Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος και κατοχύρωση υπεραξιών στο ΧΑ

Σημαντικές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες κατοχυρώθηκαν μέχρι τα υψηλά των 1.721 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Προς επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, MIG.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μέχρι 0,7% υψηλότερα αντιδρά ο DAX στη Φρανκφούρτη, παραμένοντας πάνω από τις 4.100 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η δυναμική της χθεσινής συνεδρίασης έφερε τον Γενικό Δείκτη προς τις 1.721 μονάδες και τον FTSE 20 προς τις 869 μονάδες.

Αυτά με αυξημένες συναλλαγές στα πρώτα 15-20 λεπτά, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να κατοχυρώθηκαν βραχυπρόθεσμες υπεραξίες κυρίως σε τραπεζικές μετοχές.

Εκτίμηση που ενισχύεται από το υψηλό ημέρας των 12,4 ευρώ της Εθνικής, το 5,02 ευρώ της Alpha Bank, αλλά και άλλων μετοχών του 20άρη, όπου έγιναν αρκετές συναλλαγές-πράξεις προς τις μέγιστες τιμές.

Εκτίμηση που ενισχύεται και από το ότι στη συνέχεια βασικοί δείκτες, μετοχές άρχισαν να κλίνουν λίγο χαμηλότερα με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται προς τις 700 μονάδες.

Ανάλογες κινήσεις σημειώθηκαν σε Marfin Popular Bank, Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η μετοχή του Ταμιευτηρίου παρουσιάζει και από τεχνικής πλευράς ενδιαφέρον, μετά την υπέρβαση των 3,7 ευρώ που αποτελούν την ονομαστική αξία με την εισηγμένη να έχει αναγγείλει αύξηση κεφαλαίου, με ότι αυτό συνεπάγεται βραχυμεσοπρόθεσμα.

Σε μετοχές εταιρειών όπως ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Alapis, Ελλάκτωρ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, επιχειρείται να συγχρονιστούν πωλητές-αγοραστές σε τιμές μέχρι τα χθεσινά κλεισίματα.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε θα έχουμε για σήμερα-αύριο μια βάση στήριξης-σημείο αναφοράς σε μια περίοδο που οι αγορές επιχειρούν να «επιβεβαιώσουν» τα τελευταία χαμηλά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v