτης και στη συνέχεια- εάν υπάρξουν οι προϋποθέσεις- νέα ανοδική κίνηση για σαφώς υψηλότερα επίπεδα. Αλλοι ποντάρουν σε άμεση υπέρβαση των 720 μονάδων και αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Πρακτικά η διάσταση απόψεων αποτυπώνεται και στις θέσεις διορατικών παικτών της αγοράς Παραγώγων με τους πολύ βραχυπρόθεσμους να «κλείνουν» θέσεις αγοράς ποντάροντας σε διόρθωση μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Οι βραχυπρόθεσμοι διατηρούν Συμβόλαια πέραν των 720 μονάδων για τον 20άρη κάτι που μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί ή όχι στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά παραμένει «πονηρή», καθώς ο DAX παραμένει πάνω από σημαντική στήριξη με κίνηση πέριξ των 6.020 μονάδων, στην Νέα Υόρκη ο DJIA «παίζει» με τις 10.000 μονάδες, ενώ το ευρώ «τσιμπάει» στα 1,20 δολάρια.

Η Εθνική Τράπεζα στα 9,67 ευρώ, στα 3,77 ευρώ η Eurobank, στα 4,47 ευρώ η Alpha Bank, στα 12,35 ευρώ. Αναφερόμαστε στην ΔΕΗ, καθώς η διαφαινόμενη μετάθεση για πολύ αργότερα αυξήσεων στα τιμολόγια μπορεί να δημιουργήσει πρόσκαιρες πιέσεις ωστόσο είναι από τις λίγες του 20άρη που σε ενδεχόμενη υπέρβαση των 12,8-12,9 ευρώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για υψηλότερες τιμές.

Η Barclays Capital προκρίνει τη μετοχή της Motor Oil, που αντιδρά έως 5,5% στα 7,53 ευρώ με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές. Στα 4,08 ευρώ λίγο χαμηλότερα η μετοχή του Μυτιληναίου και στα 1,02 ευρώ η μετοχή του Marfin Investment Group.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v