Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετά το 6 στα 7 η κατοχύρωση υπεραξιών

Μετά από ένα καλό σερί προεξόφλησης (6 θετικές στις 7 τελευταίες συνεδριάσεις) η κατοχύρωση θέσεων, που πιέζει το ΧΑ προς τις 2.060 μονάδες μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική και αναμενόμενη.

Στο πλαίσιο του αναμενόμενου και του απολύτως φυσιολογικού ξεκίνησε η συνεδρίαση και συνεχίζεται με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν έως και 1% χαμηλότερα.

Η αρχική αντίδραση μπορεί να θεωρηθεί και…ουρά του χθεσινού κλεισίματος, καθώς ο μεν Γενικός Δείκτης διόρθωσε έως τις 2.070 μονάδες ο δε FΤ 20 προς τις 1.030. Κίνηση, που συνοδεύτηκε με λογικής έκτασης ρευστοποιήσεις και κατοχύρωση θέσεων, καθώς από τις 25/2 έως και εχθές οι βασικοί δείκτες είχαν αποδώσει έως και 20% , ενώ τραπεζικές μετοχές του 20άρη είχαν φτάσει το 23% σε απόδοση.

Σε ένα εξαιρετικό σερί-προεξόφλησης το ΧΑ μέτρησε έξη στις επτά θετικές συνεδριάσεις, που ξανάβαλε τον ΓΔ στο παιχνίδι υψηλότερα των 2.000 μονάδων και τον FΤ 20 υψηλότερα των επιπέδων των 1.005 μονάδων.

Στα πρώτα 15-20΄της συνεδρίασης η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας δεν έχασε τα 15,2 ευρώ, ενώ ανάλογη διακύμανση είχαν και άλλες τραπεζικές μετοχές αλλά και τίτλοι του FΤ 20 και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Οι σχετικά κανονικές συναλλαγές, η σχέση πωλητών-αγοραστών (έως τις 10.50) η διάχυτη διάθεση διορατικών παικτών παρέπεμπε σε τακτική αναμονής και πιθανής επανατοποθέτησης εάν και εφ΄όσον επιβεβαιωθούν όροι και προυποθέσεις.

Με βάση την τελευταία βραχυπρόθεσμη κίνηση του ΧΑ ο 20άρης έχει περιθώριο διόρθωσης έως τις 1.020-1.025 μονάδες χωρίς να ΄΄ακυρώνεται΄΄ ο σχηματισμός, που κατά την εκτίμηση μας παραπέμπει -αφορμής δοθείσης- σε περαιτέρω ενίσχυση του μεν Γενικού Δείκτη προς τις 2.150 του δε FΤ 20 προς τα επίπεδα των 1.100 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v