Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική αντίδραση με ...τραπεζικό μοχλό

Συντηρείται, μέσω τραπεζών, η ανοδική αντίδραση βασικών δεικτών, μετοχών. Ευθεία αναμέτρηση μεταξύ υποτιμητών - πωλητών και αγοραστών - υποστηριχτών της ΑΜΚ της Alpha. Στο όριο της τεχνικής αντίδρασης η κίνηση των τραπεζών.

Συντηρείται η ανοδική φορά βασικών δεικτών, μετοχών.

Σε μία συνεδρίαση όπου δυνάμεις κυρίως του «μετώπου Εθνικής Τράπεζας – Alpha Bank» αντιπαρατίθενται σε πωλητές της αγοράς Παραγώγων και την έντονα πτωτική τακτική που ακολουθείται από ισχυρότατη ιδιωτική χρηματιστηριακή και όμιλο.

Ο Γ.Δ. διαμορφώνεται στις 2.533,58 μονάδες αντιδρώντας κατά 1,2%, ενώ ο FTSE-20 στις 1.340,73 μονάδες αντιδρώντας 1,6% υψηλότερα.

Καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές πηγές επιμένουν να κάνουν λόγο για «εμφανές πωλητικό παιχνίδι» ιδιωτικού μπλοκ, που ειδικά χθες αποτυπώθηκε μετά λίγο ως πολύ γνωστά αποτελέσματα στο ταμπλό.

Πρόκειται, κατά την εκτίμηση των ίδιων πηγών, για συνήθη τακτική του ίδιου «παίχτη», ο οποίος πλειστάκις στο παρελθόν έχει παίξει πωλητικά τράπεζες και FTSE-20.

Εν πάσει περιπτώσει, η στήλη, ότι είχε να μεταφέρει και να καταγράψει, το έπραξε.

Το παρασκήνιο και τα περαιτέρω αφορούν στους ίδιους τους τραπεζικούς κύκλους, που γνωρίζουν πολύ πιο καλά από εμάς το παρασκήνιο της υπόθεσης και βεβαίως την εποπτική αρχή.

Στα του… ταμπλό η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κυμαίνεται στα 23,48 ευρώ, της Eurobank στα ευρώ, της Alpha Bank στα 10,50 ευρώ.

Από κοντά η Πειραιώς Τράπεζα στα 10,95 ευρώ, η Τράπεζα Κύπρου στα 5,54 ευρώ, το ΤΤ στα 4,69 και η Αγροτική Τράπεζα στα 10,72 ευρώ.

Από τις μετοχές του 20άρη, η 3E στα 17 ευρώ με τη διοίκηση του ομίλου να… δρομολογεί ακόμη μία επιστροφή κεφαλαίου, η μετοχή του Μυτιληναίου στα 5,37 ευρώ, της Motor Oil στα 11,41 ευρώ, της ΔΕΗ στα 14,64 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές παραμένει στο περίπου 2 προς 1, με περίπου 105 μετοχές να αντιδρούν.

Με βάση τις συναλλαγές τους, ξεχωρίζουν οι Ιντρακάτ, Yalco, Ελφίκο, Hellas On Line.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v